Milyen olajat raktok a blokkba? Sima régi, "bevált" MOL-os 80W-90-es hajtóműolajat vagy ebbe is van valami k___drága spéci fullszintetikus-űrtechnológiás javaslatotok?
Minimálisan mindegyik morinisnek van egy jellegzetes "fütyülő" hangja gyorsításnál,viszont ha ennyire hangos az már nem természetes.Elég valószínű,hogy nem volt feltöltve olajjal,vagy elfolyt csak a tulaj nem vette észre...a csapágyak szoktak így fütyülni,amit megszüntetni csak a cseréjükkel tudsz.Hallottam egy olyat is,hogy a hajtásban lévő fogaskerekeket megedzik,ha olaj nélkül használták,akkor ez a kemény réteg tönkremegy és ez is okozhatja ezt a hangot.
De ami mindig biztos,széz kell szedni és minden kiderül.ha csöpög az olaj ,úgyis cserélni kell a szimmeringet.
Sziasztok!
Nemrég vettem egy morini blokkos Sr50-t,2000-es évjáratú.Megyen elég jól,majdnem megfogja a 90-et az óra szerint,ami szerintem reálisan majdnem 80km/h.Azonban amikor elérem a 40-50-es tempót megjön egy http://youtu.be/kxuKjSTI9uY és ez nem hallgat el sosem csak ha 20-30al megyek ,nagyonbb sebességnél hallatszik.Ja és amikor elengedem a gázt akkor is ad egy ilyesmi hangot..
Valakinek volt már ilyen problémája?
Segítenék, de nekem már nem ditech rendszerű a gép. Viszont ha teszt üzemben ad olajat, és hibát nem jelez, akkor szerintem működik rendesen. Persze erre nem merném a fejemet feltenni...
Változott.Erősebb a főtengely.Ez jobban birja a morininál.És úgy általában stabilabb.Fejlettebb az elektronika.Nem fontos gameboy hozz.Bár a hibák legtöbbje még mindíg mechanikus és gondozatlanság/kopás miatt van.Nameg a buhera.
igaz, pontatlan voltam, az új kasztnisoknál már elhagyták a ditech jelzőt és lett helyette factory. de a megbízhatóság nem sokat változott, ezzel is ugyanúgy sokat lehet bukni mint egy rakétalámpással :)
nemhiszem hogy lessz ditech-em .. inkább várok valami értelmesebb RS-re vagy tuonora ami elfogadható az ára mert ami van hírdetgetve 3-4 gazdás motor csak idén nyáron szerintem:)
ha úgy döntenél hogy megveszed azért erre a hibára kérdezz rá meg próbáld ki jól. sokan estek már bele a ditech nevű csapdába :)
mivel digit km óra van benne nem hiszem hogy elkezdi megpróbálni visszapörgetni. meg 10ezer km-től túl sokkal többet nem nagyon szoktak menni 4 év alatt, hacsak valaki nem robogóval megy nyaralni :)
köszi a választ!
jah egyrészt ez is igaz!
pénteken akartam venin egy aprilia Tuono 50-est 2006-os volt
10e km-el gyáru gumik teljesen gyári állapotban!
és a végén mikor a papírt írtuk volna kiderült hogy a haverja apja nevén van a motor de a haverja Balatonon van a ahverja apja pesten van és mutatott nekem egy szervízes könyvet valami 2003-as dátummal hogy ez az biztonyitja hogy nem lopott !
de az nevettséges.. lehet más motoré is ..
és nemtudott konkrét választ adni hogy kié is a motor!
először azt mondta nem is jön a a tulaj fia haza.. a nyáron..
utánna már aztmodnta a héten hazajön..:) eléggé érdekes ez a dolog szerintem:)
ha esetleg még enged belőle,érdemes rákukkantani.utánajárni mi a motor előélete,itthon vásárolt,vagy külföldi,hány tulajdonosa volt,szervizbe vitték,vagy sem.Mit cseréltek eddig benne,gumik milyen állapotúak(ha 10e km van a mociba akkor elvileg még a maxisnak kéne rajta lennie,ha jól tudom azzal jön ki gyárilag)Elvileg kéne még rajta garanciának is lenni...valamint valahogy kideríteni,hogy tényleg a saját tulajdonát árulja e az illető
ha esetleg még enged belőle,érdemes rákukkantani.utánajárni mi a motor előélete,itthon vásárolt,vagy külföldi,hány tulajdonosa volt,szervizbe vitték,vagy sem.Mit cseréltek eddig benne,gumik milyen állapotúak(ha 10e km van a mociba akkor elvileg még a maxisnak kéne rajta lennie,ha jól tudom azzal jön ki gyárilag)Elvileg kéne még rajta garanciának is lenni...valamint valahogy kideríteni,hogy tényleg a saját tulajdonát árulja e az illető
hm hm. eléggé érdekes lehet rászánm a lóvét és elmegyek megnézem a helyszínen! de meggondolom még meg felhívom az eladót
tuti lehet visszapörgetni a km-t de nemnagyon hiszem hogy ebeb visszavan vagy kitudja..:)
Hát ez így elég megfoghatatlan,hogy hol megy-hol meg nem.Nem véletlenül ilyen olcsó.passzolok.Szerintem a befektetett idő és pénz nem fog visszajönni...nem véletlenül adja ennyire olcsón.Persze ki lehet fogni olyan madarat is,hogy fingja nincs a motorhoz és egy gyertyacsere megoldaná a problémát,de ez a ritkább.A futott k m alapján elvileg nem is lehetne semmi baja,nem értek a digit órásokhoz,de gondolom azt is lehet valahogy visszább állítani
hát hát...
lehet hogy megérné, lehet hogy nem. attól függ mi a problémája. de számomra a vételár szemet szúróan alacsony annak ellenére hogy 2006-os új kasztnis. az ilyeneket bőven 200-250 fölött szokták adni. de ha már megcsinálod alakítsd át karbisra úgy éri meg. bár akkor meg minek eladni... :)
el fogom vinni a szerelőhöz és remélhetőleg megcsináljuk
De ami mindig biztos,széz kell szedni és minden kiderül.ha csöpög az olaj ,úgyis cserélni kell a szimmeringet.
de másképp pont így csinál
esetleg a szíj el van kopva?
olaj az van a hajtásba ,bár néha kicsepeg a kerékre
Nemrég vettem egy morini blokkos Sr50-t,2000-es évjáratú.Megyen elég jól,majdnem megfogja a 90-et az óra szerint,ami szerintem reálisan majdnem 80km/h.Azonban amikor elérem a 40-50-es tempót megjön egy http://youtu.be/kxuKjSTI9uY és ez nem hallgat el sosem csak ha 20-30al megyek ,nagyonbb sebességnél hallatszik.Ja és amikor elengedem a gázt akkor is ad egy ilyesmi hangot..
Valakinek volt már ilyen problémája?
mivel digit km óra van benne nem hiszem hogy elkezdi megpróbálni visszapörgetni. meg 10ezer km-től túl sokkal többet nem nagyon szoktak menni 4 év alatt, hacsak valaki nem robogóval megy nyaralni :)
jah egyrészt ez is igaz!
pénteken akartam venin egy aprilia Tuono 50-est 2006-os volt
10e km-el gyáru gumik teljesen gyári állapotban!
és a végén mikor a papírt írtuk volna kiderült hogy a haverja apja nevén van a motor de a haverja Balatonon van a ahverja apja pesten van és mutatott nekem egy szervízes könyvet valami 2003-as dátummal hogy ez az biztonyitja hogy nem lopott !
de az nevettséges.. lehet más motoré is ..
és nemtudott konkrét választ adni hogy kié is a motor!
először azt mondta nem is jön a a tulaj fia haza.. a nyáron..
utánna már aztmodnta a héten hazajön..:) eléggé érdekes ez a dolog szerintem:)
tuti lehet visszapörgetni a km-t de nemnagyon hiszem hogy ebeb visszavan vagy kitudja..:)
lehet hogy megérné, lehet hogy nem. attól függ mi a problémája. de számomra a vételár szemet szúróan alacsony annak ellenére hogy 2006-os új kasztnis. az ilyeneket bőven 200-250 fölött szokták adni. de ha már megcsinálod alakítsd át karbisra úgy éri meg. bár akkor meg minek eladni... :)
erről lenne szó.. nemtudom megérné e megcsinálni és eladni!
persze hogy én csinálnám!