A görgőkkel kapcsolatban most néztem egü-n, hogy lehet kapni Dr. Pulley Serie Pro görgőket nem tudom hogy mennyit dobna a gépen gyorsulásban és végsebességben. Mi a véleményed erről? Mondjuk elég jó ára van úgyhogy elkéne találni a súlyt elsőre ami elég nehéz.
Most néztem youtube-on hogy jobban kitolja a variót meg jobban is visszahúzza mint a normális görgő.
Most néztem meg a motorhoz adott cuccokat, adott hozzá pluszba 4, 4.5 illetve 5 g-s görgőket az előző tulaj + a csomóban benne volt egy 6 g-s görgő készlet csomagja, szóval valószínű, hogy az van benne.
Sajnos kölcsönkérni nem tudok, de szerintem majd mindenféleképpen kell vennem ez miatt meg a két csapágy és ahogy néztem az ékpályák is ki vannak kopva úgyhogy ha lesz pénzem akkor ez cserés lesz.
Sárga malossi kontrasztnak elégnek kellene lennie elméletileg,de gyakorlatban lehet gyenge lesz.Én a piros malót favorizálom,bár a szíjat jobban eszi,de a menetteljesítmény nálam fontosabb.Viszont nehezebb görgő is kelleni fog.
Annál a sebességnél ahol általában használod(használták) a gépet,ott fut a szíj,ezért ott a legnagyobb mértékű a kopás.Nyikoroghat emiatt,ha teheted kérj kölcsön egy másik tárcsát próbára.
Üdv!
Szétszedtem a szétszedtem a szíjtárcsát és mindkét felén a közepe fele fényesebbre van kopva aminek az oka szerintem az ékszíj csúszása ami kb 50-től jelentkezik és szerintem ez adhatja a nyikorgó hangot. Mi a véleményed erről? Mondjuk a szíjon nem látszik nagymértékű kopás és nem is melegszik nagyon meg megy is.
Üdv! Sikerült ismét szert tenne egy SR-re, vizes mina blokkal. Csak van egy kis baj vele. Valami nem oké a hajtásnál. Indulásnál kb 30-40-ig szépen gyorsul, fel is pörög szépen de onnan mintha valami húzná hátra olyan a gyorsulása, és mintha a fordulatszáma is csökkenne. Ha eléri a kb. 60-70-et onnan megint gyorsul szépen. Ha nem állok meg vele, csak lelassítok akkor 30-tól nem gyorsul. Mintha a vario elfelejtene visszaváltani.
Mi lehet a hibája? Nehéz görgök, gyenge kontrasztrugó? A vario részéhez nem igazán értek, jó a görgőt, meg a rugókat ki tudom cserélni, csak jó lenne tudni, hogy mivel kezdjem. Ja amúgy 70 malossi henger, malossi fly kuplung, leo Zx kipu van rajta.
Mivel engem is érdekel a dolog (csak én ingább a sebességet áldozom fel a gyorsulás érdekében) lenne egy megjegyzésem.A b verzió döglött szerintem mert a variátor nyomólap már nagyon eltávolodna a variótol annyira hogy a csuszkák kiakadnának és a varió elforogna a nyomólaptol.Piros kontrasztal milyen volt a gép nemrég vettem sárga malot de kevésnek találom.
Lenne egy nagyon nagy kérdésem van egy Aprilia rally 50 es típusú motorom és az lenne vele a gond hogy egyszerűen nem megy 40 nél többet eddig simán ment 60 al...
Most raktam össze márt a karbit membránt megnéztem jó légszűrő tiszta és nem tuom mi baja lehet... most a gyújtás vagy a jeladó mehetett e szét... ha valaki találkozott márt ilyennel és meglett a gondja légyszí írjon...
Igen látom,megnéztem, és sajnos azt is, hogy csak Morini-ra jó :( Pedig jó lenne, ez a gumis megoldás... Köszi, majd valamit intézek, ill. csinálok képet!
Mennyivel nagyobb? Mert pl. a ditech termosztáton van egy körkörös gumi tömítés is. Esztergályossal csináltatnék egy leszorító lemezt, ami odaszorítja a termosztátot a hengerfejhez, azt pedig a két csavar rögzítené.
Oké, majd ha megyek csinálok egyet! Igen tudom, hogy 2 csavar rögzíti, viszont átfolyik a víz, mert a furat nagyobb mint a termosztát, és nem kicsivel! Ez az én bajom...
Továbbra sem értem hogy mi kotyog. Egy kép sokat segítene. De nem a netről szedett akármi, hanem a mostani aktuális helyzet. De mivel a termosztátot két csavar rögzíti, csak akkor van gond, ha ez a két csavar sem tudja rögzíteni, és a víz átfolyik mellette. Ilyet még nemigen láttam. Azta hogy kifejtettem.....
Írtam egy emailt Egüéknek! Mondtam nekik, hogy nagyobb a henger furat átmérője, amibe a termosztát megy, és kotyog benne. Azt írtak vissza, hogy: "Ebben az esetben egy menetes persely a megoldás".
Nem értek annyira ehhez, mire gondolhattak szerintetek?
Nekem a kétütemű pörgőssége, hangja is bejön - ilyenkor tényleg megéri a többletfogyit. :) Egy 4T 50-es (vagy 125/150-es) valóban egy igénytelen, steril igásló, keveset eszik, nincs benne boogie.
Napi néhány km-es mászkálással tényleg mindegy, hogy most 3-at v. 5-öt eszik a robogó. De napi 30-40 km-nél, heti 5-6 munkanappal számolva (nekem legalábbis) számít. Mondjuk a műszaki hiányán, meg a parkolási díjakon azért lehet nyerni.
Sosem foglalkoztam a robogóim fogyasztásával. Az érdekelt hogy induljon és csak akkor álljon le, ha ezt kérem tőle. A 150-es 4T Leóm annyira keveset eszik, hogy már azt hittem rossz az órája. Egy hónapot lazán kibír egy tank (sőt). Azért ehhez képest a kis SR-t tankolnom kellett 2 hetente (és persze a 2T olajról sem feledkezzünk meg!). Úgyhogy nagyon tetszik a 4T élet. Nem bántam meg hogy váltottam. :)
Most néztem youtube-on hogy jobban kitolja a variót meg jobban is visszahúzza mint a normális görgő.
Szétszedtem a szétszedtem a szíjtárcsát és mindkét felén a közepe fele fényesebbre van kopva aminek az oka szerintem az ékszíj csúszása ami kb 50-től jelentkezik és szerintem ez adhatja a nyikorgó hangot. Mi a véleményed erről? Mondjuk a szíjon nem látszik nagymértékű kopás és nem is melegszik nagyon meg megy is.
Mi lehet a hibája? Nehéz görgök, gyenge kontrasztrugó? A vario részéhez nem igazán értek, jó a görgőt, meg a rugókat ki tudom cserélni, csak jó lenne tudni, hogy mivel kezdjem. Ja amúgy 70 malossi henger, malossi fly kuplung, leo Zx kipu van rajta.
Lenne egy nagyon nagy kérdésem van egy Aprilia rally 50 es típusú motorom és az lenne vele a gond hogy egyszerűen nem megy 40 nél többet eddig simán ment 60 al...
Most raktam össze márt a karbit membránt megnéztem jó légszűrő tiszta és nem tuom mi baja lehet... most a gyújtás vagy a jeladó mehetett e szét... ha valaki találkozott márt ilyennel és meglett a gondja légyszí írjon...
+ hasznos tippek jöhetnek.. :P
Írtam egy emailt Egüéknek! Mondtam nekik, hogy nagyobb a henger furat átmérője, amibe a termosztát megy, és kotyog benne. Azt írtak vissza, hogy: "Ebben az esetben egy menetes persely a megoldás".
Nem értek annyira ehhez, mire gondolhattak szerintetek?