Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kösz szépen
Kinternek igaza van,minimum egy okirat hamisítást rád verhetnek,ha úgy alakul a dolog.
Más részről viszont,nekem két KK-m is volt annó,ha jó állapotút veszel,agyonverhetetlen gépek.Én imádtam,kurva jó kis motor,de tényleg!
Biztos hogy nem mert ha berúgom pöccre indul!
Mindketten szívtok, de főleg Te, mert téged tudnak jobban megfogni. A tudatlanság nem mentesít a felelősség alól...
Elkopott az önindító bronzkefe. Indítás közben kopogtasd meg az önindító relét, ha ez nem vezet eredményre, akkor az önindítót is. Ha ezután beindul, akkor csináltasd meg, mert ez csak kényszer megoldás...
Engedély nélküli vezetés, okirat hamisítás, biztosítási csalás....
Persze ebben teljesen igazad van! Tételezzük fel,hogy egy olyan ember vagyok aki tényleg semmit nem ért a motorokhoz és a csávó 50 es adásvételivel adja el nekem (amit ugye nem tehetne meg?) Gondolom akkor is én szívok!?
Az szerintem megragadt....
olyan,hogy "50-es papír" nincs! Adás vételi van,de a rendőrt nem fogja érdekelni,hogy "én úgy tudtam 50-es" ,senkit nem fog érdekelni.
Meg gondolom 11kw fölött van a teljesítménye...Én várnék a helyedben,hátha megszavazzák a B jogsi 125/11 kw-os dolgot,akkor talán nem annyira vészes...de mindenki maga dönti el,hogy bevállalja vagy sem.Lehet 5évig jársz vele és a kutya nem állít meg és kérdezi meg,hogy mi ez a motor,lehet,hogy az első sarkon lekapcsolnak...
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy van nekem egy Aprilia sr 50 Lc-m És az önindítója csak kattog meg se mozdítja a főtengelyt pedig úgy lett leállítva hogy működik az akkumlátor az fel van töltve mi lehet a probléma? Előre is kösz
Add.A másik fele neccesebb.Döntsd el.
Sziasztok! A Ditechemet eltudnám most cserélni egy 125-ös Gilera kk sportmotorra. Szerintetek bele menjek a cserébe? Még annyi,hogy van a1 re papírom,de 50 es papírral akarja adni a mocit és én is jobban örülnék egy sima adásvételinek! Nem olyan nagy motor ránézésre sem, egy szezont eltudok járkálni vele 50 es papírral?
Őszintén? Fogalmam sincs milyen égő kell bele 2007-es a motor, de még égőt nem kellett cserélnem. Viszont a használatijában szerintem benne vannak az izzó típusok és értékük is.
Nem zsebre ezek csekket adnak. A szlovák nem összekeverendő az ukrán/román rendőrrel, azokkal legalább lehet alkudozni.
Köszi a válaszokat. Úgy látom, ez olyan vélemény-megosztó kérdés volt. Hát akkor a legjobb, ha kukás mellény, eü.csomag és valamiféle izzókészlet a sityaktartóban van. Azt elárulnátok, milyen a foglalata a tompított ill. a reflektor égőnek, a hátsó lámpában lévő égőnek, s az indexnek?
Az a biztos.....
Zsebre?
Frászt.Nem álok meg.
Vagy nem az ülés alá teszed, hanem a zsebedbe. Kocsiban sem tarthatod a csomagtartóban, hanem melletted kell, hogy legyen. Szlovák rendőrök előszeretettel szopatják vele a magyarokat. Ha a lábad kiteszed mellény nélkül, akkor büntet. Pedig ő csak arra kér, hogy nyisd ki a csomagtartót.
Kukásmellény konkrétan faszul van szabályozva.
A nem szó szerinti kresz szabály annyit tesz hogy nem kivilágított városon kívüli országúton ha a padkán megállsz nem kell viszont ha leszállsz a motorról már igen.
Vagyis ha betű szerint be akarod tartani akkor felveszed induláskor vagy tornázol a nyereg alól kivéve leszállás nélkül amit megnéznék.
"...Azt esetleg meg tudná konkrétan valaki mondani, milyen égőkészlet kell a rendőrnek az SR-hez?..." A rendőrnek nem kell, Neked néha jól jöhet. Most úgy tudom hogy nem kötelező sem az égőkészlet, sem az elsősegély csomag. Ami kötelező az a jól működő világítás, és a bukósisak. Egyébként én hordok izzó készletet és elsősegélycsomagot is. Úgy tudom hogy a mellény sem kötelező, mert a motoron van világítás. Viszont szólhatnak még a tükrök hiánya, és a kopott gumik miatt is.
Kukás mellényt kihagytam. Én konkrétan nem tudok róla, hogy kötelező lenne felvenni, hiszen a motorokon van megfelelő világítás. Magadnál tartani kell-e? Na ez egy jó kérdés nálam az sincs
Égőkészlet már autóba sem kötelező. "A" elsősegélycsomag elvileg kötelező, de szerintem nagyon kevesen hordanak magukkal. Én sem hordok. Eddig kétszer igazoltattak egyszer sem kérték, pedig 7 éve motorozok. Egyszer büntettek is más miatt, de akkor sem nézték azt. Általában csak a biztosítás és a jogsi érdekli őket.
Sziasztok!

Azt esetleg meg tudná konkrétan valaki mondani, milyen égőkészlet kell a rendőrnek az SR-hez? Illetve az "A"-s elsősegély csomagon kívül kell-e az izzókészlet?
És hogy fel kell-e húzni a kukás mellényt, vagy elég a "csomagtartóban" tartani?
Előre is köszi a választ.
Valamire kell költeni.