Én hallottam róla és a képet is láttam a motorról. De nem tudom melyik mit csinált. Gyanítom a srác nem 50el ment és a biciklin nem volt lámpa. (a képeken legalább is este volt)
Miskolcon van a legjobb Derbi bolt, márkakereskedés, szalon, márkaszervíz...
Kovács Szebit kérd
06 46 332 006 (www.derbi.hu-ról, értékesítők alól is leolvasható)
Azért tudom mert hosszas 2 hónap után megjöttek az alkatrészeim...
Nem hiszem h túlmelegszik a motor. Nekem nincs hőgombám, kapcsolós a ventillátor, szinte sosem kapcsolom be, és semmi elváltozást nem vettem észre a magam 9 ezer km-e alatt...
Elkészült a motorom! A sportmotorra raktam föl egy galériát róla!Szavazzatok!
Nem írom le inkább,hogy mennyi pénzbe,időmbe van a motor,mert elsírom magam,de megérte mert a munka eredményt hozott.
Köszi a szavazást!
Ja és talán eladom,vagy elcserélem robogóra,hogy bszámoljam a nagymotorba,vagy legyen pénzem nagymotorra.Sajna kicsi ez már nekem.
Üdv mindenkinek!
A kuplung oldali deknin van egy kis csavar. Rá van írva, hogy oil niveo. Vagy valami hasonló . Addig kell tölteni bele az olajat amíg ott megjelenik. Nem megy bele 1 liter. Nem tudom mikori a mocid, az enyém 97es és 2db leeresztőcsavar van rajt. Nem jön le minden olaj ha csak az egyiket veszed ki.
kipufogós csinálta, azt mondta nekem hogy nem lesz tőle semmi folytása a motornak, csak egy kicsit kisebb lesz a hangja. De szerintem sem fog vissza a motor teljesítményén semmit, mert rendesen elpörgi a sebességeket és a kipufogóból is elég erőteljesen tör elő a füst. meg a hangja is megjött :)
Egyébként meg az elsődobot kettévágta egy hegesztés mentén és onnan bányászta ki a kataliztort, de mindent faszán öszehegesztett és stimmel a felfogatás is meg minden. meg is kérte az árát rendesen de nekem enynit megért
Olaj motorba való kell nem pedig autóba. A 2 nem ugyan az! Autóba való olajtől tönkremegy a kuplung. Nem tudom pontosan mi a kettő közt a külömbség, de hétvégén utánajárok annak is. A Mobil1-nek literje 3-4000 körül van ha jól emlékszem. A katalizátor a rezóba van, de ezt csak az itt olvasottak alapján mondom. Az enyémben nincs. (vagy már nincs) A hűtőventit lefényképezem hétvégén. A hűtő hátulján kéne lennie (de gondolom ez egyértelmű). A hűtő felső vízcsövében van egy hőgomba. Arra van rákötve. (elvileg, nekem direktben ment mikor megvettem, 97es senda)
Milyen katalizátor van és hol amit ki lehet venni?
Attol megnövekszik a sebesség ha kiveszem?
Még hol lehet folytást találni amit ki lehet venni a sebesség javulása érdekében?
Hűtőventillátort érdemes beszereznem? Mert hiányzik az enyémröl mint kiderült, hogy kellene lenni rajta.
10W-40 -es motorolajat bátran tölthetsz bele! Ásványi, vagy félszintetikusat érdemes, akkor simán mehet bele az autóba való. Motorba való 10W-40-es szintén jó!
A fullszintetikussal vigyázz, csúszhat tőle a kuplung! Az 5W-40 szerintem szintén nem ajánlott, túl híg a sebváltóba!
Ma sikerült is megoldani a problémát, az öblítődobban volt egy nagyon eltömődött katalizátor. kivágták hegesztettek a helyére egy kis perforált csövet és azóta már 80 at megy a derbim. pörög szépen.
Lapozz vissza pár oldalt