Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ami a blokkba van 2 csapágy arra gondolsz? Amik a deknibe vannak azok kijönnek vagy azok is szerszámmal? Ja és a kerék tengelyénél milyen csapágy van?
Ha a csapágyak szólnak azon a sűrűbb olaj nem segít.Viszont a 2db 6200-as csapágy kiműtése szép kihívás belső csapágykihúzó nélkül.
még nem néztem meg,de valszeg igazad lesz,mert valamelyik nap ránéztem a szívócsonkra és az is jó szutykos volt.
Rendben, várom a fejleményeket.
köszi HEFI!holnap lesz idöm,meg is nézem.köszi a tanácsod!majd beszámolok a fejleményről.
valamikor régen simsonom volt,nem is 1,azt sokat szerelgettem,de a robogó kicsit bonyolultabb számomra,ezért is köszönöm a tanácsod!
Az ott van a szívócsonk alatt, a karbi után. Mondjuk a csavarok szivatósak mert kettőhöz olyan inbusz kell, aminek furat van a közepén. Ha a karburátor környékére feltolja az olajat, akkor nem zárnak a membránok rendesen. Legalábbis főtengely szimeringtől nem lesz olajos az a rész, az tuti.
arra nem.pedig gondoltam rá.csak azt nem tudom hogy ahhoz hogy férek hozzá.eddig csak a karbi felüli oldalrol szerelgettem.vagy azt is innen kell Hefi?
Akkor kicseréljem a végáttételben a csapágyakat vagy öntsek bele sűrűbb olajat?
A hátsótárcsa csapágyát,és tűgörgőjét kizárnám,mert az menet közben együtt forog a kuplung(primer)tengellyel.Inkább a végáttételcsapágyak,vagy a fogaskerekek sírnak.Esetleg főtengelycsapágy,bár az alapjáraton is mutatkozna,csak halkabban.
Szívómembránra ránéztél?
ja,még annyi hogy a karbit már átnéztem,ki is tisztítottam,de semmi változás.
szia Hefi!azért gondoltam hogy szimering,mert már hetek ota nem tudok alapjáratot állítani,a teljesítménye is jelentősen csökkent,meg olajos szennyeződést is látok a karbulátor környékén,meg reggel is mikor indulok dolgozni,néha van egy két csepp a motor alatt,meg a sztenderen is.köszi a tanácsod!
lenne 2 kérdésem. Van egy autós kürtöm és duda helyett rá szeretném kötni... mikor rákötöm akkor tiszta furán szól, de amikor az aksihoz érintem akkor nagyon komoly...h tudnám rákötni normálisan a dudára?! a másik kérdésem meg az h indulásnál olyan mintha erőlködne a motor..későn kapja el a normális fordulatot..ezt h tudnám kiküszöbölni úgy hogy ahogy ráhúzom a gázt egyből meginduljon normálisan?!
Kiszedtem a szabadonfutót, de a fütyülő hang megmaradt ami kb 50 től jelentkezik és fölötte folyamatosan hallani. Pedig azt hittem hogy ez lesz a brobléma mert a szabadonfutó belső fele fényesre kopott a fogaskeréktől. Szerinted mi lehet akkor a probléma? A végáttétel csapágyai vagy a hátsó variátor csapágyai adhatnak ki ilyen hangot vagy valami más?
Egyik oldalon a variátort, a másikon a lendkereket kell leszedni. Az előbbihez jól jön egy lég vagy elektromos kulcs, a másikhoz meg lehúzó kell.

Honnét tudod, hogy a szimmeringekkel van a baj?
Főtengely szimeringet lehet nagyobb bontás nélkül cserélni,ha az a baj?
sziasztok!valszeg főtengely szimeringes az sr 50esem.nagy meló lenne szimeringet cserélni benne,cserélt már valaki ilyet otthon?előre is köszönöm a tanácsaitok!minarelli,körlámpás,2000es évjárat.
Szerelés 20-tól felfelé + alkatrész, szóval 50 környéke.
De ha már ki van szedve, szét van húzva, akkor illene mindent amit kell.
Hogy milyen baja lehet egy szétugró főtengelytől, beálló csapágytól az meg kb. csak az Isten jóindulatától függ.
Mindenesetre abban az esetben biztos nem lesz olcsóbb a javítása.
Hello elado lett szeretett motorom sr 50 ES 2007 es évjárat töb info emailen hejasnorbert@freemail.hu 06209960038
Egy fotengely, szimering, csapagycsere kb. mennyibol all meg? Mi volna erte a realis munkadij?

Ha a legrosszabb esetet vesszuk, mi tortenhet, ha igy jarok vele?
sziasztok!valszeg főtengely szimeringes az sr 50esem.nagy meló lenne szimeringet cserélni benne,cserélt már valaki ilyet otthon?előre is köszönöm a tanácsaitok!
Nem is tudom...
Mennyi a költsége egy ilyen átépítésnek?
És utána mennyivel fogyaszt többet a karbis?
Sajnos a morini blokkra jellemző,hogy a csapágy megforog a tengelyen,ezért lóg tengelyirányban.Én is így jártam,főtengelycsere lett a vége.
Köszönöm szépen! Akkor megrendelem a termosztátot! Épp ma érdeklődtem, 8600 Ft.