az igen akkor nem csak engem zavar, ha húzom neki nekem is simán megeszik annyit de ha utazok akkor ki birom hozni 5literre is mondjuk ez is sok...nektek mennyi volt alegkevesebb?
Hali!Tegnap vettem egy Drebi GPR-t 50-es 2002-es egész jo állapotban van....
De van egy olyan probléma vele ha vissza engedem a gázt elkezd rezonálni és kerregni az egész motor elég hangosan ez mitől lehet olaj van a blokk ba.
És mien olajat vegyek a váltobe?Illetve hanyas hö értékű gyertyát?
Esetleg valakinek service manualja van?
Elöre is köszi:)
Én is épp erre keresem a választ,nagyon rajta vagyok,hogy beszerezzek egyet. Egyébként ha nem is dob a teljesítményen nekem már elég ha fogyasztást csökkentené valamennyivel.(80as polini henger,21es karbi,sportkipu..)
Hát ilyen esetben kell a palástrajz: a henger belső felületén lévő nyilások pontos mérete és pontos elhelyezkedése. ill. a lökethossz.
Az is nagy segítség lenne, ha felövési ill. hátralövési szöget is meglennének.
Megsúgom az 3000 V! Amúgy meg miért nem ezzel kezdted, hogy szabályzás kell?! Nekem van is valahol egy kapcsrajz. Hmm a 200 millio dvd-én valamelyiken. Amúgy az a baj, hogy a 2T-én nem lehet olyan hanghatást elérni, mint a 4T-én, de még mindig jobb, mint a gyári szabályzás.
Itt is elnézést kérek mindenkitől ha goromba voltam na + a sok hülyeséget amit írtam... Inkább leírom valójában mit is szerettem volna. Ugye szinte minden 4 ütemű gépen van tiltás és én is valami olyasmit szerettem volna csinálni,mert az a hang olyan szinten boldoggá tesz :) és született 1 olyan ötlet hogy pl 8000rpm nél lekorlátozzon a cdi,vagyis ahogy a tiltás szokott működni. Ha esetleg valaki tudna 1 jó tanácsot adni,hogy hogy csináljak tiltás,vagy hol tudok venni,azt nagyon + köszönöm. (Am. a CDI-n van stop csatlakozó)
lehet hogy hülyén írtam le,mindenesetre + kaptam a választ. De azzal valahogy nem értek egyet,hogy 3000V. Lemértem és max 60V-ot ad ki (Nem a CDI-re gondoltam) Mind1 hadjuk a témát...
ha az előgyújtásra gondol, akkor így sem lehet megvalósítani. Ahoz állítható gyújtás kell. Meg a generátorból nem 20 V-t jön ki hanem 3000 :D Ha meg cdi-je aksis, akkor meg nincs gerjesztő tekercs.
namár most, rajzolnod nem kell, csak nekm elmondanod, hogy a motorod mekkora fordulatom adja le a maxot. Én akkor szólok a egy srácnak aki kipu terveséssel foglalkozik. Ő megad egy méretett, amilyenre meg kell hogy csinálja Varga Robi a rezót. Nem olyat fog csinálni, meg mondod neki, hogy eree a gyártmányú és tipusu motorra kell a kipu, és hogy merre vannak a felfogatások. Max kérdezni fog pát dolgot amire szüksége van, hogy olyan kiput kapjál amit csak felraksz és kész.
ez így hülyeség ahogy van! Az ütemek a motor felépítéséből adodik nem a szikrától :D a 2t motorok résvezérlésűek, a 4t-ék meg szelepvezérlésűek. Attól, hogy a kevesebb vagy több craftott kap a cdi, nem változik a szikra időzítése, max a minősége.
Na most lenne egy csomó kérdésem..:D
pl akk nekem mit kéne lerajzoljak vagy mit hogy a tovább küldéshez?Mien infók szerepeljenek rajta?
Ez a szaki tudja hogy a derbin hol merre a felfogatás meg tudja hol mennyire kell meghajlitani vagy kapok egy olyan "merevet" mint a simokra csinál?:D
Köszi előre:)
Edem! Pár oldallal ezelőtt tettél fel bekötési rajzokat. Elméletileg azzal meg is tudom csinálni, csak lusta vagyok keresgetni/bároztatni a színeket. Ha megvan a bekötéshez a színkód, akkor azt is fel tudnád rakni? Előre is köszönöm.
De van egy olyan probléma vele ha vissza engedem a gázt elkezd rezonálni és kerregni az egész motor elég hangosan ez mitől lehet olaj van a blokk ba.
És mien olajat vegyek a váltobe?Illetve hanyas hö értékű gyertyát?
Esetleg valakinek service manualja van?
Elöre is köszi:)
Illetve egy kérdés.
A vákumdob dob valamit a teljesitményen?
Majd szólsz, hogy akkor mi van én itt leszek.
Ha valakit érdekel (régebbi típusokra) tudok egy egyszerű, házilag is elkétszíthető tuningot.
Azért köszönöm ha tudok vmit (mert most autójogsira hajtok)
DE kereslek ha lesz vmi
Köszönöm Szépen...
ÜDv
Az is nagy segítség lenne, ha felövési ill. hátralövési szöget is meglennének.
Köszi előre..
További szép napot!
pl akk nekem mit kéne lerajzoljak vagy mit hogy a tovább küldéshez?Mien infók szerepeljenek rajta?
Ez a szaki tudja hogy a derbin hol merre a felfogatás meg tudja hol mennyire kell meghajlitani vagy kapok egy olyan "merevet" mint a simokra csinál?:D
Köszi előre:)