Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

szevasztok.nekem egy aprilia sr 50 em van ami 1995-ös.annyi baj van vele,hogy megyek vele egy bizonyos sebességgel és ha gyorsabban akarok menni ráhuzom a gázkart és le akar fulladni a motor.meg az alapjárata is olyan hogy megállok vele a pirosnál és érzem hogy menne előre a motor.nem tudja valaki mi lehet a baja?
Deklit adod külön ?
/ Ha igen, mennyi ? /
http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_sr-6195101
Vegyétek ,vigyétek! Autóra gyűjtök, már nagyon unom a BKV-t! :D Segítsetek ember társatokon, hogy jobb legyen egy kicsit az életszínvonala! :D A leírás nem teljes körű ha minden részlet érdekel akkor írj bátran! ;)
sziasztok! aprilia sr levegös fekvöhebgeres minarellihez keresek fötengelyt esetleg hengerel 50-70-est sürgös!
Mivel 3. motorom lenne és nem szánok jelen pillanatban annyi lecsót a 3. motorra egyenlőre csak az olcsóbbakat néztem. Van nyergesújfalun egy yamaha xt 225 rendszámos ha ott laknék már megvettem volna. Viszont innen +20-23 rongy a fuvar. Úgyhogy ráérek szemezgetni. Van itthon végül is motor. De egy enduró hiányzik a készletből. Egy könnyű, keveset fogyasztó, rendszámos, igénytelen jószág. Majd lesz...
Csak így lehet normálisan megcsinálni asztali géppel. Laptop nem alkalmas rá. Mikor elindítod a programot (getdataback) kínál vagy 6-7 lehetőséget, hogy mi történt. sima delete, format, format with reinstall, a végén van egy I don't know is. Itt normálisan ki kel választani. Mondom, hogy sokáig tart.

Nekem nem kellene laptop. Az asszonynak van elég is. Az asztali gépnek más teljesítménye van. Bár ízlés kérdése.
Azt olvastam indításnál, hogy optimális esetben egy másik is legyen, de laptopba nehezen rakok bele még egy belső vinyót.
Az asztali gépet száműztem már nagyon rég.
Nagy ritkán, ha játszom arra ott a konzol és nem kell fejlesztgetni évente. A többit pedig ez bőven elvégzi.
Rászoptam, de ez van, hagyjuk is
Akkor már miért nem Dt125, vagy ha keményebb kell akkor Cr125 ?
Ez a kis DT összeszarná magát még Visegrádra felfelé is, nem hogy a határban
DRZ, XT, XR, lenne miből válogatni.

Az előbb arra gondoltál, hogy van a progiban valami külön opció ahol be lehet állítani, hogy mi volt az előzmény ?
Mert ha igen, akkor nem tudom mit kereshetett órákat, hogy a végén semmi
Azt tudnod kell, hogy úgy állunk neki recoverelni hogy a visszaállítandó hdd külön van. Magyarul a visszanyerendő áru egy másik hdd-re kerül. Tehát egy működő gépbe belerakod a visszaállítandó hdd-t. Majd recovery program megfelelő beállításokkal és enjoy.

Délután a yamahát néztem. Szegeden voltam. Vége lett a melónak, irány szeged a cimborával, majd haza, tescos bevásárlás a családdal, majd gyerek fürdik, bor bont, iszogat netel, eszel, hogy milyen motort kellene venni....
yamaha dt 50

Ma majdnem megvettem. Kár, hogy sokat kellene költeni rá. 2x fékbetét, láncszett lánckerekekkel, esetleg hátsó gumi, index relé. Szépen járt, 5 sebességes, de a max 50 zavart....

Csak kell venni egy 200-250-es 4t endurót... Hagyni kell ezeket.
Ezt most nem értem
Kaptam anno a géphez egy lemezt amin rajta van az összes program és a win. Azzal a lemez nyomta a formázást.
A visszaállító programnál pedig kiválasztottam, hogy melyik lemezt rikóverelje. Aztán semmi .... "csak" emlékek. Azokat meg hagyni kell menni a picsába. Filóztam egy ideje, hogy lementem valamire és beteszem a szekrény aljába, vagy letörlöm a fenébe.
A sors elrendezte

Nagyon el voltál tűnve.
Rally jól van ? Helyzet az "új" géppel ?
Gondlom a getdataback-nál azt válaszottad, hogy formatáltad és újrainstalláltad a gépet... ja nem?...
Mert egy idegbeteg állat vagyok .... ha őszinte akarok lenni.
Én csak helyreállítani akartam az eredeti lemezzel aztán minden mind1 alapon elkapkodtam. Nem az én hónapom ez
Köszönöm a válaszokat és elnézést az offolásért.

Szerintem nem tetszett neki az ütés ... na úgy áll a dolog, hogy az eredeti vinyó, ír, olvas, másol, szóval nagyon úgy tűnik, hogy működik.
Ezt a Get Data Back okosságot már hajnalban elkezdtem futtatni rata, reggel nézem és szépen kipakolta azokat a cuccokat amik jelenleg rajta vannak ..... semmi régi file-t nem láttam abban a könyvtárfában amit a végén kidobott ....

Hát nagyon úgy néz ki, hogy nyaralós, esküvős, meg ilyen gyermeteg szarságokból csak az maradt amit elő is hívattam

Az SR "fejlődésének" dokumentálásáról meg ti maradtatok le.

Hát akkor ez van. Köszi még 1x
Miután összeomlik/megsérül egy rendszer installálás előtt érdemes leszedni róla ami fontos. Mindig le lehet szedni, ha jó a HDD.
A te megoldásod az lett volna, hogy összeomlott rendszer, adatmentés és úgy a reinstall.
Anno kitöröltem egy partíciómat, mondom minek ez. Aztán jöttem rá, hogy az összes cuccom rajta volt... 3 napig húztam vissza adatokat. Igaz sok volt. Egy excel tábla kellett volna nagyon, na az nem jött vissza.
Először kiszeded a vinyót, megnézed, hogy SATA, vagy IDE csatolású. Amennyiben SATA-s egy az egyben be tudod kötni egy asztali gépbe, amennyiben IDE-s szükséged lesz egy átalakítóra. Amennyiben ez megvan egy HDD sentinellel le tudod ellenőrizni, hogy tényleg jó-e a HDD-d. Ha ezzel megvagy Getdataback NTFS, Easy recovery, O&O recovery programokkal nyugodtan átscannaltetheted a HDD-t nem lesz semmi baja. Van esélyed, hogy visszakapd a cuccod. Én most csináltam ilyet, annyiban volt mákom hogy satás volt a hdd nem idés, nem kellett átalakító, de nem jártam sikerrel, mert teljesen halott volt a vinyó. Amennyiben a te vinyód jó jön vissza áru. Viszont a HDD nagyságától függően sok idő lesz.
Nem vágom, hogyha fontos adataid voltak rajta, akkor miért formáztad le..... Mivel formázva (és gondolom előtte még particionálva is) volt, ráadásul újra is írtad rajta az adatokat az újratelepítéssel, kb. 10% esélyed lehet rá hogy otthoni módszerekkel visszahozd az előző adatokat. Viszont minél több programmal és minél több alkalommal próbálod otthon visszahozni az adatokat eredménytelenül, annál kevesebb esélyed lesz rá, hogy esetleg egy profi cég (Kürt Kft.) sikerrel járjon. És minél "mélyebbről" kell nekik visszafejteni a dolgokat, annál többe kerül... Igazából én hardverekkel foglalkozom, a szoftveres részt a kollégám ismeri. Ha beérkezik, megkérdezem tőle hogy ő mivel szokott próbálkozni.
A régiről csak bootolni nem akar?
Elsőre menj el egy boltba, és kérd meg őket (vagy ismerőshöz akinek van), hogy szedjék le az adataidat.

Ezt otthon úgy tudod ugye megoldani, ha van mobilvigyód - ami szétszedhető.....vagy az asztali gépeden ilyen a csati (ata, SATA..stb)

Ha semmi nem megy?
Kürt kft. (egy vagyon)
Kinter ! Conair !

Mostanság úgy látszik ver az isten ....
Elszállt egy vinyóm a laptopban. Kapott egyet a gép és utána mielőtt bebootolt volna a Win, egyből újraindult.
Beraktam egy másik vinyót, felinstalláltam. Megy.
Beraktam a "régi" vinyót megint újraindul. Betettem egy boot lemezt, de nem engedte indítani, hanem egyből formatálni és installálni akart.
Megtörtént és most megy az is mintha mi sem történt volna ....

Na itt a bibi. Elég fontos dolgok voltak rajta és örülnék, ha megmaradnának ezek a dolgok. Valahogy vissza lehet őket hozni "házilag"

Leköteleznétek, ha lenne valami ötlet
Igen, projektoros. Koszonom a valaszt.
Projektoros lámpa? Akkor 2 db 15W-os P26s izzó. Szerintem...
köszönöm a felajánlást. Egyenlőre a gyári ajánlást követem amit még nem tudok mi :-). De szerintem élek majd a lehetőséggel. A leírásod nagy segítség és elég részletes is.
Mhr repi=gianelli reverse és kicsit olcsóbb föleg használtan.Ezekkel is többet kihozhatsz a hengerből,de technigas rs még jobb.Ha a maxot akarod kisajtolni akkor yasuni c16,na ezzel pirítana(természetesen az élettartam rovására).S6 pro repi sem rossz,és nem is drága,sok használt van eladó.
Nem rossz a ZX, de még van ebben a setupban.
Azzal hoztam el, hogy olyan 500km múlva vigyem vissza egy finomításra. / akkor már fizetnem sem kell /

Ismerősöm nézte ezt a kipufogót, de én sem tudtam mondani semmit.
Viszont van fehérben is

Következőnek egy MALO MHR Replica nem lenne rossz. Németeknél 40.000.- körül van újonnan, de egyenlőre jó vagyok.

Stage 6 fékkarból ha van dobfékes verzió, akkor lehet jó lesz az is.