Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És nem szoktam bújkálni. Aki nagyon akar, az megtalál. Bár mostanában már nem gyakran szoktam motorokat javítani, mert nincs benne lóvé. Mindenki nekiáll tákolni a saját sza...át és elhiszi magáról hogy szerelő. Meguntam, találtam jövedelmezőbb dolgot.
Szerszámot soha nem adok kölcsön.
Engem meg látni az adatlapon:-))))

Blue, aki egy eszement túrázós - de itt csak infókért van a házisárkány motorjáért, és némi barátsági szándékkal:-)))
Én matekos?
Te jöttél, hogy mennyibe lesz a végén:-)))

Mint írtam nem veszem fel. Ha sértődékeny lennék - akkor mit keresnék a neten!
Annak viszont örülök, hogy ahogy nézem ÉL ez a topic. Keresgéltem már pár infót a neten az SR-rel kapcsolatban. Volt olyan fórum, ahol az utolsó beírás 2008-as......
És ugye az eddigi kérdéseimre is kaptam választ.

Ritka ám az ilyen fórum!
JA!
Idióták meg mindenhol vannak!
Ez kivédhetetlen.
De ha már kérsz adatokat, akkor általában azok nem jelentkeznek....mert szeretnek a nicknév mögött bujkálni.
Akkor csak nekem nincs ilyen tapasztalatom? Pedig erre járok már 2003- óta.

De ha belegondolsz, akkor van pozitívuma is. Hiszen lásd példám. Ha beírsz valamit (pl lenne szerszámod, vagy tudom hogy van szerszámod) akkor láthatnám, hogy merre laksz, vagyis megéri e megkérdezni, hogy elmehetnék e érte.

De így viszont nem lehet senkiről semmit tudni.
120-130ml?
Száranként

OK - másnak mi a tippje, mert ez viszont az olvasott 300-hoz képest durván kevés.
Az remek:-))))

Én a saját tapasztalat / hallott infó alapján írtam.

A TZR-em olyan 1100km-ert ment el, az Aprilia Futura 650-750 közt.
Az Sr-re azt mondta az eladó hogy kb 7-800km-re elég 1 litykó.
Erről sincs még személyes tapasztalatom. Majd 1000km múlva már okosabb leszek
Úgy látom kész vagy!
Felszerelted végül is? Megoldottad a felcsapódást?
Ha nem visszaveszem és felteszem a polcra a többi közé!
Azért nincs semmi mert "mi" országos maffilja vagyunk

Kineter - a kőszívű ditekk gyűlölő gyilkoló, kinek zord külseje mögött érzékeny lélek lapul
Zoli32 - a nezetközi porondra szállít infókat
Morini ditekk - Kinter társa és mint olyan persze, hogy csípi a technikát
Conair - A folyton motort cserélő számítástechnikai zseni
N.S. - Ő a megtestesült csöndes gyilkos, 2 kovácsolt SR-rel. Ritkán szól, de akkor dől az igazság
Xerses - Oldalsztender díler az ürge, de többet nem mondhatok
Sanyi - Ő Sanyi, de jelenleg eltűntként tartjuk nyilván
Baszta - Az meg egy barom

A többiek meg átjárnak hébe hóba...
Az szuper!
Sajna akkor nem ez okoz gondot a motorban.
Azért köszi!
Idén már biztos nem.
Játszottam kicsit unalmamban.
Nagy matekos vagy
Faterom ilyen én meg leszarom ilyen szinten. ha nagyon akartam megetettem vele az 5öt is ... nyomom bele a legdrágább olajat. Pénteken lesz kész az "új" blokkom, úgy, hogy az előzőnek nem volt semmi baja.
Biztos azért írok hülyeségeket, mert unatkozom már nélküle

Baszki képzelem milyen egy Karácsony :
Feri bácsi ajándék + vacsora / csak fél adagot evett, de sokat ivott /

/ Ez csak cinkelés, ne vedd fel /
"Kintert nem ismerem, és az adatlapok is üresek mint néha a tankom:-))) " Az adatlap azért nincs kitöltve, mert nincs hozzá kedvem. Túl sok adatot nem is érdemes megadni, mert járnak ám erre olyan alakok, akik esetleg visszaélhetnek a dolgokkal, vagy csak pusztán szórakozásból bosszantják a másikat.
Rendszeresen tönkremenő alkatrész, főleg ha kínai. Ez az önindító szabadonfutója, ha szétpereg, akkor nem tudod indítani a gépet, mert megcsúszik. Ha nagyon szétmegy, akkor a darabjai más gondot is okozhatnak. Próbálj belőle gyárit beszerezni.
Én 120ml-t tettem bele,de 130-al lett az igazi.(repsol 10w).Igaz ez kör sr.
Látom nem várod Te meg a tavaszt a telifénnyel..

Olajméricskéléshez: 1600km/L
Gyári piaggio...
Hamár gazdaságosság....................szerinted mért naggyal ingázok ha lehet?
Attól függ hol veszed. De ez ma már mindenre igaz!
A 3 szett görgő 6000ft (1980ft/szett)

Kintert nem ismerem, és az adatlapok is üresek mint néha a tankom:-))) Itt amúgy nem "divat" megismerni a másikat? Csak így nick névvel nyomjátok? Se egy lakhely, se egy kép.....se semmi.

Elhamarkodva nem lett, hidd el nekem. Kb 200 robogóból lett leszűkítve.
Az viszont tuti, hogy jelenleg már vagy 25km van a gépbe és a benzinszintjelző még meg se mozdult. A tnk meg ha minden igaz olyan 7-8L-es lehet. (az eladó belenyomot vagy 2L-ert Én meg 5,3-at tudtam tankolni....)

De mind írom kb 20x-ra MAJD KIDERÜL. Most nem tudok erre sem cáfolatot adni, sem reagálni.

Inkább azt mond meg, mennyi telóolaj kell száranként.
- Az egyik leírás 300ccm-it ír
- A másik azt, hogy a teló tetejétől (gondolom kitolt állapotban 80 +/- 2mm-re legyen az olajszint.

A többi meg?
Lehet hogy most vettem volna 140.000-ért egy "jó" motort.
De ugye amiket már most veszek hozzá - azt ahoz is meg kellett volna venni, hiszen aki motort, kocsit vesz - az az alap, hogy olajcsere, gumicsere, gyertyacsere....stb.

Én eddig kicseréltem:
Légszűrőszivacs
olajok

És mivel robogó így ugye ha nem akarok hetente szórakozni vele, akkor ugye jobb kicserélni a szíjat, görgőket, csúszkákat - és akkor tudom hogy 1-2-3000km-en át nincs gond.

Gazdaságosság?
Ha neked 4-4,5L-ert eszik, akkor ugye nem kell gondolom utánaszámoltatnom téged, hogy mennyire ráfizetéses.
Amit nyersz vele az talán a műszaki, meg a teljesítményadó.

De ha 4,5-öt eszik 100-on akkor ugye a KM/ft hogy alakul kb. (MA)
benzin 4,5L x 435ft = 1957ft
2t olaj (kb 700km?) = 357ft
olaj = 20ft
görgő, szíj mennyit bír? = 200ft
Gumik? 10.000? = 200ft (2x100)
................................
2734ft = 27,34ft/km

Eközben egy kocsi: (nekünk a daewoo-nk)
7L = 3045ft
Olajcsere = 50ft
Gumik = 100ft
..............................
3195ft = 31,95ft/km

Banditom
5,4L = 2349ft
Olajcsere = 133ft
Gumik = 442ft
Lánc = 84ft
...........................
3008ft = 30,08ft/km

Vagyis gazdaságosabb - de összesen ~2,6ft/km-errel?

Robogó: 27,34ft (5paci?) - 1 fő
Kocsi: 31,95ft (1500, 86 paci) - 5 fő
Bandit : 30,08ft (650S, 86paci) - 2 fő

Én nem gazdaságosságból vettem - hanem mert asszonyka kitalálta, hogy Ő is motorral szeretne járni. Mert! A dugóban ugyebár Ő nem áll!
De mikor 22km-ert néha 1 óra 30 perc alatt tesz meg (átlagsebesség: 14,66km/ó) Tehát mehet akár 40-el is, akkor is fent van ~ fél óra alatt.-))
akkor gondolom nekem is az a gond holnap szétkapom énis hátha
Az gáz, ha el van törve a pirossal bekarikázott fekete ferodol szerűség?
Mi a funkciója?
nekem is pont ugyanezek a tünetek....
Igen vizes. A melegen az, hogy beindítom hidegen és amikor elkezd melegedni úgy gyengül a motor.
Nem érzek csúszást! Csak húzom a gázt és egyre jobban csökken a fordulat! Utána már hiába csinálok bármit nem megy, ahogy írtad is 40 körül egy adott fordulatnál már nem pörög jobban!
Meg fogom nézni a görgőket is még ma, már mindent megnézek csak működjön!