üdv! Lehet. hogy nem jó helyen kérdezem de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Yamaha Aerox 50, Yamaha Neos 50/100, Kymco Agility 125, ki milyet venne?
kismotor jogsi van csak.
Narancssárga kontrasztrugó van a motorba. Egyik nap szétszedtem a kuplungot és megmértem a kontrasztot mérlegen teljesen összenyomva és olyan 40-45 kg-ot mutatott.
Az első varió anyacsavarja nincs lelazulva, elkopva nincs semmi. Rögzítő csillagos a külső variátor tárcsa. Mikor megvettem a motort utána pár héttel volt olyan hogy lelazult a csavar mert nem volt jó a menet a főtengelyen és a csillag lenyalta a recét és ki kellett cserélnem a főtengelyt. Azóta erre nagyon odafigyelek.
A szíj is meg tud csúszni, annak is lehet ilyen hangja. (Pl. a gyenge hátsó rugó miatt.) Az első variónak is lehet ilyen hangja, ha meglazult a lefogató anya. Ilyenkor olyan helyeken is el tud forogni-mozogni, ahol egyébként nem kellene. Ha nem törődsz vele, akkor teljesen szétkoptatják egymást az alkatrészek (vagy már megtették) és csak a csere segíthet. Főképpen az első varió külső tárcsája tud kopni. Ha recés, akkor le szokta nyalni a recéket a tárcsáról. Ha rögzítő csillagos, akkor a fellazult anya miatt a csillag szokta tönkretenni a főtengely recéit. Ez már gázabb.....
Oldaldeknit leszedted látni nem lehet semmit? Szerintem sztenderen leszedett deknivel kéne megpörgetni bár nagy lesz a hangzavar, de talán leszűkíthető a probléma forrása. Esetleg ha nagyon lobogna a szíj az is látszik...
Így vetted, vagy most lett ilyen? Én az enyémet 6-7 éve mikor vettem törötten hasonló gond volt, de kiderült hogy az esés miatt elcsavarodott a blokk/hajtás öntvénye így a fogaskerekek egymáshoz értek, de annak inkább villamos hangja volt... van a hajtóműben olaj?
Egy pici olajat kell önteni a kuplung pofái és a kuplungharang közé valamint ha jó sűrű KZS-40-es lítiumbázisú zsírral megkened a görgőket akkor annak sokkal simább lesza járása. Ha szilikonozod a szíjat akkor hamarabb felpörög a motor és jobb lesz a gázreakciód!
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy mikor megyek a motorral full gázon és elengedem a gázkart akkor mikor lassul ilyen nyikorgó hang jön a hajtás felől. Valamikor ha gyorsan megyek akkor is hallani ezt a hangot nem tudom hogy mi lehet ez. A választ előre is köszönöm.
Yamaha Aerox 50, Yamaha Neos 50/100, Kymco Agility 125, ki milyet venne?
kismotor jogsi van csak.