Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

még annyit kérdeznék hogy mikor rakom össze, a blokkot akkor
a csapágyak külső felületét nem kell-e bekenni LOCTITE 648 csapágyrögzítővel? kösz.
oks
megfogadom a tanácsod

köszi
Bazz mondtam hogy ne.De te tudod majd ha bemelegszik a forgattyúsház meg kapja a benzines levegőt szépen belemállik a főtengelybe és vége lessz neki.
Inkább ezt ajánlanám.link
ezzel tömítem majd
Ott van az a hengertömítés alatt a képen,az az.Hát mindeggy én beletettem,rem nem csináltam vele rosszat
így van, és a lendkerékfelűli oldalon még kell majd felraknom új gyújtásoldali tömítést,
gondolom ennek valami porfogó szerepe van
Ott egy deklitömítés van egy talptömítés egy membrán egy hengerfej meg kipuff,és a hátsó hajtás tömítése.A két O gyűrűből az egyik a termostátházé asszm a nagyot fogalmam sincs.A kicsi és a nagy blokkfél közé tömítőpaszta kell.
Nem nem,én a motor blokkra gondoltam.Úgy tudom hogy oda kell, meg van is készletben.
Én semmit bár a minarellin van de értelmét nem találtam jó szakadt volt így kivágtam a kukába.
Lehet hogy Lacika78 úgy érti hogy a variátordekni és a blokk közt,
ott én is papírtömítést raktam be.
Tömítés?Két blokkfél közt?
Én még nem láttam bár lehet.Én mindkétszer mikor eddig összeraktam használtam pasztát me azt mondták kell.
Sziasztok!Hát én nem kentem be semmiféle pasztával,csak úgy simán tömítéssel raktam össze.Vagy azért jobb lett volna? Zoli szerinted?
Ha az a loctite pirosas-arany színű tubusos cucca az bőven jó.FBS-t isten ments nem hőálló lassan köt büdös és van ott annyi hő hogy szétfollyon.Az lefolyókhoz meg budicsövekhez való.
Van 200 c-ig hőálló silikon szerű tubusos tömítőpaszta otthon

De nem blokk tömítő, hanem az van ráírva hogy bármilyen fém, stb.

tömítésée alkalmas.
Bármilyen motorblokktömítő jó hozzá! Még talán az fbs is jó, mert nagyon össze lezs úgy is szorítva a két blokkfél!
köszi
a csavarok mind kitekerve,
most a motorblokk széthúzó szerszám házilagos változata van készülőben.
Bazz most kezded először a szétszedést?
Ha igen legyen melletted valaki aki látott már ilyet.Nem árt digi fényképező használata jó lessz az összerakásnál.
Amúgy 5-6-8 csavar fogja össze a lendkerék alatt míg kinn nincsenek ne is próbáld széthúzni mert elcseszed.Az összerakásnál blokktömítőpaszta kell hozzá körbe kell kenni vele sziloplaszt FBS nem jó spec loctite kell hozzá venni kell.
Hali

Hogy mi fogja össze a kétblokk felet?!

Most látom hogy kívűl rugalmas fugaszil darab lóg ki.

Ezt annak idején plusszba összeragasztották vele, az tartja ilyen erősen.
Folyamatban van a speciális szerszám elkészítése.
ha nincs meg a megfelelő célszerszám akkor a csinálásával együtt 1,5 óra ebben a legtovább az anyag megkeresése volt kell egy KB 60 cm es szögvas amibe egy pont olyan méretű lyukat fúrtam hogy beleférjen a főtengely menete de felfeküdjön a bordás résznél majd 2 kisebb amibe M6 os menetes szár került a deklicsavarok helyének megfelelően 2 átellenes oldalon.Na ezt a miskulanciát M6 os anyákkal elkezded felváltva leszorítani és ha nem hagytál benn összefogató csavart akkor szépen egy reccsenéssel szét fog cuppanni.Majd jön a gyujtás oldal ugyanez a metodus csak kissebb vastag laposvas kell és asszem M5 ös anya meg szár hozzá.
Nálam 5 v 6 csavar fogta egymáshoz a kettőt, semmi más. Könnyen szétjött. Nem tudom mi foghatja úgy össze a két blokkfelet? Lehet h a csapágy és főtengely között van elég szoros illesztés, emiatt előfordulhat h nem jön szét. De hülyeséget nem akarok mondani! Van itt pár szakértő, aki majd tud mondani neked vmi használhatót!
minarelli a blokk, már le van szedve csak a két blokkfelet kéne
elválasztani egymástól hogy végre hozzáférjek a főtengelyhez.
Bármilyen házi megoldás érdekel, a blokk széthúzásra.

Lehet kapni külön motorblokk széthúzató szerszámot de 30 rongy,

A szerelői díj 5000 ft / óra.

Hát inkább megpróbálom otthon kivitelezni,
Még az se baj ha a régi főtengely és csapágyak sérűlnek, mert úgyis újat rakok be. kösz.
Milyen blokk van a motorban? Tapasztalatom csak a Morini blokkoshoz van! Amúgy hol akadtál el? A lendkeréknél?
Igen.
A főtengelyt akarom kicserélni,
Hogy értve széthúzni? A 2 blokkfelet szétszedni?
Hi

Hogy tudnám otthon házilag széthúzni a robogó blokkját. Valami módszer?

Nincs blokk széthúzó szerszámom.