Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az enyém 3.1-et eszik. Megnézem, hogy mennyi olaj fogy. Szerintem annyi nem mint neked.
3,5-4,0 között.
hali!
Ez ditech-be jó?
köszi
És mit fogyaszt benzinből 100 km-en?

A linket nem tudom megnyitni, de elhiszem neked.
Egy sima 70es vashengerre simán elég a 17,5
A csatolás sajnos itt nem működik, de az angol nyelvű változatot innen eléheted:
http://www.serviceaprilia.com/... 50
Inkább 19 vagy 21est.
Most éppen 700 km-nél tartok, de a korábbi tapasztalatok alapján bármelyik pillanatban várom a piros lámpa kigyulladását. Ez azt jelzi, hogy már csak a tartalék 0,2 l van a tartályban, így néhány tucat km megtétele után bele tudom tölteni az 1 litert.
Összességében a válaszom: igen.
Csatolom a kezelési és karbantartási útmutató vonatkozó oldalát.
Neked 600 km után bele is megy 1 liter olaj?
Az én olajtartályom (SR 50, karburátoros, 8.000 km) éppen akkora, amekkorát a hozzáadott műszaki specifikáció ír, azaz 1 liter + 0,2 liter tartalék: összesen 1,2 liter.
Ha teletöltöm, akkor éppen egy liter fogyás után jelez a piros lámpa, és ez nálam cca. 600 km után következik be.
Hangsúlyozom, hogy a géphez adott karbantartási útmutató szerint a tartály normál mennyisége, azaz 1 liter olaj 500 km-re elegendő. (Ugyanez a ditech-nél 2.000 km.)

Lehet számolgatni, ez a te döntésed. Amiről én írtam, az a gyári érték, és az ezzel egybevágó tapasztalatom. Egy 5.000 km-t futott motor még biztosan garanciális - semmibe nem kerül rákérdezni egy szakszervizben.

Csak egy rövid megjegyzés: Lehet, hogy conair számolása közelebb áll a TE valóságodhoz, de nem biztos, hogy az jó a motorodnak.
70-esre rá kellene pattintani egy 17,5-est. kell neki táp.
mit vársz egy 12-es karbitól , miért nem raksz rá egy 125 cm2 . azzal lehet hörögni igazán :)
Nekem a 70es en 21-es porlasztó van,100-as fúvóval.
hát sztem az kicsit kevés lesz 70es hengerhez, nekem 50esen van 12es karbiba, 75ös fuvóka , de ha jobb állapotba lenne elbírna nagyobbat is :D
ha kevésnek érzed , rakj a tankba is bajod nem lesz belőle.
Azért az a 500-600km/1l olaj szerintem túlzás, inkább közelebb áll a valósághoz amit conair írt......
Sziasztok. Keresnék 2002-es Morinis Ditechbe Főtengelyt. Sajna az enyém a nagy csapágyban majdnem hogy harangozik.
Szorul a keréknél a kihajtás, kenéshiányos a spirál, vagy maga az óra kihajtása rohadt be (mint nekem).
Sziasztok!

Szerintetek mitől csalhat kevesebbet a kilométerórám? Spirál esteleg maga az óra?

Üdv
Elvileg lehet. Az olajtartály 1,6 l-es. Ha 1:40-es keverékkel jár, 3,2 literes fogyasztással magyarul 40 l benya 1200 km 1 liter olaj. Akkor szerintem 1.6 l-es olajtartállyal nagyobb kenéssel elmehet annyit.
Érdemes megnézned a karbantartási útmutatót, aztán SOS szervizbe vinni - feltételezem, még garanciális.
Ha 500-600 km között nem használja fel az olajat, akkor nincs megfelelő kenése a hengernek, tönkre fog menni.
Szerintetek mennyiért lehet eladni egy aprilia sr50-ditech 2008as robogót,vízhűtéses injektoros,az elemk sérűltek,szikra nincs,tehát nemindúl.Új gumik vannak rajta,nem ment 500m-ert új felnikkel.
igen 12 es es 74 es fuvoka van benne
szerintetek sok-nem sok egy karbis sr-nél hogy 1800km ment el 1l olajjal? 5000km van most benne
mekkora a karbid?12es?