Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi! Mi az a Disszu? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, 4 szakmám van, de egyik se autó-motor szerelés sajnos.
Leszeded és elviszed egy autószerelő műhelybe. Disszu-val kiégetik.
A szíjat - görgőket hiába nézném, sajna nem értek hozzá.
Kipufogót hogyan égessem ki? Gyújtsak alá vagy húzzam neki teljes gázon pár km-en?
94-96 közti fekvő Minarelli blokk...
Csináltam 3 képet, nem tudom, hogy így tudtok-e már valami konkrétat mondani.
Egy tízest csal az óra. Nézd meg a szíjat, görgőket és égesd ki a kipufogót. Óra szerint minden SR-nek kellene tudni a 85-töt. Bár 115 kg-os csomagok ritkán vannak.
Annyit már lemértem, hogy 8 km-t 9 perc alatt mentem full gázon!
Elvileg ez átlag kb. 60 km/h sebesség. Óra szerint 70-75-öt mutatott.
Köszönöm szépen! Minőségi full szintetikus 2T olajat öntök bele.
Lehet, hogy a nagy súly miatt nem megy jobban? Lejtőn sikerült már óra szerinti 75-öt menni, napokban GPS-el lemérem mindenképpen a mihez tartás végett.
Arra tippelek lehet, hogy az elektronikai fojtás még benne van? Kipufogója gyári, karburátort nem szedtem szét, fogalmam sincs. Legutóbb ott javítottak pár apróságot rajta ahol vettem.
Hosszú távú tapasztalatom nekem sincs. Mire figyelj? Mint úgy általában a 2T gépeknél: jó minőségű olajat önts bele (Motul, Repsol, Castrol...), én full-synt rakok bele. Gyenge pontokról (még) nem tudok (konstrukciós hiba), még nem volt dolgom olyan sok Morini blokkossal, hogy hiteles infókat tudjak adni. Ha azt vesszük, ritkább a Morini blokkos, mint a Mina v. Pio blokk, az alkatrészek is ált. drágábbak a Morinihez. Írták korábban a többiek, hogy a főtengelycsapágy hajlamos elmozdulni a főtengőn, ettől kotyoghat.

Óra szerint egy 80-85-öt illene futnia, ha nincs szétkopva. (Más kérdés, hogy ez kb. valós 65-70-nek felel meg. Talán. Sokat csal felfelé az óra.)

A többiek se fojtsák magukba, ha tudnak jót v. rosszat a Morinis gépszörnyekről.
Szia snbc!

Beazonosítottam a képek alapján az SR-t! Sajnos vagy nem Morini blokkos. Pár dologra kíváncsi lennék: mire kell figyelni, hogy ne hagyjon cserben? Mik a gyenge pontjai, ha vannak? Eléggé lomha volt amikor vettem, most fürgébb lett picit, (óra szerint 70 km/h a max. 115 kg-m alatt) Repsol Moto Scooter 2T-t rakok bele + 1 kupak a tankba. Gyertya őzbarna. Helyi szervizben azt mondták, hogy nincs benne már fojtás, de ezt kétlem. Munkába járni vettem, napi 20 km távolságra. Köszi szépen!
Az gáz,h 2 hónapot bírt. Szerelő cserélte? Akkkor szét lett húzva? Évj? Km? Factory?
HÁÁÁÁÁT nem volt csörgés meg semmi csak szimplán elkezdett folyni!Gondolom a csapágyak elkezdtek lógni amit a szimering nem tud követni!de jó hogy 2 hónapja cseréltem!
Dugatyú csapszeg,és a tűgőrgő miért megy tönkre? Egy szerelő (autó) azt mondta hidegen meg lett hajtva....... Ez lehetséges? Factory ditech. Vagy ez a gyengéje? Üdv. ATTILA.
Egy ismimnek egy szerelő csinálta. Nem húzta szét.! Spec szerszám kell hozzá azt tudom,de hogy milyen,és hogy hogy kell nem tudom. Mik voltak a tünetek? Esetleg csörgés volt? Ha igen hol lehetett hallani,és milyen volt? Üdv.Attila.
sziasztok!Olyan kérdésem van hogy a pigi blokkban a vizpumpa szimeringet és a csapágyat ki lehet cserélni blokk húzás nélkül vagy kell mindenképpen!?Nincs erre valami technika?
Jó a szó!
Nem a karsz végre egy képpel megajándékozni minket, szerintem akkor hamarabb kapsz segítséget. Ez csak egy kósza ötlet volt.
Esetleg honnan tudhatnám meg, hogy pontosan milyen vagy mikori a blokk?

Köszönöm az eddigi segítséget!
Fekvő hosszú mina blokkra,ahány gyártó annyi méret van.16,5-16,8mm széles,és 745-752 hosszú.
Akkor valószínűleg az a méret lesz, amit írtál. (16,6x8x752)
Fekvő, levegős Minarelli. Többet nem tudok róla.
Azért küldtem a linket, hogy ki tudd választani a megfelelőt, mert se évjáratot, se blokktípust nem írtál.
Abból kéne kiindulni, milyen blokk van a robogóban. Az ülést, idomokat cserélhették, szóval én nem abból állapítanám meg az évjáratot. :)
bocs, egy kérdés, lehet hülyeség.
Nem 16,6x8x752 kell rá?
Ülés aljára '94 van írva gyártási időként....
Köszöntem.
Fején találtad a szöget. Autókhoz értek, nekem ez kínai kb, hiába mondják, hogy mint a faék olyan egyszerű.