/ a biztonsági tartalékból, mert mi van, ha műteni kell a gyereket vagy valami szarság van és nem egy szaros számla ? .... no de ez nagyon off és kurvára semmi közöm, hozzá, csak ne kérdezz ilyet /
Nekem mindkét balesetem október 14.-én volt.... (2003 és 2004)
(2005.10.14.-én nem ültem motorra:-))))
Az elsőnél ugye balfasz voltam, mert nem tartottam vissza senkit, mert ugye nem lett nagy bajom - fájt mindenem de éltem....
A másodiknál viszont voltak tanúk is.....szóval leadtam az igényt.
Másnap már kint volt a szakértő. Olyan dolgot is lefényképezett, amit Én észre se vettem.
No utána rámentem a közös megegyezésre....hiszen minek várjunk?
Mentek a levelezgetések- végül december 28 vagy 29.-én utalták ki a pénzt......
Ezt ha számolsz akkor olyan majd 2,5 hónap!
(azt másnap meg meg is szoptam....mert megjött a záró gáz és villanyszámlám egy picit túl használattal, szóval a 200e-ból el is ment 87.....De itt szerencsém volt? Hiszen ha nem jött volna meg a kess, akkor mi a rákból fizetem ki?)
Amúgy tudtommal nézik az a qurva TAX listát......
Szóval az is nyom a latba.
Én pont ezen röhögök....
A 14 éves Daewoo lanosra fizet asszony évi 30.000ft cascot.....
Ha ellopják a kocsit akkor TAX (eurotax?) lista laapján valami 200e-t se fizetnek...... (vagyis 6 év után már megvehetne egy újat (régit)...
Ellenben ha a jégeső szarrá veri, akkor fizetik a teljes ár 90%-át (10% az önrész).....ami ugye egy tető-motorház, üvegek esetében már nem kis pénz.....
hát lehet lefénymásolták :/ személyesen mentem be az All...nz-hoz :/
akkor buktam. 173k-ért vettem,kiváncsi vagyok. Ha kapok 100at, örülök...már beletőrődtem, hogy "sose" lesz már olyen szép sr-em, mint volt
Ha robival megállít a yard akkor eleve kell hogy legyen nálad:
- EÜ csomag (már nem büntetnek ha nincs - de kell, mert ha nem segítesz a bajbajutotton, akkor megb@sznak Zsanett módra:-))
- Adásvételi - hiszen ez a "forgalmija"
- biztosítás
- zöld kártya
- jogsi
Szóval írj egyet gyorsan.....akár a szomszéddal.
Bár a gond - hogy a biztosítónál nincs egy példány?
Nekem anno lemásolták......
Ennyire azért nem hajlik össze a sisaktartóban egy ilyen cucc. A hátizsákos sztori jobb lenne. Az hihetőbb. A rendőrök meg a helyszínen úgysem jegyeznek fel mindent. Próbálkozz, ne hagyd magad.
kép2
nagyon törtött ez a sisaktartóban? :D Nem volt hátitáska, nem tudom, hogy a rendőrök mit írtak jegyzőbe pontosan, mikor kirtek én már a mentőben voltam.
meg van egy legújabb modell, de annak akkora sérülése nincs :/
igen, azért vittem el a szervízbe, hogy írjanak egy árajánlatot...és kb ilyet szakvéleményt várok. Mondta a szerelő, hogy már 3-4 eredeti, új idom kerül 60-80K-ba...
ő meg adna 50be egy motor hibás, külsőre szép motort...azt elemeket meg átrakatnám, a többit alkatrésznek eladnám. hát ez a tervem.
Hát aztatat mi úgy szoktuk, hogy írni szoktunk egy szakvéleményt, amin szerepel hogy az eszköz véglegesen károsodott, javítása nem gazdaságos és nem végezhető el üzembiztosan. Rá szoktuk írni még, hogy mennyibe lenne egy hasonló készülék, amennyiben pótolni kell. Ezt a biztosító el szokta fogadni 90%-ban.
Én minden kárt bejelentenék. Még az alsógatyát is, amibe balesetkor becsúszott a 'sportszelet'..... Mocskok a biztosítók, úgyhogy próbálkozni kell keményen. Később már hiába bánkódsz hogy nem próbáltad meg....
pont írtam h nem akarok elszállni :) ...173ér vettem a motort 2-3 éve, de azt mondta a szerelő simán mennek 150-200 között MOST is...így 100at simán kitudunk sajtolni az A..GON-tól.
csinálj újat. De próbálj rajta valamennyit öregíteni ... az a baj, hogy nagyon friss lesz. Max. azt kell mondani, hogy az a másodpéldány, mert az eredeti kiesett és elszakadt. Aztán, mennyire akar utána menni a vételnek / és ezzel az eladónak / arról fingom sincs, mert azért ez nem egy Pándzsále.
Arra viszont érdemes vigyázni, hogy ne szállj el túlzottan az árral, mert akkor nem veszik figyelembe hogy mennyiért vetted a gépet, hanem az amortizációval fognak takarózni..... Pl. nekem a Ge.....rtel egy hasonló buliban 3-szoros árat fizetett, de pl. a K end H a felét sem fizette ki a valós kárnak....
lehet az lesz.
egy kérdés...mennyire fogadják el, hogy a sisaktartóban rottyá tört egy iPad? mennyire "hihető"? Nem akarok nagyon elszállni, csak a határokat szeretném megtudni meddig mehetek...
meg telefon? zsebben volt és kiesett...vagy hogy? :D
Én ku....a gyorsan hamisítanék egy új adás-vételit, egy szép kerek vételi árral. Persze nem akarlak bajba sodorni, de én már rájöttem hogyan működnek ezek a dolgok......
Holnap jön a kárszakértő...azt mondta vigyek valami papírt (adás-vételi vagy számla), hogy enyém a motor. Ha nem akarok vinni( "elveszett"), mert elég jó áron szereztem meg a motort és nem akarom, h filléreket fizessenek az agyontört motorért, mizu? Mondjuk vinném a biztosítási papírjaimat, ami a nevemen van alvázszámmal?
Max kék-fehér-fekete színben, karbival