Helló mindenkinek!
Aprilia sr 50 factory di-tech robogóm (2006-os) szóval az helyett hogy az helyett, hogy alapjáratra állt volna vissza mikor elengedtem a gázt leállt. Azóta nem sikerült elindítani. Szikra van, a gyertya benzines, a diagnosztika semmilyen hibakódot nem ír, szóval minden jó, csak nem indul.... :S
Nem volt semmi előjele a dolognak. Szépen ment minden, egészen tegnapig.
Van valami ötletetek mi lehet? Próbáltam másik gyertyával is, semmi.
Érzem hogy kicsit bonyolult a kérdés, meg lehet vagy ezer hiba, majd még a héten elviszem szervizbe. Csak jó lenne tudni, hogy mire készüljek. Rögtön a legrosszabbra, vagy lehet hogy csak valami apró dolog?
Basszus ekkora faszt mint én! Levettem tegnap az összes idomot,kompresszort kitakarítottam,nyomást mértem,ma levettem az injektort szétszedtem kitakarítottam, megnéztem az általad ajánlott módszerrel,nem jött benzin a kompresszor csonkon,a nyomásszabályzó szelep kattog légnyomás hatására,tehát jónak tűnik. Tegnap megnéztem a szikrát,de volt. Gondoltam kiszedem már a másik ditech-ből a gyertyát,hogy megnézzem azzal, és pöcre indul,basszameg nyomás alatt szar a másik tyertya! Kérem mondja valaki,hogy egy igazi fasz vagyok!
Hs tuning felújítja.Elenőrzni elvileg úgy tudod,hogy leveszed az injektort a benzinpumpa csonk helyére kompresszort(esetleg autópumpát)kötsz.Megnyomatod(elvileg 2,5barnál nyit a határoló)és a levegő csak a benzinvisszafolyó csonkon jöhet.Ha a kompresszorcsonkon is jön akkor membránszakadás van.
Na tegnap előtt vettem egy ditech-et ,Ment szépen egyenletesen járt. Tegnap gondoltam leveszem a variátort meg a kuplungot,levegőszűrőt, és átnézem őket. Meg is volt,viszont azóta meg nem akar beindulni,csak teker a szemét Franco Morini . Ma leszedtem a kompresszort ,áttakarítottam fasza,kiszedtem a membránt,az is fasza,benzinpumpa fasza. Érdekesség,hogy tekertetem nem indul,majd lehúzom az injektorrol a kompresszor csövét,akkor spriccel egyet. Aztán indítom úgy,hogy nincs rajta a cső,és beindúl kb 3sec-re. Na erre kössé csomót. Javaslat?
Üdv. Nah,kicseréltem a gyertyát,és végre minden okés a motorral...mentem vele az utóbbi 2napban kb 50km-t...és minden tökéletes...megy rendesen! Most gondolkozok matricabombán az aprilia felirat fölé...szerintetek jól nézne ki?
Aztán meg megsértődött
Nehogy már rossz néven vegyétek ... habár én sem örülnék, ha szar lenne a gépen valami, és az lenne a móka tárgya