Olvass vissza !
Flexelni ,heggeszteni kell és a henger is lehet folytott, na meg az áttétel sem mindeggy . Mindkettőről vannak képek is.
Egyébként a 60 nem is olyan rossz , az enyém csak 50-et ment.
Az olajzót úgy tudod megnézni, hogy lehúzod az olajzó csövet a karbinál és ott kell jönnie alapjáraton kb 15mp-ként egy kis olajnak.
Na persze az akkor van ha fel van töltve a tartály olajjal és légtelenítve van.
Helo lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni.
Egy 98 as derbi sendát vettem nemrég és szerintem ez a motor tudna menni 60 nál többet is. A kipufogónál lehet a probléma, teljesen gyári és nem hallani a motornak a hangját, túl halk és a kipufogógázt is épphogy kileheli szegény. leszedtem a hátsódobot, hátha van benne egy kis folytás, de a motor hangja nem változott meg. Nekem úgy tűnik meg mások is mondták hogy a kipufogóban lehet sok a lerakódás meg folytás.az első dobban van folytás? esetleg katalizátor? vagy bármi más amit ha kiszednék megjönne a hangja meg az ereje? ha vaaki hozzáértő le tudná írni nekem mit kellene kiszedni a kipufogóból, azt megköszönném.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Attila
Aha köszi a válaszokat!De lenne még kérdésem ha nem baj....akitől hoztam az magának keverte és azt öntötte a benzin tankba és azt mondta h jó a külön olajkeverője is csak ő azt nem használja...és hogy hogy nézzem meg hogy tényleg jó e?és Miskolcon nincs valami Derbi bolt ahol meg tudom venni a km órához szükséges dolgokat?
Hát nem tudom? Az enyémen (99-es) folytott hengerrel az előző tulaj szerint és nálam sem soha nem indult el a venti . Felraktam rá a másik 50-es normal barna hengert mentem két kört az utcában jól kipörgetve és már forgott is a venti amikor megálltam ! Szerintem , ha meled van és tolod neki akkor jó ha ott van.
Nekem még nem forrt fel egyszer sem a vizem. (kop-kop-kop)
Mentem már többször 200-300km-es távokat és nem forrt fel.
Nem is fog ez Derbi
Ha sikerül kikászálódnom az ágyból lefényképezem a km meghajtót ...
Jó ez az oldal Tomy!km óra meghajtó az az ami lentre a kerékhez megy?olyat nem találok itt ...Tudna valaki felrakni egy kéépet az első kerékről ahol a sebességmérő van?
Köszi Tommy!és neked mennyi volt eddig a legtöbb idő amit mentél vele és nem főzte a fizet?nekem egy 2001 esem van...és valaki nem miskolci vagy itt a környéki akinek sendája van?
Olvastam, hogy sokan keresnek 70es hengert a sendájukra.
Nekem ilyen van fenn : http://www.italmondo.hu/index....
És teljesen meg vagyok vele elégedve. erős, nyomatékos.
Nem olyan drága, és jó minőség.
Itt az írják, hogy DR márka de a dobozban TOP henger van mint már irtam nekem is ez van a motoromon.
Szerintem ha 70ccm-s vas hengert akarsz és nem akarsz rákölteni egy vagyont akkor ez jó lesz
Más:
Ezen az oldalon egészen sok Derbi alkatrész megtalálható és még raktáron is van belöle : http://www.robogohaz.hu
Sziasztok!Mészáros Peti vagyok Felsőzsolcán lakom.Most vetteme gy Derbi Senda-t és meg szeretném kérdezni hogy a kereken nincs sebbeség mérő "műszer"se spirál.az lenne a kérdés hogy menniybe kerülnének ezek és hogy hogy lehetne felszerelni?
A másik kérdésem hogy a hűtőnél a ventillátor nem megy hol lehet a gond?a termosztát vagy hol?köszi ha válaszoltok
Ja még annyit tudja valaki hogy, vagy miként kell felrakni az álló részt a gyárinál volt vonal. De ezt fogalmam sincs hogy rakjam fel, hogy jó legyen a gyújtás (gyujtás állórész). Köszi
sziasztok!
keresek:97-es derbihez jobb és bal első oldalidomot valamint hátsó lámpa fölötti idomot!
ha valakinek van, vagy tud segíteni az szóljon lécci!
Flexelni ,heggeszteni kell és a henger is lehet folytott, na meg az áttétel sem mindeggy . Mindkettőről vannak képek is.
Egyébként a 60 nem is olyan rossz , az enyém csak 50-et ment.