Azért gondoltam a 8-as görgőkre, mivel a 0.5 grammal könnyebbre is reagált és nem lett jobb. Viszont ha a 8.5-öst rakom bele, az meg lehet, hogy sok lesz?!
Próbáld 8.5-össel,akkor biztosan fogod tudni hogy jobb vagy rosszabb lett e,itt a hozzáértők már mondták hogy fentről kell indulni !
De az előgyújtást sem árt majd megnézetni,bár ha jól húz akkor nagy baj azzal nem lehet,de a fogyasztást az is nagymértékben befolyásolja !
A kontraszt rugót egyenlőre nem piszkálom, inkább a görgőket cseréltetném ki. A 8 grammos mehet? Elvileg ha a 7es nem jó, 8asnál nehezebb görgőt nem kéne? A gyári 7.7-es a fojtatlan motornál, amúgy 6.2 az eredeti gyári görgő súly.
Lefordítva összsúlyban: Most 45, a gyári 46,2, a 42 kevés, kérdés, hogy a 48-ra mit reagál?
Hát ez az, a fogyasztással van bajom nekem is. A könnyebb görgő nem jó, már próbáltam. A nehezebb még vissza van. Ha most 7.5 van akkor a 8 grammost kellene kipróbálni?
Mondjuk az is lehet hogy a szíj ki megy teljesen de túl hamar és nem tud alattad kipörögni,ez esetben könnyebb görgők kellenek,látni kéne azt a motort egy hozzáértőnek.
Én is most okosítom magam add el és vegyél minarelli vagy Piaggó blokkosat,idióta aki kitalálta a morínit,mondjuk nekem a crosserben soha semmi bajom nem volt vele,télen nyáron pöccre indult,egyszer volt annyi hogy víz került a porlasztóba de lusta voltam szétszedni,pár km-en keresztül fulladozott de kidolgozta és ennyi,lehet nekem szerencsém van motorok terén,így utólag örülök hogy a lepukkant külcsine ellenére megvettem,de így is költeni kell rá,szerencsére szerelőre nincs szükség,na meg nem is hagynám hogy hozzányúljanak,de ha nem értenék hozzá akkor kénytelen lennék.
Azzal nem vitatkozom hogy ennyit tud,a valós 70 még rendben is lenne,de az 5 literes fogyasztás az nem,gondolom a szerelő az előgyújtást is megnézte,biztos vagyok abban hogy a szíj nem megy ki teljesen amikor le van terhelve,próbáljátok meg nehezebb görgőkkel,ha azokkal rosszabb akkor könnyebbekkel,ha sehogy sem jó akkor gyengébb kontrasztrúgóval,azt is mondanám hogy lehet rövid a szíj,de sztenderen kimegy teljesen tehát az kilőve,Gyújtás,porlasztó,variátor,ezeknél kell a hibákat keresni,vagy add el és vegyél egy minarelli blokkosat,mert ez sem megoldás hogy a gatyeszt is szerelőre költöd és semmi javulás.
Az enyémen hátul dobfék van, elöl van tárcsafék. Kipufogót is kérdeztem a szerelőtől, azt mondta nincs eltömődve. Azt tudom, ha most sem lesz jobb a fogyasztás megy vissza a régi szíj + a súbertű is.
Értem,csak az a gyanús hogy a régi szíjjal jobban megy,sokat zabál,keveset megy,nem értem......magas ez már nekem.
A 70 az még oké,na de akkor legalább megállítaná 4 liter,mert valamiért valami,engem is zavarna ha az enyém 5 felett enne,pedig az enyém viszi a valós 80-at,az ő mocija pedig sokkal modernebb,az Olaszokat sem értem,mert a jó bevált minarellit minek cserélték le?
hátra egy fokozattal gyengébb rúgót,vagy előre nehezebb görgőt,logika ezt diktálja,nézd meg milyen színű hátul a rúgó,és tegyetek bele gyengébbet,mondjuk pont a variátor az amihez hülye vagyok,de biztosra veszem hogy ha teljesen kimenne a szíjad akkor nem 70 lenne a vége,ha 70-nél nagyon pörög akkor nyílván hogy könnyűek a görgők,vagy erős hátul a kontraszt,ahogy írod régi szíjal jobban megy,ebből tutira a többiek is arra fognak következtetni hogy erős a kontrasztrúgód,mivel a régi szíj kopottabb annak nem kell annyira összenyomnia a rúgót mint az újnak.
Én is nagyon szeretem, úgy tapasztaltam, hogy elég megbízható. Több mint 1000 km-t mentem vele amióta meg van és hibátlanul teszi a dolgát! (kop-kop-kop) A régi Babettáró, Simson robogóról ezt nem lehet elmondani.
Végre el hozhattam a motort a szerelőtől. Ugyan úgy megy mint előtte, ill. kicsit gyengébben, de 1 fokozattal lejebb lett téve a súbertű.
+ a régi szíjjal mint ha jobban ment volna. Érdekes.
Mekkora görgőket tegyek bele? Most 7.5-ös garnitúra van. Milyen kontrasztrugót?
Lemértem a fogyasztást,120 Km 4.5L ebben a hidegben,bár szerintem a hideg nem befolyásolja mert nem automata szívatós,szerintem egy SR-nek ez kb reális fogyasztás.
De az előgyújtást sem árt majd megnézetni,bár ha jól húz akkor nagy baj azzal nem lehet,de a fogyasztást az is nagymértékben befolyásolja !
Lefordítva összsúlyban: Most 45, a gyári 46,2, a 42 kevés, kérdés, hogy a 48-ra mit reagál?
Szerelő azt mondta, ez ennyit tud.
A 70 az még oké,na de akkor legalább megállítaná 4 liter,mert valamiért valami,engem is zavarna ha az enyém 5 felett enne,pedig az enyém viszi a valós 80-at,az ő mocija pedig sokkal modernebb,az Olaszokat sem értem,mert a jó bevált minarellit minek cserélték le?
+ a régi szíjjal mint ha jobban ment volna. Érdekes.
Mekkora görgőket tegyek bele? Most 7.5-ös garnitúra van. Milyen kontrasztrugót?