Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

No akkor tisztázzuk a fogalmakat. A motor az (nagy)motor, a robogó meg segédmotoros kerékpár. A robogót nappal csak lakott területen kívül kell kivilágítani. A (nagy)motoroknak nappal is, lakott területen belül is kell a tompított fényszóró.
Az enyémen sincs kapcsoló sr factory alapból világít. Igen nappal is kötelezö. Közlekedési vagyok. Nézzűk ezeket is......
A tompított (refi) a motoros első számú társa a túlélésben. Használd!
Ha jól emlékszem 2004-től kötelező a lámpa használta nappal is motorokon, az enyém 02-es így még azon is van kapcsoló.
Ja.Sőt az újabb motorokon nincs világítás kapcsoló sem.
Alapból ég.
Nappal is? Én csak este felé szoktam lakott területen világítást kapcsolni.
Segédmotorra nem kötelező,de én fölveném. Kerékpárra igen, Kresz 54.$. 6. bek. Viszint segédmotoron lakott területen is használni kell a világítást.
Nem rossz ötlet!
Inkább vedd fel, úgy látni is fognak.
Köszi! Akkor ezért nem büntettek meg az 1 év alatt mert nem kell!
Azért teszek egyet a hátizsákba, biztos ami biztos.
Nem szeretnék feltűnő lenni, sőt! Csak sajnos szürke-fekete a motorom és nem lenne jó, ha kivasalna egy vakegér autós. Vennék fényvisszaverős festéket de az meg nincs.
"A sárga mellény használata éjszaka,és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül amúgy is kötelező"

Ez nem teljesen igaz. Mellényt kell viselnie:
- a lakott területen kívüli úton tartózkodó személynek (éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén)
- biciklisnek, lakott területen kívül (mindig)
- kézikocsival közlekedő személynek
- állatot hajtónak (éjszaka és korl. látási viszonyok között)

Motorosnak egyáltalán nem kell kukásmellényt hordania, nincs kötelezően előírva a KRESZ-ben. (Kivéve talán akkor, ha leszáll a motorról, ld. fent.)
Ilyen világító festékkel még nem volt dolgom..... :-) sárvédőre,oldalára szerintem vékony csíkot rakhatsz föl......
Neon-t nem szeretnék rátenni, azért gondoltam ezt a festéket, mivel olcsóbb mint a felnicsík! A kukás mellény kell a segédmotor kerékpárra lakott területen kívül mindig? Ezt jó tudni! Ezek szerint a magától világító festék tiltott?
Erről lenne szó:
http://kreativkozpont.hu/terme...
Köszi szépen!
Elvileg? Basszus, pedig most rendeltem neon zöld festéket. Na mindegy, max. nem kenem be annyira.
Szia. Fényvisszaverőket föl lehet tenni,nem jár érte bünti. Pld: felnire fényvisszaverő csík. Ami nem önmagától világít nem tiltott,mint pld: a neon ledek a motor alatt,blokk fölött, vagy az elején a hűtőnél. Ezek használata csak álló helyezetben engedélyezett menet közben nem. A sárga mellény használata éjszaka,és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül amúgy is kötelező még kerékpáron is. Üdv: Attila.
Elvileg ha a jobb láthatóság miatt teszed, akkor nem büntetnek meg érte. Másrészt meg van határozva hogy hova és milyen fényvisszaverő helyezhető el. Rendőrtől függ hogy mit fog tenni ha megállít. Ajánlanám inkább a kabátra rakható fényvisszaverő vagy "kukás mellény" használatát. Lehet ciki, de a kórházban (vagy a sírban) feküdni sem éppen felemelő élmény.
Kedves Zsaru!

Mennyire "gáz'", ill. büntettek ha fluoreszkáló festékkel pár apró helyen bekenem a robogómat, hogy jobban látszódjak és ne üssenek el este ha megyek haza a munkából? pl.: kerékfelni csík körbe, oldalidom középen, hátsó sárvédő oldala?

Üdv:
yapci
Factory ditech mikor beindítom fémes csilingelő hangot lehet hallani. Van aki azt mondja önindító persely. Lehet az? Ha leveszem az önindítót mit nézzek rajta?
Örülök,ha sikerült. Mi volt a hibajenenség? Beindult még? Vagy hogy kezdődött? Ha kicserélted,írd meg milyen lett. Köszi. Üdv: Attila.
Köszönöm szépen! Már beszéltem is vele aztán postára is raktam a rosszat.
Szia. Külön venni nem lehet. Szervízbrn ilyenkor mikor átszakad a menbrán és a benzin a levegő csövön megy visszafelé a kompresszorhoz, /ez a végső stádium/ azt mondják injektor hibás. 80 ezer forint.Innen a sok rossz hír,hogy ez mind szar. A HS tuning oldalra menj föl Hári Sanyi ott a tel száma. Megbeszéled vele el kell küldeni a tuédet és küld vissza egy jót. Készített hozzá szerszámot,gépet hogy ne kelljen injektort venni. Azt hiszem 10 ezerbe kerül. Szia. Majd íj hogy sikerült. Köszi.
Igen arra gondolok!
Az injektorház alatt lévő kis csészében lévőre gondolsz? Átszakadt a menbrán?
Nem az injektort bocsánat hanem a nyomás szabályzót!