(Kimásolva az 50-es tuning fórumból) Üdvözlet mindenkinek,ez 1 fontos kérdés lenne! 2 ütemű gépeknél el lehet-e állítani az ütemet elektronikusan? Pontosabban arra gondolok,tegyük fel hogy 4000rpm-el pörög a motor így a generátor termel kb. 20V-ot. Ha a CDi-nek adok +- áramot akkor ugye vagy lassabban vagy gyorsabban fog működni és eltér a normál ütemből.
Viszont ha leállítom és leveszem a +- energiát róla és csak annyit kap,amennyit a generátor termel,akkor ugyanúgy ütemre fogja adni a szikrát? Válaszokat nagyon + köszönöm! Üdv.
Tegezzél! Még csak 24 vagyok :D Amúgy egy ilyen v-rezó nem a ccm-re készül, hanem a fordulatra. Lehet 60 vagy 50 tök mind1, de a 70-től már kicsit másképp kell számolni, a átömlésí térfogat miatt.
Nem biztos,hogy a henger a para,nálam volt 1 ugyanilyen eset,félgázzal mentem és dadogott. Persze mivel az enyém új (5000km-es) ezért 1%-ban se gondoltam dugattyúra. ma 1 kicsit átnéztem és mindössze annyi volt a baja,hogy kiégett a biztosíték xD Kicseréltem és újra száguldott =D
Bocs,de nem fog összejönni,mert bontani kéne az egész oldalát -.- Nem felejtettelek el,próbáltam a kamerát berakni,de reménytelen volt. Am. amit régebben felraktam rajzot azon rajta volt hogy melyik kábel milyen színű és szemből mutatja,szóval ki lehet abból is találni. Bocs,hogy nem tudtam segíteni =/
Árban postával együtt 18000 Ft. Így nézz ki a kipúterv, ez egy 12500-ra dolgozó kipu terve. De tudok még árlistátt kérni tőle, hogy milyen kiegészítőkkel mennyibe kerül.
Köszönöm!:)
És ezek árban hol mászkálnak kb?
Jah és egy ilyen rajzot tudna linkelni valaki vagy képen mutatni..csak hogy tudjam biztosra mit hogy nagyából köszi..:D
További szép napot nektek.
olcsó benzint!
Ha megadod a hengerpalást rajzod akkor egyik nagy tuningos emberke kiszámolja hozzá a rezó méreteit. És akkor a rajzot el kell küldeni Varga Róbert úrnak Hódmezővásárhelyre.
Ha a hengerre van tervezve akkor sokkal jobb , mint a Leo V6, mert az széria kipu, ez meg kifelyezetten a hengeredre van tervezve. A hangja meg élőben olyan, hogy elélvezel, ezt garantálom :D
Elég kokszos, tehát valami nem fasza a karbinál. Sokat kap szerintem. Meg a gyűrű is kopott lehet. Fogd be a felömlőket és a leömlőt, és ha csak bele esik a dugó akkor kopott a gyűrű, ha szép lassan megy akkor jó a kompresszió. De sztem gyűrű cserés lesz. Bár akkor már lehet egy komplett dugót kéne venned.
Viszont ha leállítom és leveszem a +- energiát róla és csak annyit kap,amennyit a generátor termel,akkor ugyanúgy ütemre fogja adni a szikrát? Válaszokat nagyon + köszönöm! Üdv.