Igen, ezért írtam előtte ide a fórumra, hogy van-e valakinek ilyen tapasztalata. Egyik kolléga írta, hogy ő is kicserélte 55w-osra és szépen világít neki. Igaz azt nem kérdeztem, hogy mióta... :D
Remélem nem megy szarrá a generátor, de éjszaka egyszerűen életveszélyes a gyári világítással közlekedni... Így kb van egy jó tompítottnak megfelelő erősségű távolságim... Nem sűrűn megyek vele éjszaka, szóval nem terhelem agyon a generátort. Remélem nem lesz baja ennyi használattól :S
Nem akarok vészmadárkodni, de még ennyit se... Még jó, hogy a szervizkönyvbe 12V - 35W van nekik előírva tompítottra és reflektorra is. Gondolom nem azért, hogy ne lássál semmit hanem hogy ne legyen semmi baja a tekercsnek.. röviden; ha nagyobb terhelést teszel egy tekercsre, mint amennyit elbírhat akkor azt a tekercs bánhatja. Szerintem előbb fog a generátor szarrá menni, mint az az 55W -os izzó, de persze reméljük nem így lesz.
Tulajdonképpen az üvegrészekre történő kicsapódás teszi tönkre hosszabb távon, mert a halogén izzóknál valamely körforgás indul be gözzé válik az izzószál egy része a hidegebb felületen kicsapódik majd újra elpárolog és vissza kerül az izzó szálra!?! Valami ilyesmit tanultam igen régen.
Az izzóknak van ideális működési hőmérséklete főleg a halogéneknek. Talán érdemes lenne egy kisebbel megpróbálkozni, hátha jobban világít. Az élettartama biztosan kisebb lesz a túl nagy wattszámú izzónak.
Nekem nem ilyen foglalat van benne, szerintem ezt nem tudom belerakni csak úgy simán. Egyelőre nem olvadt szét a búra :D Mondjuk hiába cseréltem le 55w-osra, kb most egy tompítottnak felel meg a távolságim. Szerintem ennyit bír a generátor..
Nekem is így van, hogy a tompított, egy helyezetjelző fényének felel meg, én is távolságival jövök, de még az sincs, olyan mint egy tompított, de még ez se tökéletes :D nagyon sasolni kell éjszaka , ha megyek :)
Nekem Rieju RS2-em van, azért írtam ide, mert ugyan ilyen AM6-os blokkos. Az enyémen 2 állású kapcsoló van, de a tompítottam az egy helyzetjelző fényének felel meg. Gondolom túl alacsony feszkót kapcsol, de a távolságim az már világít szépen, kénytelen vagyok azt használni mindig éjszaka, de sebaj mert beállítom majd úgy a lámpát, hogy ne villogjanak rám :) Nem lehet, hogy neked is ilyesmi gondod van? Csak mert akkor egy izzócsere rajtad is segítene.
Az enyémen sajnos most csak tompított van.
& sajnos csak két szál megy le a lámpához is.
Az lehetséges hogy nincs is távolsági?
Mivel a kapcsolón is csak egy alap távolsági & egy felvillantható
távolsági állás van (mind a két kis jel a kapcsolón tompított)
Úgy látom, a világítás most a téma :D
Hát nekem se az igazi :) az egyszer biztos, ugye sötétbe nekem se látni:S Viszont ilyen "szívalakú" a lámpám , azt se tudom, hogy hol kellene megbontani hogy izzót cseréljek...mindenesetre, tetszik az ötletetek!
Remélem nem megy szarrá a generátor, de éjszaka egyszerűen életveszélyes a gyári világítással közlekedni... Így kb van egy jó tompítottnak megfelelő erősségű távolságim... Nem sűrűn megyek vele éjszaka, szóval nem terhelem agyon a generátort. Remélem nem lesz baja ennyi használattól :S