sziasztok.valami hozzáértő-től kérdezném,hogy 50 es futurához milyen méretű henger tömités készlet kellene,és hol tudnám olcsón megrendelni.a válaszokat előre is köszönöm.
hat trakee neztem a kepeket az af1 ed rol..hat,hogy megmondjam oszintem nem lattam meg ennyire karbantartott af1 et mint a tied!le a kalappal elotted!egy gram olaj nincs a blokodon..latszik,hogy szivbol csinalod az egeszet es,hogy ertesz hozza!
A kipuffszelep akár milyen kipufogó, és olaj van a motorba, időnként el fog kokszolódni. Asszem 3, vagy 4 e km-enként kell pucolni a gyári előírás szerint.
A porlasztóra nem tudok semmit mondani. Nyilván totál zárva nem lehet a keverékállító csavar. Valaha megvolt a gyári adatom, de az se sokat jelent már 20 éves, sokat utott motoroknál. (ha valakit érdekell, bemegy az OMIK-ba (BME könyvtárába van már) ott a lenti műszaki olvasóba, és megkeresi az Eurotax, vagy valami hasonló nevű katalógust, abba rengeteg motor gyári beállítási értéke megvan. (ilyen spirálfüzetszerű cucc, a motoros könyveknél könnyen megtalálható)
Jellemzően teljesen becsavart keverékállítótól kifele 1-2 fordulat között van ez az érték. De ugye itt a nyolcadfordulatok is sokat számítanak!
kedwes trakee!meglett a gond a power szeleppel..kepzeld be volt sulve korommal miwel eddig gyari kipaf volt rajta ami elege lefutjotta a motrot a masik gond meg az volt,hogy a szajla nagtyon megvolt spanolva ezert nem tudot nyitni.most megcsinaltam es nagyon szepen nyit..meg csak a karbulalas maradt hatra...mit ajanlasz kb a legcsavar hol aljon?udw mindenkinek
Az az igazság, hogy ami volt, most építettem be. Próbálok egy 127-es Rotaxos AF1-et összedobni, kapott új dugót, gyűrűt, kuplungkart meg mindent ami kellett neki, most épp a powerrel szenvedek, összekötöttem a fékkel, hát azt hittem behalok hogy a féket kell a powerre kötni, de jónak néz ki :) Sajnálom hogy nem tudtam segíteni, sok sikert!
Én úgy vettem meg a motort hogy s50 es simson bowden volt benne .Ne tudjátok hogy 2 napig bírta csak!-Ezért nem tudom a gyári méretet pontosan.
Egyébként most látom hogy a motorom fent van ezen az oldalon
tavaj tették fel:
Ááá,nincs komoly baja,csak leszakad egy erősebb fékezésnél.. :S:D
Széttört alul.. Eldőlt,és szétpattant. De természetesen senkinek sincs,vagy aranyat kér érte :D
Igen,aluhegesztő jó volna,de itthon csak sima van,és így kapásból nem tudom,hová vihetem,meg mennyiért. Csak próbálom kideríteni,melyik éri meg jobban.
No a 127-esé lehet, hogy jó! Amúgy az RS-ével is az a gond, hogy az AF1 nél a kuplungdeklibe másképp megy be. Az RS-é ügyesebben, így könnyen lehet, hogy rövidebb a bowden. Nem 100%, de megeshet. (ugye az AF 1 kb függőlegesen, míg az RS előrefele jön ki.
Én is ettől féltem. Meg ugye a 25ösnek (legalábbis a 127-es Rotaxnak) nem is szimpla feszítős, hanem tényleg spéci blokkbemenete van, azt meg nem lehet csak úgy kicserélni...
Nem ugyan az! A 125-ösnél a blokkba belemegy, elég spéci ott a csatlakozása, mindenkléppen eredetit érdemes beszerezni. Ha szakadt, az nem gond,a belét ki lehet cserélni, de a hát mindenképpen hozzávaló legyen. Nyilván ezt is meg lehetne kókányolni, sőt egész normálisan utángyártani, de elég macerás, és elég komoly szerszámozottság kellene hozzá.
Trafó 12 fix
alaplap 7 fix
Egyben 15 fix
Van valakinek eladó kmóra meghajtója '91-es 125-ös Futurába?
Ha igen küldjön egy e-mailt árral a bitty@citromail.hu-ra.
Köszi
A porlasztóra nem tudok semmit mondani. Nyilván totál zárva nem lehet a keverékállító csavar. Valaha megvolt a gyári adatom, de az se sokat jelent már 20 éves, sokat utott motoroknál. (ha valakit érdekell, bemegy az OMIK-ba (BME könyvtárába van már) ott a lenti műszaki olvasóba, és megkeresi az Eurotax, vagy valami hasonló nevű katalógust, abba rengeteg motor gyári beállítási értéke megvan. (ilyen spirálfüzetszerű cucc, a motoros könyveknél könnyen megtalálható)
Jellemzően teljesen becsavart keverékállítótól kifele 1-2 fordulat között van ez az érték. De ugye itt a nyolcadfordulatok is sokat számítanak!
Egyébként most látom hogy a motorom fent van ezen az oldalon
tavaj tették fel:
http://www.sportmotor.hu/motor...
Széttört alul.. Eldőlt,és szétpattant. De természetesen senkinek sincs,vagy aranyat kér érte :D
Igen,aluhegesztő jó volna,de itthon csak sima van,és így kapásból nem tudom,hová vihetem,meg mennyiért. Csak próbálom kideríteni,melyik éri meg jobban.