Szerintetek hol kell a hibát keresni, ha a kormány 3 állású?
Van bal-közép-jobb......erősen érezhetően - "mint ha kattanna" mikor jobbra vagy balra csavarás történik.
Kormánycsapágy?
Nincs még szétszedve semmi, mert nem érek rá. (addig pedig vár mindenki:-))
Fekvőhengeres mocira szerintetek hány cm-es középsztender rugó kell? Az Egü-nél van vagy 5 fajta.... http://www.egumotors.hu/431-fu...
A mérete ahhoz a motorhoz való? A kihajtás szabadon forog, nem szorul? Nem lehet hogy gázelvételkor a szíj lassítja le a motort, mert a kuplung nem old ki időben?
elpattan a szíj szó szerint, tehát nem oldalról fogy el, hanem mintha valaki kettévágná ollóval. Olyan jelenség mintha állandóan cibálná a motor és egy
egyik pillanatról a másikra kezdte el. A motort 50el használjuk aszfalton, szigorúan boltba járni. Semmi baromkodás. Fullgyári minden a motorjában.
Használtuk sokat márciustól júlisusig, aztán piff eltépett egyet, aztán még egyet. A kontrasztrugót miből gondolod? Képes az erre?
Szerintem vagy túl gyenge a kontrasztrugó és a csúszó szíj a hőtől elég, vagy túl erős a rugó és a szíjat túl erősen nyomja, ezért mállik szét gyorsan. Vagy sza..á vannak kopva a tárcsák felületei és ez eszi meg a szíjat. Vagy gyenge minőségű a szíj, vagy nem rendeltetésszerűen használod a motort.
TUDOM NEM IDE TARTOZIK, DE NEM TUDOK MÁSHOL ÉRDEKLŐDNI!
Van egy szaladgálós Suzuki Katana (morini blokk) robogóm 50es.
A gond: állandóan tépi a szíjakat. A zsírúj gyárit 100km alatt tépte el, a csapágyboltos 2000Ft-ost is. Hol nézelődjek ? Valaki telefonban amikor kerestem szíjtárcsát írta, hogy a kuplungnál van valami ami kikopik és ezt eredményezi.
Szia! Néztem ma simson gyújtótrafót, aminek a dobozára rá van írva, ha megszakítós gyújtáshoz trabi, warnyú,simson stb-hez. Ahogy néztem a tirisztorosé rövidebb, a megszakítósé majd 1-2 centivel hosszabb. 2800 pénz.
Azaz ami jó lenne?
Értelek, én is arra gondoltam de a tömbe van befele juk ami a főtengő aljához megy.Ja karcos a henger de nem vészes meg 8as kompresszióm volt meg nagyom ment.
Csinálom, csak közben 8-17-ig meló, aztán meg vizsgáztatom az autót is pénteken, aztán még darabokban van. Hétfőn anyámat kell bevinnem a kórházba, így egy kicsit el vagyok úszva. Meglesz a cucc, de hogy pénteken hogy fogom postára adni...
Igen, de Te cdi gyújtást raktál rá. Ahhoz teljesen jó a 0.8 ohm-os trafó. Az én modulom más feszültségekkel dolgozik, itt hosszabb az ív időtartama is, ezért biztosabban gyújt.
Szerintetek hol kell a hibát keresni, ha a kormány 3 állású?
Van bal-közép-jobb......erősen érezhetően - "mint ha kattanna" mikor jobbra vagy balra csavarás történik.
Kormánycsapágy?
Nincs még szétszedve semmi, mert nem érek rá. (addig pedig vár mindenki:-))
Fekvőhengeres mocira szerintetek hány cm-es középsztender rugó kell? Az Egü-nél van vagy 5 fajta....
http://www.egumotors.hu/431-fu...