Ba...hatod a kontakt spray-odat.
Háztartási sósavval töröld (ecseteld) át, meglátod milyen lesz. Után a kontaktspray jó lesz passziválni a sósavat és kész is.
Üdv.
Nekem hasonló gondom volt a Gilera Runneremmel. Menet közben néha felkúszott a hőfokmérő maxra, majd nem sokkal később vissza középállásba. Figyeltem menet közben a mutatót, hogy lassan kúszik e fel pirosba, de nem ezt csinálta, hanem kb 5 másodperc alatt. A műszerfal csatlakozó és óratartó csavarok letisztítása nálam se segített, végül egy külön test vezetéket vezettem be a műszerfalhoz és az órák test csavarjaihoz is. A másik felét a vázhoz csavaroztam és ez nálam megoldotta a hibát.
Azóta középállásnál magasabbra sosem ment a hőmérő mutatója.
Egy próbát megér és olcsóbb, mint egy új termosztát.
Nem mondtam hogy termosztátot vegyél. Csak nézd meg alaposan mi lehet a bibi. Kábelhiba is okozhat ilyet. Főleg a kormánycsapágy környékén szokott ilyen gond lenni, ahol mozgás van.
a muszerfalat apro darabokra szedtem attoroltem mindenhol a foliat a csatikat kontaktsprevel atfujtam.a hogomba csatija elforgott az erintkezojen azt is megforrasztottam.akkor termosztatot vegyek bele?
Szerintem meg pont hogy nem. Inkább termosztát hiba. Ilyenkor a termosztát nem fokozatosan nyit, hanem hirtelen, mikor a motor már alaposan fel (túl) melegedett. Akár lehet a hőfokmérő óra vezető fóliája és a rögzítő csavarok közti oxidáció is. Nem egyszer volt már ilyen gond.
Háztartási sósavval töröld (ecseteld) át, meglátod milyen lesz. Után a kontaktspray jó lesz passziválni a sósavat és kész is.
Regisztráltam ott,de általában itt fórumozok.
Nekem hasonló gondom volt a Gilera Runneremmel. Menet közben néha felkúszott a hőfokmérő maxra, majd nem sokkal később vissza középállásba. Figyeltem menet közben a mutatót, hogy lassan kúszik e fel pirosba, de nem ezt csinálta, hanem kb 5 másodperc alatt. A műszerfal csatlakozó és óratartó csavarok letisztítása nálam se segített, végül egy külön test vezetéket vezettem be a műszerfalhoz és az órák test csavarjaihoz is. A másik felét a vázhoz csavaroztam és ez nálam megoldotta a hibát.
Azóta középállásnál magasabbra sosem ment a hőmérő mutatója.
Egy próbát megér és olcsóbb, mint egy új termosztát.
G.
Nekem mellé karbis, fekvő minás SR-em van. Az viszont gond nélkül jön-megy.
Arra gondolok hogy pl a 400-as RFembe jó az 1-es Swift termosztátja.Negyed annyi áron!
SRbe van ilyen?