Szia!
A relé a hűtő mőgött a bal oldalon a vázra van felfogatva egy gumi tokban van egy kék kocka nekem fehér 65-ös felirattal. Az önindító nállam is csinált már ilyet ennek két oka volt. Először az volt a probléma, hogy a szénkefék nagyon elkoptak és a lemorzsálódott szén lerakódott az aljára és zárlatot okoztott. Indításkor csak nagy szikra meg füst! Kitisztítottam és utánna semmi baja sem volt. + a szénkeféket is kicseréltem mert már alig értek hozzá a forgórészhez. Másodszor pedig egyszerűen leszakad a pozitív kábel az önindítóról. Ha a relé kattan nem hiszem, hogy azzal van a baj. Vedd le az önindítót és nézd át. Nem nagy munka lekapni.
Egyszerű a helyzet.... Fogysz egy bikázókábelt, és az akku pozitív sarkáról az önindító alján lévő érinkezőhöz vezeted az áramot, mikor rajt a gyújtás. Ha indul, akkor valóban nem jut le az áram. Ekkor valószínűleg (pláne, ha kattan) a relé ment ki, ez Replicanál a bal odlali segédvázon lévő kis dobozka. Leszereled, elballagsz vele elektronikai boltba, és megmondod, hogy ilyet kérsz (értelmes eladóhoz menj, aki megérti, hogy nem ilyen fém ezeréves kütyüt, hanem hasonló paraméterű relét). Persze elött érdemes kipróbálni, meg kimérni a vezetékeket!
az lenne a gondom, hogy a motorom mikor indítanám csak akttan egyet. tehát nem forog az öindító egyáltalán. azt mondják nem megy le az áram az önindító reléjéhez.
Lehet, hogy a webáruházban nincs de ha felhívod őket vagy írsz nekik akkor tudnak segíteni. Amúgy külső a és a belső hengerfejhez csapágyboltban tudsz gumigyűrűt venni jelentéktelen összegért. A hengertalp már más téma oda papírtömítés kell. Ha nem tudsz szerezni akkor FBS ragasztó, vagy van blokk tömítő paszta is.Míg nekem ette a vizet és nem kaptam tömítést FBS ragasztóval volt összerakva egy barabig. Tökélesetsen bevált jól tömít rögzít és 200 fokig hőálló, de ez csak legutolsó vészmegoldás.
Köszi az ajánlatot, elsősorban csere érdekelne de ha ez nem jön ösze akkor megtartom, annyira nem akarok megszebedulni tőle. Csak arra gondoltam hátha ajánlanak érte valamit ami tetszik.
Eladó egy APRILIA AF1 FUTURA felújítva sok új alkatrésszel erős és szép motor mindössze 200 km van a motorban az összerakás óta ha valakit érdekel akkor a többit emailban telefonon vagy msn en Ár:200e
gibi001@citromail.hu
06 30 617 0111
Szia!
Bocs hogy csak most írok. Még nem tudom belevágok-e a felújításba. Nem tudom mi lesz a motor sorsa, az előző tulaj gondoskodott róla, hogy szemet szúrjon a helyi rendőröknek és elég feltünő gépről van szó sajnos. Valószínű elcserélem ha tudom egy 50ccm-es motorra.
HA VALAKIT ÉRDEKEL ELCSERÉLNÉM APRILIA AF1 125 SINTEZI MOTOROMAT 50CCM-IS MOTORRA. KÉPEK ÉS VIDEÓ AZ ADATLAPOMON TALÁLHATÓ A GÉPRŐL. MA KÉSZÜLTEK A PILLANATNYI ÁLLAPOTÁT MUTATJÁK A MOCINAK. CSERÉBE BÁRMI ÉRDEKELHET 50-ES GYORSASÁGI, ENDURO, ÉRTELMES ROBOGÓ STB..... ELÉRHETŐSÉGEM MAIL / MSN : djklein@freemail.hu
de ha kel van öninditom,bendixem,inditorelém is.