Kicsit próbálkoztam megnézni a vízhőfok jeladó-t és rányomtam a meleg gyertyára a csúszósaruját és azonnal megugrott a vízmutató!
Elvileg ki tudom cserélni én is a víz hőgombát?
Megérdeklődtem kb. 6500 Ft az új.
a sárgával nyit 6300 körül!Azt vettem észre hogy szereti!előtte egy gianelli next volt fent az éppen hogy leforogta a 9000 et ez meg 10200!nem sok ez?birja ez a henger?és görgőre mit javasolsz?szerintem evvel a beállításnál a legjobb a motor a 6,25 grammos görgővel kb!probáltam erősebb kontraszt tehát a hard 4 g görgővel ugrott mint a barom de 30 al mentem!a light rugó 5 gr görgő pörög mint a barom szal igyí a legjobb nagyjából!
huha az meg már vagy 8000 nél indul!:D olyat olvastam a kipuffról hogy 8608 fordulaton adja le a max nyomatékot ez azt jelenti hogy oda kellen eltalálni a kuplung nyitási fordulatát?
még valami.
azt tapasztaltam, hogy teljes gázon nem érezhetően kicsit megtorpan a motor.ezt úgy értem, ha megyek 3/4-ed gázon, és ráhúzom teljesen, akkor érezhetőbben rosszabul megy. fordítva is így csinál.ha nyélgázról visszább veszem, akkor kicsit jobban megy. ez valami karburátor beállítási probléma lehet?
üdv.olyan kérdésem lenne, hogy görgő csere mennyi km-nél esedékes.
az én apriliámba 13500 van, de elvileg még nem volt benne csere.
viszont mintha valami olyasmiről beszéltek volna valahol, hogy akkor kopottak, ha szögletesek (vagy valami ilyesmi), viszont az enyém teljesen sima volt (kb 1000 kilóméterrel ezelőtt).
de mintha kicsit gyengébb lenne mint ezelőtt.40-ig nagyon megy, utána kicsit visszább vesz a tempóbol.
Sziasztok! Egy kérdésem lenne! 97-es vízhűtéses Sr-em van és a következő probléma jelentkezett! Induláskor főleg hideg motornál rángat a gép és alig akar elindulni, de ha felgyorsul, akkor minden rendben, megy szépen. Ha bemelegedik a motor, akkor már csak ritkán rángat indulásnál. Nem tudom mi lehet a probléma, lehet hogy a hátsó fék befog? Lazitottam rajta, de nem változot. Ötlet?
Sziasztok!Nálamnál variátorhangolásban jóval többet tudó robogós társak!A segítségeteket kérném!Aprilia sr 2004 pigi blokk,stage 6 streetrace henger! Felkerült ma a motorra egy stage 6 pro replica kipufogó!gondoltam elviszem azért szerelőhöz a variátorhangolás miatt,azért mégsem akartam megvenni bele 15 féle görgőt meg 65 féle kontrasztot!Namost szerinte így jó de a tünet a következő:indulásnál gyenge nyélen ha indulok megkell tolni majdhogynem ha elér egy bizonyos fordulatot-8000 körül megindul mint a barom!10200 at forog ha húzom neki és azt akarom hogy mennyen!A variátort úgy lőtte be hogy 6 os és 6,5 ös görgők 3-3 db stage 6 medium kontraszt!A kuplung malossi fly sárga rugókkal!na ezt kéne valahogy úgy hogy azért erőből induljon ne forogja szét az agyát ha lehet és mennyen is azért!Mit javasoltok mit hogyan?Karbit esetleg át kell fúvókázni?
Nem tudja véletlenül valaki, hogy ditech moriniben lévő injector fejhez milyen méretű tömítő gyűrűk kellenek illetve mik a méretei a teflon tömítésnek?Olyan helyen dolgozom ahol ezeket fillérekér beszerzem ill. legyártom, nem akarok ezreket kidobni az ablakon.
Köszi!
Te cserélted már őket?
A csapágyak a blokkból és a végáttétel dekniéből jönnek ki szerszámmal vagy a tengelyekről is szerszámmal kell leszedni.
Ha letudod írni a csere menetét akkor leírod nekem? Köszi.
Ja és kb mennyibe vannak a csapágyak.
Mert nem gyári, hanem sima műanyag. Gondolom a többi tömítés is sima vízhez való O gyűrű. Csakhogy itt meleg is van, benzin is van, nyomás is van, ezért szépen megadja magát....
Az elsőt egy "szerelő" cserélte. 1000 km után leállt a motor. Kézzel könnyen kivettem a levegő injektort és csak egy szakadt O gyűrű volt rajta. Én tettem rá új teflont meg az O gyűrűket. Most 200km után leginkább csak alapjáraton akar menni. Gondolom megint tömítés hiba, de még nem szedtem szét.
Sok minden bekrepálhatott, ki kell mérni, hol a hiba.
1. Valóban alacsony hőfokon üzemel a motor, mert nem zár a termosztát
2. 270ohm-os ellenállást teszel a gomba csatlakozójába, ha kb középen vizszintesen áll a mutató, akkor az óra és a kábelszakasz rendben van
3. Megméred a hőgomba értékeit különböző hőfokon. Referencia értékek.
Kicsit próbálkoztam megnézni a vízhőfok jeladó-t és rányomtam a meleg gyertyára a csúszósaruját és azonnal megugrott a vízmutató!
Elvileg ki tudom cserélni én is a víz hőgombát?
Megérdeklődtem kb. 6500 Ft az új.
Köszi szépen!
Üdv:
yapci