Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

okés,értem. akkor termosztát csere kéne...ilyet hol tudok beszerezni,ill.én megtudom csinálni vagy vigyem szakszervízbe? az a baj hogy Kaposváron nincs Aprilia,vagy most lennt vagyok Balatonmárián,ha csak a közlben nincs...
Igazából senki sem tudja megmondani, hogy hol kellene állnia a mutatónak, mert szerintem egy régebbi vezeték, eloxidált csatlakozó, pár fokkal máskor nyitó termosztát és egész mást mutat az óra.
Ez pont így van, de nem biztos, hogy a termosztát a hibás. A burgman hőfokmérője sem emelkedik csak 3-4mm-tert. Nagyon messze a középtől. De ez nem kocsi, nem fog beáll középre alapban. Sajnos nekem egy szerencsétlen emberke sem mondta, hogy jól van ez így. Emelkedik valamennyit és majd dugóban meg full melegben felmegy. Persze cseréltem termosztátot, origin japan és talán már sejtitek a változást. Minden maradt a régiben. Persze utána már írták, hogy ja az nekünk is ilyen... tenkyú.
Ez sajnos elég nagy badarság. Nem az a jó hűtőrendszer ami hidegen tartja a vizet és vele együtt a motort is. Az a jó hűtőrendszer amelyikkel hamar eléri az üzemi hőfokot és onnantól viszont nem engedi túlmelegedni. A termosztát szerepe egyébként pont az, hogy hamar elérje az üzemi hőfokot a rendszer.

Úgy képzeld el a hűtőrendszert, hogy van egy kis és egy nagy kör és a kettőt a termosztát kapcsolja össze. Alapesetben zárva a termosztát és csak a kis kör él. A kis kör nem más, mint csak a motor körüli víztér. Amíg hideg a motor csak ezt a kicsi vizet melegíti és így hamar eléri az üzemi hőfokot majd, hogy ne melegedjen túl nyit a termosztát és tovább engedi a nagy körbe azaz a motor elejébe a hűtőbe. Ha a termosztát elromlik és folyamatosan nyitva van akkor nehezen melegszik meg a víz, mint esetedben.
ha termosztátot kell cserélni, az olyan 8-10 ezer újonnan.
nekem meg azt mondták,hogy jó a hűtése...nekem a felét meg se közelíti...akkor mi is a megoldás? mit cseréljek és mennyibe fog ez nekem fájni? :S
plusz a hideg járás árt a legtöbbet a motornak, ezt azért nem szabad elfelejteni. :)
hát szerintem is ott azzal gond van,az a normális ha a félénél van vagy picit alatta
Akkor az bizony termosztát gond. Valszeg. megadta magát és nyitva maradt, ami nem a legjobb ugyanis "hideg" motorral jársz mindig és nem üzemi hőmérséklettel. Így gyengébb a motor és többet is fogyaszt.
a jobb oldali mérő az a vízhőfok mérő,nem?
nekem az max 1 centit megy fel...de csak akkor mikor kinn is 40fok van és emelkedőn megyek hosszú távon. a negyedéig se szokott felmenni,nem hogy a feléig!
nem kevered össze a benzinszint mérővel?
a víz nekem is annyin szokott lenni kb. a közepén
Nézem ezt a video-t(űrhajós :))
és nekem a büdös életbe nem megy fel ennyire a vízhőfokmérő...
ezért mondtam, hogy kamov 26 indítóhangja van (: bár teljesítménybeli különbség van...
Ez egy űrhajó! Olyan hangja van, olyan mintha sugárhajtómű lenne benne.
Van két csavar ha leveszed a deknit róla. Egyiken öntöd be, a másik meg a szintjelző csavar. A szintjelzőt ha kicsavarod, akkor lassan folynia kell az olajnak. Ha kevés van benne akkor nem fog folyni, ha meg sok, akkor ömleni fog kifelé.
Ha a váltóra gondolsz, akkor elég amit írtam, ha 2 ütemű olajra gondolsz, akkor érdemes jó minőségű olajat használni. Pl. Repsol Moto Scooter 2T. Szerintem az olaj itt kezdődik, és nem is drága.
ja boccs, azthittem nekem írtad :D
te, ez egy Volkswagen váltóolaj, nekem viszont 2T olaj kéne a motorba . na és ha már váltóolaj, honnan tudom hogy van-e elég? mert semmi mérce vagy valami nincs és fogalmam nincs hogy mennyinek kéne lennie benne.
Castrol TAF-X 75W-90
milyen márkájú és minőségű olajat tudtok ajánlani? én az agip-osról hallottam jókat. kell hogy fullszintetikus legyen?
az már baj, mert én pl. alig hallok valamit a jellegzetes kétütemű hangtól meg a menetszéltől :)
hát én ha nem is figyelem akkor is hallom ,kipu hangot épp hogy hallom tőle
mondjuk 80-nál már annyira nem hallom elnyomja a szélzaj
engem ez a hang arra emlékeztet amikor indítják a kamov 26 hajtóművét. azért egy robogónak nem jó ha ilyen hangja van. mondjuk az enyémnek is van egy jellegzetes hangja, picit talán a sipoló hangra emlékeztet de olyan halk hogy alig lehet hallani. még akkor sem ha direkt azt figyelem. nem hinném hogy ez baj.
nekem állandóan csinálja
nekem is van ilyen hang,de csak akkor mikor nem húzom a gázt,vagyis mikor gurulok...de nem ekkora hanggal.

más...
kiégett az első lámpám...viszont szeretnék pár hét múlva angel eye lámpákat,ahhoz is ilyen égő kell vagy akkor várjam meg,míg belerakjuk és utána vegyek égőt?