Csak vicc volt ,nem kell komolyan venni.Amúgy alapjáraton mindegyiknek van valamennyi kilengése,de ha tényleg szó szerint csattog ,akkor azért érdemes foglalkozni vele.
A szíjnak feszesnek kell lennie. Rövid tapasztalatom alapján inkább a szíj geometriája változik, csökken a szélesség, minthogy megnyúlna. Persze ez Yamaha szíj volt. A hátsó kontrasztrugóval is bajság lehet.
jaajj,nem ért hozzá ,de azért szétszedi
Az adatlapod olvasása után arra a következtetésre jutottam,hogy lesz ennek a motornak ennél nagyobb baja is
Amúgy vagy a szíj van megnyúlva,vagy a rugó lágyult ki...
Sziasztok! Lehet hülyén fog hangzani a kérdésem de sajna hülye vok hozzá. Az ugye nem túl egészséges hogy alapjáraton csattog a szíj a motorban? Külsőleg egész jó állapotúnak tűnik a szíj de gondolom megnyúlott, mert szinte össze tudom nyomni a szíjat a két tárcsa között és gondolom azért vmennyire feszesnek kell lennie.
Akkor még tippelnék, ha lehet:
- Kenőanyag jutott a szíjra,
- Nem gyárilag előírt hosszúságú és geometriájú szíj használata,
- Esetleg kontrasztrugó, ekkor hamar berántaná hátul a szíjat és e miatt csúszna a szíj,
De érdekelne mi a véleményed, mindig lehet tanulni a többet tapasztaltaktól.
A fenti felsorolást pusztán logikai megfontolások alapján írtam.
Lehet, hogy gyártanak több fajta keverékből is RMS szíjat. Amit én vettem null kilométeres példányt, azzal hidegen csúszott a szíj, vagy egy hirtelen induláskor nem volt életbiztosítás. Utána vettem Athena szíjat, az nagyon pöpec, úgy hogy szerintem nem a rendszerben van a hiba. A régi Yamaha szíjjal sem csúszott. Én úgy vettem észre, hogy igen kemény, műanyagos anyagból készült az RMS.
Gondoltam a "jó" időre való tekintettel beröffentem a "gonosz" motoromat pár fordulat után életre is kelt 2hónap állás után
Bár ez nem is volt kérdéses
Ha mindenáron akarsz.
Április eleje 10-15.-e körül leugrom szolnokra.Vagy ahogy neked jó dátum úgy intézem.Nemrég voltam ruhát intézni Cegléden.
Dobok egy számlaszámot.
Ok,akkor szerintem maradjunk ebben a verzióban.Amúgy sem szeretem a postát ,decemberben eltűnt egy csomagom aminek a kártérítését még mindig nem fizették ki...
Akkor még két kérdés:7500-ban akkor kiegyezünk? Utaljak át zsét?
Üdv!
Az adatlapod olvasása után arra a következtetésre jutottam,hogy lesz ennek a motornak ennél nagyobb baja is
Amúgy vagy a szíj van megnyúlva,vagy a rugó lágyult ki...
- Kenőanyag jutott a szíjra,
- Nem gyárilag előírt hosszúságú és geometriájú szíj használata,
- Esetleg kontrasztrugó, ekkor hamar berántaná hátul a szíjat és e miatt csúszna a szíj,
De érdekelne mi a véleményed, mindig lehet tanulni a többet tapasztaltaktól.
A fenti felsorolást pusztán logikai megfontolások alapján írtam.
Üdv!
Üdv!
Üdv!
Üdv!
Keresek Aprillia Scarabeo Km óra plexit akinek van irjon vagy aki tudna segíteni hol tudok kapni.
Az újabb fajtához ami a képen van.
Valakit érdekel egy ditech kompresszor?
Bár ez nem is volt kérdéses
Április eleje 10-15.-e körül leugrom szolnokra.Vagy ahogy neked jó dátum úgy intézem.Nemrég voltam ruhát intézni Cegléden.
Dobok egy számlaszámot.
Azt hittem már le kell mennem a hideg garázsba kiszedni...
Akkor még két kérdés:7500-ban akkor kiegyezünk? Utaljak át zsét?