No akkor jön az, hogy nézd meg abba a karikába a gyártási hónapot is! MErt gyakran év végi, év elejiek az alkatrészek. De az, hogy a felnik nem egyeznek gyanús... Gyakran balesetes motorra utal... De nem akarlak megrémiszteni... Öreg gép, ezer ok miatt cserélhettek felnit, ha egyátalán cseréltek!
Mivel ez a fogaskerék hajtja az olajpumpát, és ha jól emlékszem, a vízpumpát is, nem kérdés, csere! Javaslom a bontót! Mitogeri, Csetény, de lehet, hogy Zotya is tud neked ilyet...
Nézd meg, hogy a másik fogaskerékkel csak egy, vagy több fogon kapcsolódik... Ha inkább csak egyen, akkor kuka... (italmondo-bolt, Csetény-bontó, stb.-egyéb ) Ha többön (legegyszerűbb, ha pont odatekered, ahol a lik van, és megnézed, hogy a másik fogaskerék még kapcsolódik-é hozzá) akkor egy ideig még jó lesz... De a kis hibák fejlődnek mindig a naggyá, szal szerintem rövid időn belül (így is - úgy is) cserélned kéne... De nem értek hozzá, csak a képről ez ugrott először be... Tudod mit?! Majd az okosok megmondják, inkább meg se szólaltam...
Erre a részre honnan lehetne tömítést szerezni/rendelni? (Egyáltalán mi ennek a tömítésnek a hivatalos neve?)
Illetve amint a képen is látszik, a fehér fogaskerék egyik foga kitört...
Ez így már teljesen selejt, vagy ráérek később is cserélni (gondolom ezt se 2 nap beszerezni)?
Ha selejt, akkor szintén az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ilyet kapni valahol, vagy only bontó..?
Csak az a baj, hogy a blokkot elég gyakran cserélgették ezekbe a motorokba, sokszor egybe, pláne, ha úgyse redszámos, mert sokkal egyszerűbb volt... De ha mindkét felnibe ugyan az az évszám van ütve, akkor valószínűleg az a motor évjárata!
Sziasztok , most épült meg a motorom annyira hogy holnap be is indítom , csak nincs bele gyertyám , ha esetéeg tudna nekem valamilyen jó gyertyát ajánléani azt megköszönném , és olyat ami nem törik szét , mert multkor ezért lett 50 ezres kár a KTM-embe sajos... előre is köszönöm
TUDJÁTOK MIT AZT CSINÁLTOK 16-17 ÉVESEN AMIT AKARTOK! TIÉTEK A VILÁG! Én még sose láttam apriliát (aki tudja az igazat aki nem nem érdkel). Majd rájöttök, hogy ami nem nagy cucc óriási bajokat tud okozni. Rátsd szét nézd meg milyen belűről szarok én rá. KÖNYVELJÜK EL HOGY A ZOTYA EGY KÖTÖZKÖDŐS SEMMIHEZ NEM ÉRTŐ VALAKI.
most nem arról van szó hogy lehülyézel valakit.. csak azért ha nekem szólnának ezek a válaszok nem nagyon örülnék neki de tidolgotok.. amugy meg nem nagy cucc széthúzn egy blokkot..
kicsit furcsa nekem ez az évjárat..
az idomokba 92 van írva,a hátsó felnibe 91 ,és az elsőbe 90
nah akkor hanyas évjáratú a motorom?
Erre a részre honnan lehetne tömítést szerezni/rendelni? (Egyáltalán mi ennek a tömítésnek a hivatalos neve?)
Illetve amint a képen is látszik, a fehér fogaskerék egyik foga kitört...
Ez így már teljesen selejt, vagy ráérek később is cserélni (gondolom ezt se 2 nap beszerezni)?
Ha selejt, akkor szintén az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ilyet kapni valahol, vagy only bontó..?
Köszi előre is!
Mint a képen látható, az előző tulaj egy jókis sufnituning módszert alkalmazott, valami piros ragaccsal tapasztotta be a helyére azt a fém részt...
Hogy lenne normálisan, és hiányzik-e hozzá nekem valami?
Előre is köszi!
kellene nekem egy 50-es futurára lendkerék minden megoldás érdekel..
akinek van vagy tud szerezni vegyen föl msn-re
S.O.S-be kell
de holnap akkor majd megdumáljuk ok?
előre is köszi hogy elmagyarázod
csak ha valaki nem ért hozzá.. az nem rád vagy rám vonatkozik..
ENNYI!