Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jójó vágom mit akarsz. De szerinted ez nem nagy baromság? Most közút, hogy ott is szedhessen be pénszt, de tulajdonképp nem is mehetsz ott.
Ja és ha közut lessz akkor arra is járnak majd a hómarók? Hú de jo lessz!Legalűább télen nem, kell szenvedni a méteres hóbann!
Ha már ráhajtassz egy ártatlan földhányásra akkor már valakinek a területén vagy!Mert olyan nincs,hogy senki földje!
Szóval már csak arra kell vigyázni,hogy mész nyugisan egy fél méter széles ösvényen és hoppszi kiugrik eléd a rendőr és mondja : -Jónapot,közuti igazoltatás! vagy netán Földuti igazoltatás?
vagy talán a trafipax bemér esetleg akkor megütheted a bokád meg ha elesel egy "közuti" kátyuba.
Igaz nem hülyeség hogy a főutvonalall megfelel a főldút mert lassan az utállapotok egyszinten lesznek..
Dehogynem!

Az A1 125 ccm -re is korlátozva van!
Ha forgalmiban 11kW van akkor csak boldogan motorozz mert semmi más nem számít!
Lentebbről ideézve:

""csak hogy tudd, idéntől egy új rendelet szerint a földút is közútnak számít. Tehát ha ott fog meg a rendőr akkor ugyanolyan mintha az autópályán. A magánút a kivétel, de ott meg csak akkor mehetsz, ha a tulajtól kapsz engedélyt."""

Ha ez így van, akkor.....
Értem amit mondasz, persze azért se mehetnék mert valakinek a tulajdonában van. De akkor miért közút? Pár hsz-el lejebb olvastam, meg már több helyen is. Ez az ellentmondás nem egészen világos. Ha egyszer közút a földút is, akkor oda bemehetek. Ez olyan lenne hogy az egyik faluba be lehet menni a másikba nem, a közutakon oda mész ahova karsz. Ha a földesút is az, és böntehete is a rendőr, akkor ott is oda mehetek ahova karok. Ez egy nagy marahásg amit itt kavarnak.
Könnyen igy lehet járni
Hát végülis elvileg sok környezetvédő lázadozik az erdőben való motorozással szemben,a tájvédelmi körzetekről meg nem is beszélve!Hát végülis a közütnak minősülő földuton(ami nagyon nagy hülyeség még leirni is ) Hogy lehet egy mocskos kátyus méterese gödrökkel teli düllőút közüt.?! Szoval azon az uton te elvileg legálisan közlekedhetnél ha mindened rendben van? hát mer szerintem nem! Mer az tulajdonban vanmittudomén lehet az egy szántóföldhöz vezetö út akkor a TSZ-é!
Na de olvashattas a linken,hogy ha te arra szeretnél motorozni engedély kell kérned a földut tulajdonosától,pl.: a TSZ-től,vagy az erdészektől.Szóval ezt te biztos nem fogod kérni senkitől,meg ha akarnád se tudnád mert nem tod kijé a terület vagy az út.De végülis bemehetsz a földhivatalba aztán ott szerintem egy hónap alatt megmondják jópénzér hogy kinek a tulajdona,ha egyáltalán kiadhatják-e ezt a bizalmasan kezelt adatot.
Ha jolértesült vagy akkor bizonyára hallottál a enduros motoros rendőrökről?!Naszóval azok ellen is lázadoznak a környeztetvédők mert ezek szerint azok is éppugy rontják a környezetet,meg a turisták nyugalmát.Pedig ők az "illigális" motorosokat deritik fel, KÖRNYEZETVÉDELMI területeken!
Ja és azt is elárulhatná valaki,hogy mit foglalnak környezetvédelmi terület alatt?Mert szerintem mindent
e szó alá lehetne érteni!
Csak abban találok kivetnivalót, hogy oké az a rendelet/törvény módosítás, miszerint minden olyan földút közút, ami nincs e aforgalom elől elzárva. És persze a rendőr ott is büntethet. Na de akkor én is had menjek már ha egyszer közút. Úgy tudom (lehet rosszul) Magyarországon még nem tilos az erőben motorozni. (persze nem toronyiránt keresztül mindenen) Bár ha tilos lenne akkor meg értelmeten, hogy a földút ami nincs fotrgalom elől elzárva közút legyen.
Elvileg sehol sem mehetsz még ha van papirod is akkor sem mert rongálod a talajt meg ijen egyéb hülyeségeket találnak ki az erdészek!(hát akkor ők a dzsippjeikkel mit csinálnak?)Egyszer engem majdnem elsodort egy erdész uaz mert ojat driftelt előttem.Ja meg azt nem tudhatod hogy egyáltalán amin mész az kinek a földje mert nem mindig van megjelölve ám ,amin mész.Én rengeteget olvastam a neten az erdei motorozásról! De kézenfekvő valamit amin leirják ,hogy ténylegesen hol szabad meg hol nem ojat még nem találtam.Azt viszont hogy tájvédelmi körzetbe nem lehet az jogos,vagy ha sorompóval levan zárva az út arrafele sem lehet menni.Vagy táblával van jelölve!?A többi terület meg vagy magán vagy állami,tehát ott semmi keresnivaló nincs! (elvileg)Esetleg olvasd el ezt a linket:
http://okoturizmus.hu/hu/node/...
Ez szerint akkor ha megvan minden papír, akkor nyugodtan mehetek az erdei földutakon, tájvédelmi területet leszámítva!?
Erre csak azt mondom soxeretettel várom őket az oktáviájukkal az ösvényeken.De felőlem a Ládanivával is jöhetnek he akarnak.Meg eddig még az erdészek sem szoltak egy szot sem pedig nem egyszer találkoztam vélük.Amugy meg a rendőrökről annyit ,hogy ha mást nem találnak akkor szegény biciklisseket cseszegetik.Multkor láttam ,hogy szegény idős bácsit 3an állták körül mert nem világitott a lámpája! Ehhez gratulálni tok csak! Ez teljesitmény a köbön! Ja és engem is már megbüntettek biciklivel mert épp a barátnőmet vittem haza és a tiszta menő emberek meg szirénáztak is!huha nagyon berosáltamám! és megbüntettek mert ketten ültünk a biciklin! Igaz ez nem a témához tartozik de ebből látszik,hogy ez a igazságszolgáltatás ez valami hihetetlen...meg egyben félelmetes is már sehol sem lehecc nyugottan! uhho erről ennyit
Látom sok kis Rossi van kis hazánkban(me" a yard úgy se fog meg,me" én kurva fasza gyerek vagyok).
Ja,madj ti is rájöttök.OKOS EMBER A MÁS KÁRÁN TANÚL-A HÜLYE A SAJÁTJÁN.
ha lenne A korl. jogsid akkor lenne ennek értelme!
úgy veszik mintha jogsi nélkül mentél vna. könnyen lehet hogy eltiltás.
Helló mindenki!

Lehet hogy nem ide tartozik ez de egy kérdésem lenne. Ez a topik igaz hogy 125/50 ről szól de talán tudtok segíteni!
CBF 250 em a jogsim meg A1
a motor 11kW-ra van viszaírva.
SZerintetek mit kapok ha netán elkap a yard?

A válaszokat előre is kösz:
CBF BAli
Mindenki bebukik idövel és az több lesz mint a jogsi+mindig nézegetni/parázni hol a yard, de ugylátszik itt a többség csak a saját kárán tanul (mert majd Ő megmutatja... ) de ök tudják hát hajrá!
csak hogy tudd, idéntől egy új rendelet szerint a földút is közútnak számít. Tehát ha ott fog meg a rendőr akkor ugyanolyan mintha az autópályán. A magánút a kivétel, de ott meg csak akkor mehetsz, ha a tulajtól kapsz engedélyt.
Szevasztok.nekem egy 125ös ts-m van már egy éve főleg endúrózásra használom 90%-ban ,meg bütykös gumi is van rajta meg no tükör(az utolsó esés óta) biztosítás az van rajt 50esé.(Jogsim B kategóriás.)De közuton csak egy kicsit szoktam vele menni meg néha a városba de ez nagyon ritka.Mentem már rendőrkocsi előtt is,meg minden.(különösebben még lesem állítottak)Dehát mitlehet tenni hülye lennék lerendszámoztatni...csómó pénz lenne jogsira sincs pénzem,(épp elég tankolni) a müszakin is mindenbe belekötnének,meg szerintem amugyse lehetne.Ugyhogy maradnak a jó őreg földutak ,amik szerintem jobbak is!Ugyis a város szélén lakom ugyho.
Haveromat megállították egy 125-ös elefántal,bekisérték a yardra,felhívták a képviseletet,pár perc,motor,alvázszám szerint nyomták is az igét.... most okirathamisítás miatt folyik az eljárás ,örűlhet ha nem vádolják közuti veszélyeztetés miatt is....ezt a zsandár mondta neki....szerintem meggondolandó...
ez igaz, mondjuk a balesetet nem te választod, hanem ő téged... reméljük sosem kell vizsgálatra vinnie a mocit!
engem elütöttek, miközben szabályosan mentem. A balesetet nem te akarod, nem csak rajtad múlik.
Na jóccakát.
Nem kell karambolozni... Szerintem még akkor sem, de ha nagyon fél tőle akkor vesz valami szar 50-es blokkot és belerakja ha beletudja!
nem az a baj. Hanem ha baleset van, és helyszínelés. Na akkor........