Figyelemmel kísérem a motorvásárlásodat.
Ha nem haragszol akkor megjegyezném, hogy ennyi pénzért szerintem nem kellene elvárnod, hogy patent motort vegyél. vagyis, hogy tudsz venni csak esetleg régebbit és más típust. Szóval addig gondolkozol a vásárláson, hogy elviszik előled olyanok akik tudják, hogy ahhoz, hogy eljusson viszonylag gyorsan és alacsony költséggel A-B-be elég ez a motor is. Az akku nem szükséges mert ha be kell rúgnod a motort attól még nem leszel kevesebb annál mint aki reggelenként köszörül két percet. Nem most kell ráköltened 40ezret(ha egyáltalán rá kell) hanem később is ráérsz. Melegszik az idő és mások is figyelik a hirdetési oldalakat. Vedd már meg és utána örülj neki egy darabig. Mint írtam korábban, én is egy ipari hulladékot vettem arra az időre amíg a ditechemet javítom. Most már jó az enyém, így felújítom külsőleg(motorja patent) és eladom!
Ha úgy vagy vele, hogy legyen meg, tud használni és apránként megcsinálod, akkor jó. De ilyen hibákkal tényleg 60 a max amit adnék érte. Itt a ház előtt is áll egy robi. Kábelek lógnak az elejéből, akkuja nincs. Én 10ft-ot nem adnék érte, de ugye valaki úgy van vele, hogy jobb mint egy bringa - így nem foglalkozik vele.
Mint írtam Én 69-ért vettem a sajátomat és nem voltak ekkora hibái, mégis ráment már 40-50 ropi. Bár Én tényleg darabokra szedtem és szinte mindent cseréltem rajta, mert már az elején kellett, vagy jött (pl. a kuplung ugye)
Ellenben annak ÉN nem látom értelmét, ha az a "majd" egyszercsak nincs....hiszen ezek a motorok is elkopnak, és csak 1-1 dolgot tudsz kiárulni belőle, vagyis óriásit bukhatsz.
Itt megtudod nézni, hogy mikor mit csináltam.
Én egy -egy ilyen oldalt vezetek mióta elkezdtem ügyködni otthon.
A GS-em hibás volt (feszszabályzó), és 3 év alatt 68.000km ment bee....vagyis már középkorba lépet. De simán piaci áron árultam így is. 3 hét alatt elvitték, miközben pár ismerős makulátlan gépét fél év alatt se...
Az ember, azt mondta, hogy azért az enyémet választotta, mert látszott az oldalon is, hogy tényleg mikor-mi volt csinálva rajta.
Kisebb kerék, esetleg valamivel kényelmesebb, de ez is szubjektív, semmivel sem biztonságosabb. Eszembe se jutna cserélni. Ha csak nem szerelemből van.
Igazából ha van a KTM minek az SR. Egy hajszállal megy jobban ellenben egy újabb szájat kell etetni. Nincs értelme. Ha komolyabb motort szeretnél akkor előrébb kell lépni, nem a stampedli motorokat cserélgetni.
Szinte semmi tapasztalat,volt egy Honda diom,most meg a kis KTM.A hondát soha nem szeretem,nem is kellett. .A ktm most már meg van csinálva,teszi a dolgát.
Te sokkal öregebb vagy mint én, viszont nem tudom hány motorod volt és mennyi tapasztalatod van. Amennyiben úgy érzed, hogy nekünk van igazunk higgy nekünk nem fogod megbánni. Anyagilag pláne nem. Sajnos többünkből a tapasztalat beszél. A ditechre 150 körül költöttem. A minarellis vizes makulátlan sr megállt 20 ból. Ebben teleszkóp szimering csere, görgő csere, féklámpakapcsoló, hajtás olaj csere volt meg vásároltam egy kép pótalkatrész. ha én ennyit költöttem te mennyit költenél? Szemre rá tudnék verni 50-et..
Ahogy korábban is írta valaki, ha mindenáron ráköti magát a kiskoma akkor egy két szerszámmal 20-30 perc szereléssel meg lehet győződni egy csomó alkatrész állapotáról és lehet spórolni simán 30-40 rongyot.
Én ha robogó vennék akkor most ezt venném meg pl: NRG
Ha aláhúzod rosszabbul jársz. Soha nem venném meg. Megtanultam, hogy csak olyan motort veszek meg amire azonnal nem tudok költeni semmit. (látszólag) Így ha jönnek a rejtett hibák akkor nem lepnek meg, mert csak kell költeni rá. Az a baj, hogy, hogyha mindent neked kell rendbe rakni, ami sanszos, egy ilyen lefutott, soha nem volt gazdája szarnak akkor aláhúzás után szinte 2 generációval újabb motort tudtál volna karc mentesen, de utána már késő... Ha el akarod adni kapsz érte 60-at... Te meg 150-et rá vertál. Hidd el tapasztalat...
"Nem hiszem,hogy egy 25000-es Babettátol nem ér többet." De természetesen többet ér. Csak egy babettát 10-15e-ből cakk-pakk összeraksz, egy robogóra meg ugyanezzel a lendülettel elmehet 50-100e Ft. De én nem lebeszélni akarlak, a továbbiakban nem is fogok ehhez a témához szólni. Vedd meg és go! (vagy nem go.... )
Ér is annyit meg nem is. Mindig attól függ, hogy mennyire vagy igényes. Ha igen akkor nem. Ha nem akkor talán. Ha csak annyi a lényeg, hogy gyúljon és go. akkor talán ér. Ha meg szeretnéd, hogy minden normális legyen akkor nem.
Pedig gondolkoztam rajta,hogy esetleg 50-ért megvenném(ha engedne az árbol),annyit talán megérne.
Nincs benne aksi,ennél a tulajnál 1,5 éve van,nem foglalkozott vele,ez látszik is rajta.Valaki itt irta,hogy ennyi pénzért mit vár az ember,indul szépen(igaz csak berugással,aksi nélkül,ugye),megy,megis áll.Külső akkurol kiprobáltuk az öninditot is,müködik. Tehát elméletileg egy aksi kell bele,és lehet vele közlekedni.Az más dolog ,hogy nyilván sokat lehet rá költeni,az ember igenyeinek megfelelően.Na de akkor elmondhatnám,hogy van egy Aprilia sr-em!Igy meg nincs!Ez van.
Nem hiszem,hogy egy 25000-es Babettátol nem ér többet.
Vagy ha annyira rossz,vagy nagyobb rejtett hibája van ,eladnám alkatrésznek,50-et csak kapnék érte.
Végül is mindegy,szerintem nem megy lejjebb a 60-tol,annyit meg nem adok érte.
Na ez a motor max donornak jó. Max 30-at adnék érte.....
Ezért is mondom, hogy egy pattent gép 110-120 alatt nem létezik, vagy annál akinek rohadtul kell a pénz.
De aki ennyiért árulja még nem biztos, hogy pattent.
Én azt tudom tanácsolni, hogy beszéld le az eladóval az átnézést.
Vigyél magaddal némi szerszámot (hátha neki pont eltünik)
Mérd le a szíjat
Kapd ki a tárcsát, nézd meg a görgőket
Akku feszkóját (öcsém tegnap kapott egyet.....oszt kiderült, hogy olyan hibás, hogy 1 percig nem tartja a 12V-ot...) Vagyis nem csak "lemerült"
Légszűrőt, lámpát....stb.
Ezeket meg lehet nézni 20-30 perc alatt, ellenben 20-30.000ft-ba is kerülhet mire minden beérkezik.
Olyan, hogy nem kell hozzányúlni eddig nekem csak úgy sikerült megoldanom, hogy bementem a szalonba és megvettem a mocit.
Amit haszáltan vettem MINDIG kell rákölteni. Ha másért nem azért amit írtam pár napja.
Az a biztos, ha minden kopó cuccból újat veszel.
Ha még nem vettél soha mocit, akkor közöm veled, hogy a "múlt héten cseréltem, a haver most tette bele" az 99,9% KAMUUUUUU
Ez ugyan olyan, mint egy nagyobb moci.
Veszel egyet használtan pl. 900-ért.... de arra sokan nem gondolnak, hogy eredet, műszaki, átírás.....stb. vagyis az a moci nem 9K-ba lesz.
http://www.scooterracing.hu/pr...
ennél még egy sima gumi is többe kerül .... hát még valami nevesebb