Váltóolaj téren nem szoktam magam túráztatni a márkák terén, olyat teszek bele, amitől már nem visítanak a csapágyak, de még nem tapasztja össze a kluplungot.
köszi az információt.
mondtam hogy simsonom volt,egyébként van mol lubricant váltó olajam nem tudom az jó lenne-e bele.a szintet azt a túloldali csillag fejű csavar-nál látni?(gondolom ha folyik akkor jó)
A modern 2t motrok kivétel nélkül különolajozásúak már vagy 30 éve, ebből kifolyólag kétféle olyaj van bennük, egy a váltóban, azt ereszted le a blokk alján, egy meg a felső olyajtartályban, azt meg a kipufogón ereszted ki, füst formájában.
Ha veszel nézd meg jól! Sokféle volt, haver a 80-as AF1 esetében belefutott... Rx-ét kapta, picit sokat mutatott.
Amúgy hiánycikk, sajnos kevesen kenik, és elkopik. Szóval akinek működik, zsirozza meg alaposan! Az se árt, ha szltszedi, és úgy.
Célszerű lenne nyilván!
ÉS hogy milyen olajat? 10W-40-es motorolajat szoktunk. Ha fullosat akarsz, akkor motorba való JASO-MA minősítéssel (ez a kuplungot nem csúsztató) vagy a másik lehetőség, hogy sima ásványi autóba valót töltesz bele. Akár a tecsóban kapható VIP Car-t. 1 l kell a 125-ösbe.
Ha olajpumpa meghajtó fogaskereket cserélek a blokkban, ahhoz úgyis le kell engedni az olajat... Érdemes lenne egyúttal olajat cserélni? Ha igen milyet öntsek bele?
Kizártnak tartom, hogy kétüteműben még külön lenne a benzinbe keverten motorolaj :D Már csak a motor működéséből fakadóan sem lehet az, amire gondolsz.
sziasztok.
szerintem hülye kérdés lessz,de ezelőtt simsonom volt.van egy 50-es futurám,alul leeresztettem a legalján az olajat.az lenne a kérdésem hogy az most váltó olaj vagy motor olaj mert fent a motor házon a betöltő nyilásra motor oil van ráirva és itt csöpögött ki.nekem automata olajozásom van,most kell még a motorba külön kenésnek motor olaj vagy csak a vátó olaj van benne és az ken mindent?köszi előre is.
4-5 db-ot én is bevállalnék, csak az a gond, hogy jelenleg a motor sincs 100%-os állapotban, olajam meg van egy ideig... Így én jegelem a témát egy ideig. Ha kiolvadt szólok!
18 db van egy dobozba... Szóval ha van érdeklődés, én benn vagyok! Így 1715 Ft/db
Én 4-6 db-ot bevállalok, ha kell, bár van 5 l otthon :)
Szóval ha 12-14 l-re lenne igény. 5-6 embert jelent, akik közül mindenki legalább 2 l-et kér.
Esetleg Láncspray? Abból 12 db egy csomag, így 1350/db ebből is bevállalnék 4 db-ot. Ha van rá igény.
Szóval akit elméletben érdekell, az jelezhetné! Lakóhellyel egyetemben!
De akkor hogy a jövőben elkerüljük az ilyen dolgokat, kerestem nektek egy oldalt, és aki nem biztos magában, előbb írja be ide, aztán ha jól írta: örül, ha pedig nem, akkor beírja helyette a helyes szót, amit kiadott a gép... (NEM fikázásból írtam, hanem segítségképpen! )
Mert egyébként lenne igény nagyobb mennyiségre? Pl az Elfből? Ugyanis "tucatjával olcsóbb" Siófokra, Kezsthelyre simán el tudom hozni, Győrbe, Pestre küldeni. Nyilván, ha olyan kell, ami nekem is, és összetársulunk. Láncsprayre ugyan így mehetne... Pl Valvolinera.
Nah fasza.... UGYANEZT a motorolajat vettem én is a motorba. Csak épp az OiL benzinkútról Székesfehérváron 3000 Ft-ért... Előbb is mondhattad volna ezt az oldalt...
Visszatérve a pumpához: Igen, menet közben van utánpótlás, de amint leállt a moci, vissza fog folyni az olaj, ezért egy ideig olaj nélkül jár majd a motor, és szerintem nem is kell tovább részleteznem...
Az a pumpa egy rém primitív kis szivattyú. Ha forgatja a motor, és folyamatosan van olaj utámpótlás, nem kell félni, hogy megpusztul. De fontos a folyamatos utánpótlás! Ne motorozzatok 1-2 dl olajjal a tartályban! Leglább fél liter legyen benn! Praktikus 500 km-enként teletölteni, és nem lesz baj!
ha valakinek olaj kell, érdemes itt körülnézni: www.olajbolt.hu 1900 Ft-ért van fullszintetikus Elf. Én azt használom :) Igaz, Pannóniába :D
mondtam hogy simsonom volt,egyébként van mol lubricant váltó olajam nem tudom az jó lenne-e bele.a szintet azt a túloldali csillag fejű csavar-nál látni?(gondolom ha folyik akkor jó)
Meg tudnád nekem mondani hogy milyen gyertya van az apriliádban?
Amúgy hiánycikk, sajnos kevesen kenik, és elkopik. Szóval akinek működik, zsirozza meg alaposan! Az se árt, ha szltszedi, és úgy.
ÉS hogy milyen olajat? 10W-40-es motorolajat szoktunk. Ha fullosat akarsz, akkor motorba való JASO-MA minősítéssel (ez a kuplungot nem csúsztató) vagy a másik lehetőség, hogy sima ásványi autóba valót töltesz bele. Akár a tecsóban kapható VIP Car-t. 1 l kell a 125-ösbe.
kenésnek meg annyi van amennyit bele keversz a benzinbe vagy amennyit ad a különolajzód
Úgy akartam írni, hogy a benzinbe keverten KÍVÜL
szerintem hülye kérdés lessz,de ezelőtt simsonom volt.van egy 50-es futurám,alul leeresztettem a legalján az olajat.az lenne a kérdésem hogy az most váltó olaj vagy motor olaj mert fent a motor házon a betöltő nyilásra motor oil van ráirva és itt csöpögött ki.nekem automata olajozásom van,most kell még a motorba külön kenésnek motor olaj vagy csak a vátó olaj van benne és az ken mindent?köszi előre is.
Azt meg tudnátok mondani, hogy átlagosan egy km-óra meghajtás mennyibe kerül bontottan?
Van esetleg valakinek elfekvőben?
Én 4-6 db-ot bevállalok, ha kell, bár van 5 l otthon :)
Szóval ha 12-14 l-re lenne igény. 5-6 embert jelent, akik közül mindenki legalább 2 l-et kér.
Esetleg Láncspray? Abból 12 db egy csomag, így 1350/db ebből is bevállalnék 4 db-ot. Ha van rá igény.
Szóval akit elméletben érdekell, az jelezhetné! Lakóhellyel egyetemben!
http://hejes.szerver.org/
http://www.formula3000.hu/shop...
Amúgy szerintem lenne rá igény
De akkor hogy a jövőben elkerüljük az ilyen dolgokat, kerestem nektek egy oldalt, és aki nem biztos magában, előbb írja be ide, aztán ha jól írta: örül, ha pedig nem, akkor beírja helyette a helyes szót, amit kiadott a gép... (NEM fikázásból írtam, hanem segítségképpen! )
Mert egyébként lenne igény nagyobb mennyiségre? Pl az Elfből? Ugyanis "tucatjával olcsóbb" Siófokra, Kezsthelyre simán el tudom hozni, Győrbe, Pestre küldeni. Nyilván, ha olyan kell, ami nekem is, és összetársulunk. Láncsprayre ugyan így mehetne... Pl Valvolinera.
Visszatérve a pumpához: Igen, menet közben van utánpótlás, de amint leállt a moci, vissza fog folyni az olaj, ezért egy ideig olaj nélkül jár majd a motor, és szerintem nem is kell tovább részleteznem...
ha valakinek olaj kell, érdemes itt körülnézni: www.olajbolt.hu 1900 Ft-ért van fullszintetikus Elf. Én azt használom :) Igaz, Pannóniába :D
Már reggel megtaláltam és meg is rendeltem!
Csak reménykedtem hogy van valakinek Budapesten!