Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Minden chopperes a nyomatékkal jön, mintha szántani készülnének. A nagy nyomatéknak én ugy látom csak annyi az előnye hogy nem kell annyit váltogatni, pörgetni, persze nem is megy a motor. Az enyém 110Nm és 2-3 ezertöl rendesen húz 4-6 ezerrel már nagyon megy és még 10 ezerig huzhatnám ,de minek.
És akkor jön hogy hosszu utra a chopper sem kényelmes(itt írtátok), fárasztó mint a sportmotor csak gondolom máshogy. Egy dolog szól melette hogy jól néz ki, csillog villog és a feeling, bár ezek elég megfoghatatlan dolgok és talán annak is van feelingje ha 3mp-alatt gyorsit ki az ember vagy jol megdöntve veszi a kanyart.
De azért hamarosan kéne váltanom chopperra mert nagy a kisértés.
Szia! Pl. 535 Viraggo-nak a nyomatéka 47.07 Nm-es nyomaték 6000-nél és 46 LE,szal kicsit erősebb sztem egyébként utólagos engedelmeddel felvettelek MSN-re
Há remélem azért több nyomaték szorult egy 400-as V2-be, mint a sornégyes 250-be nem? :) Ha jól emlékszem 23 Nm körül volt a Hornet nyomatéka. Mindezt 10.000-nél. Meg persze a cruiser fíling miatt ;)
És gondolod hogy a Drag starral jobban fogsz gyorsulni, plána mivel ha még akarnád se tudnád pörgetni?
Isten ments, nem becsülöm én le az 535-öst, csak egyszerűen a Drag star jobban bejön nekem :)

A Hornetet én kezdőmotornak vettem, nagyon meg voltam vele elégedve, mert egy kezesbárány. Egyedül a blokkja miatt adtam el, mert én sokkal jobban szeretek 6.-ban lustulni még városban is, mint visítani. Gurult ez simán 6-ban is, csak az volt a baj, hogy a nyomatéknak híre hamva sem volt abban a tartományban. Minimum 2-őt vissza kellett kapcsolnom, hogy egy egészségeset tudjak előzni mondjuk 50-ről. Mivel csak korlátozott jogsim van ( 25 kW-ig jó ), így eléggé behatárolt, hogy milyen járgányt vehetek . Már a Hornet is kívül esett ezen a korláton, de a forgalmiban csak 24kW szerepelt, így én is vezethettem. A vége olyan 170 körül volt az állammal a tankot harapdálva, bár csak egyszer próbáltam ki, mert a száguldás nem az én műfajom...
Bocs most olvasom hogy már eladtad. Akkor milyen VOLT?
Hu az a Hornet nagyon jól néz ki! Meg van még?Mit tud?
Ezt ugy írtad mintha az 535-ös gyengébb lenne mint a 400-as Szerintem a Hornet után mindkettő csalódás lesz
Igen, tényleg azért lehet belőle kevés... Na mindegy, igazából csak azért mondtam pont ezt a típust, mert láttam egy gyönyörűen átalakított 400-ast, és nagyon beleszerettem, csak sajna az orrom elől vitték el. Nekem főleg a cruiser-jellegű gépek jönnek be, szép-szép a Virago ( 125 től 535-ig mindegyik ), de én mégis valami cruiser-félét szeretnék. Ja, és azért gondolkodom legalább 400-asban, mert a lóerőgyár ( 250-es kategóriában ) Hornetem után nem szeretnék "visszafelé" lépni.
Ez az emelő tényleg jó! Most voltam gumit cserélni és a szerelő ilyennel emelte meg a vasat, csak nehezen ment be alá. Kicsit magas még úgy is, hogy teljesen le van engedve. 400 kg a teherbírása.
Egy kis előzetes Alsóőrsről:
www.fotofoto.uw.hu
Köszönöm a tanácsot!

Alsóörsön már gyülekeznek a kollégák, nagy vonulás lesz!
Most hétvégén inkább Nagykanizsán fesztiválozom, jövő hétvégén meg veterántalálkozó-túra-börze Díszelben. Pannoniát akarok!
Jó éjt!

Feri
Ne fáraszd magad!
METRO áruház, 14 990-ért korrekt motoremelőt árulnak. Motorosboltban is láttam motoremelőket, a tekergetős emelőért, amit ők chopper-emelőnek neveztek 50-60 ezer közötti összeget kértek. Persze hogy egyből megvettem a Metróban ezt, mikor véletlenül megláttam.
400as? szerintem azért van belőle kevés mert nem gyártják, illetve forgalmazzák újonan. én legalább is úgytudom a legkisebb drag 650es. 1,8 miska újonan, de használt is van belőle elég.... vagy ha ebben a kategóriában mozogsz mit szólsz egy 535ös Viragohoz?
Sziasztok!

Szeretnék venni egy Yamaha XVS 400-as Drag start-t, de nem nagyon értek a chopperekhez/cruiserekhez, ezért í­rok ide, hátha van róla valami véleményetek, tapasztalatok. Kezdő chopper lenne, eddig egy 250-es Honda Hornetem volt, de nekem az a pörgés nem jött be ( 40LE - 14.000 1/min. ). Ja, és nem tudjátok véletlenül, hogy miért van a drag starból olyan kevés a használtpiacon?
Előre is köszi a választ!

benZ
Nem tudja valaki milyen árban vannak a HD tartozékok?
Gőzerővel csinálom már a gyakorlatit,ugyhogy ne aggodj hamarosan megyünk
igen a malomvölgyi tóra gondoltam (5kmre van pécs klülvárosától, ahol én lakom)....
egy nyugodt kis horgász tavacska, gyönyörű fákkal meg kacsákkal meg ilyenekkel... és a tótól kb 2-300 méterre van egy völgy na ott szokott ez lenni.

én szoktam arra motorozni, mert eszméletlenül nyugodt környék ott kökény felé(leszámítva azt az egyhetet amég a fesztivál tart)... az ember nem is nagyon találkozik mással csak a távolsági busszal, és ilyen kis erdős dombokon terelgetheti végig a mociját... egyszerűen gyönyörű bár az út odáig néhol felúhjításra szorul , de nem vészes... (mondjuk itt megint elfogult vagyok, mert én ilyen túra motorosnak tarom magam, nekem az az élmény ha szépen nyugis tempóban ilyen természtközeli tájakon barangolhatok, nem pedig a kietlen országúton).

csak legyek már túl az érettségin, meg a nyárigyakorlatomon és le se szálók a gépről
sebaj, én se ismerem azt a tájat, majd összehozunk egy túrát és lenézünk
áh
Sajna én nem keverek mert csak az Orfüi tavat ismerem (arra fele), sajna
amit a srác írt lentebb a tó melletti rockmaraton az meg Pécsett van a Malomvölgyi tónál, azt hittem ezt kevered...
Igen amit én mondok az az , de te mire gondoltál
nem, amit te mondasz az Orfűn van...