3AA blokk, az olajpumpa fogaskerekét egy műanyag menetes tárcsa hajtja, fordulatszámtól függően, szal oda nem kell szíj nekem amúgy igazad van jobb megelőzni a bajt!
köszi a hozzászólásokat!
Gyári Piaggio szíj csak 4000 Ft, pont fele annyi, mint a Malossi kevlár szíja. Annyival nem hiszem, hogy szarabb lenne. Viszont ha egy olcsó szíjat akarsz akkor nem ajánlom. Nekem kötelező szervizen azt raktak bele és szar volt tőle a moci. Alapjáratról nem bírt elindulni és utána 70-nél már nem nagyon húzott csak pörgött felfele. Össze kell hasonlítani a gyári szíjjal, mert nem csak a hossz és szélesség a lényeg, hanem a fogak magassága is. Eddig én sem tudtam, de azzal a szíjjal az volt a baj. Magasabb volt a foga és valamiért az már nem volt jó.
Olajpumpa meghajtó szíj ugyanúgy van a karbison is? Vagy az csak injektoroson? Azt sem árt cserélni a hajtó szíjjal együtt, mert az ha elszakad észre sem veszi az ember csak ha már megragadt a moci és akkor az zsebrenyúlósabb, mint egy 1000 Ft-os szíj cseréje.
Sziasztok!
Ma sikerült életre kelteni a ditechemet (gyertya és üzemanyag nyomásszabályzó csere után). Viszont bemelegedés után vannak gondok. Konkrétan a kipufogóból fehér füst jön, ami sztem vízgőz. Hidegen egyáltalán nem látni semmit. Tehát vszínű, hogy hűtővíz kerül a hengerbe. A kérdés az hogy hol vagy honnan? Szerintetek honnan kezdjem el ezt kideríten? Gondolom hengerfej le aztán először a hengerfejtömítés jöhet szóba. Viszont a hengerfejcsavarok nincsenek nagyon meghúzva (bár nincs viszonyítási alapom). Esetleg lehet hogy csak utána kell húzni?
Határozottan nem jelentette ki, hogy nem enged. Azt mondta, hogy már nem szívesen engedne belőle, így is ár alatt adja. Nekem nem hiányzik ,hogy egyszer leverjen valaki a motorról, mert lobogtatja a papírjait. Bár, én mint jóhiszemű vásárló, engem illet meg a tulajdonjog. Ez érdekes, igaz?
Az tényleg furcsa...lehet a papírok az első tulajnál vannak és olyan gyorsan hozta el a motort,hogy ottmaradt szerintem a kulcsa sincs meg ,esetleg az egyik .Még lehet egy oka amiért ilyen olcsó,csak tegnap hirtelen nem jutott eszembe,mert ez a legrosszabb verzió Nem kérdeztél rá véletlenül,hogy mennyi az alja amiért odaadja?
Felhívtam ennek a motornak ( http://www.kepesmotor.hu/april... ) a tulaját. Meg van még a motor, de furcsállom, hogy 2007-es létére nincs semmi papírja és ő a 2. tulaja.
Ne legyél benne biztos!
A tartós fogyasztási cikkek közül - a 2003. november 21-e óta hatályos - 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében meghatározott termékekre vonatkozik kötelező jótállás. Ez a jogszabály 2005. június 1-jétől több ponton változott, az alábbiakban a június 1-je utáni vásárlásokra vonatkozó listát közöljük. [A kormányrendeletet a 72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelet módosította, méghozzá úgy, hogy a mellékletét újrafogalmazta. Hatályos: 2005. június 1-től.]
A termék értékétől függetlenül jótállás jár a következő termékekre:
1. hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény;
2. mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép;
3. porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztítógép, padlósúroló- és fényesítőgépek;
4. varrógép, kötőgép;
5. személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;
6. lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi.
A jótállás időtartama 1 év!
A gyártók azért vállalnak nagyobb garanciát, mint amit a jogszabály előír, hogy bizalommal légy a termékük iránt.
Nem tudom, nem vagyok szerelő. De én úgy emlékszem (robogóknál nem tudom, hogyan van), szóval ha a 2T blokknál rosszak a főtengely szimeringek, akkor elmegy a nyomás a karterből és nem lesz elősűrítésed, azaz nem lesz megfelelő sűrítési végnyomásod. Tehát nem biztos, hogy a dugócsere megoldja a problémát, ill. félrevezető lehet a mérés. Ide tartozik még a karbisoknál (injektorosak nem tudom, hogyan vannak megoldva) a reed valve (membrán szelep) is.
Megnéztem a fehér A4-es garipapírt, rozsda a kivételek közt van arra nincs gari. Ha kilyukadna, azért egy pert megérne nekem, ha nem cserélnék ki. Nem hiszem, hogy ki lehet szedni alkatrészeket a garancia hatálya alól. Főleg a törvény által kötelezett alól, bár nem tudom mennyi a robogóra való kötelező.
Ilyen ni