Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azt hisznek amit akarnak... Nem hogy engdményezni akarnának odafenn hanem a jogsiszerzés szigorítása van napirenden! Rá is férne kicsi országunkra.
Oks köszi Mert haverjaim már nyomják nekem hogy minek csináltam az A1-et meg hogy majd nekik is meglesz B jogsival 125-re stb...Én mondtam nekik h sztem tuti nem lesz igy de ök csak erösködtek
Én is így tudom.
nálunk soha nem lesz, ha ilyen baleseti statisztikák lesznek. Még tv. tervezet sincs rá.
Az EU-ban néhol(pl. Anglia) 125ccm-s de max 15le-s motor vezethetsz a B-s jogsival.
Mire nálunk is ez lesz,az biza eltart néhány évig.
Csak szóbeszéd! De ha igaz lenne, akkor is kell a két év A1 vagy Ak gyak, hogy korlátlanra mehess!
Sziasztok!
Ti mit tudtok erröl h akinek 2008-tól megvan a B jogsija az jó 125 mocira?Vagy csak én vok elmaradva?
Köszi szépen neked is minden jót
Hát nagyon gratula! Mostmár csak vigyázz magadra az utakon mert ha gyökkettővel mész is megölhetnek! Így állj hozzá az autósokhoz. Széles utat, occsó benzint! - ahogy mondani szokás
háááááááááááááát amennyi pénzem van az max 2 napra lenne elég.......
hmm.
Csak nehogy velem találkozz. Mert akkor a pénzed max a börtönben a cigire lesz elég, hogy megvédd egy ideig a szüzességed, nálam csak plussz három évre.
nem is menne mindenkinek.....
de mindent meg lehet oldani

kedvenc idézetem:
amit nem tudsz megoldani pénzel, azt old meg sok pénzel....
azért aasszem ez a ritkább.
Ha hamisnak vélik a vázheggesztés, kokányolás miatt akkor igencsak rábaszhatsz.
azért nem kell parázni nagyon
megnyugtatásul:
haver 1 hete vitt át műszakin egy olyan autót amiben más motor volt mint a forgalmiban.
még a ccm sem egyezett meg
+25 be került....
ennyit az eredetvizsgáról......
Nem voltam ott(csak odavittem és értementem).
De adtam két A4-es papírt(az egyik 2lapos),amin eléggé meglepődtem.
Állítólag az egyik erdedetvizsga-szerűség,a másik a műszaki vizsga lap.És eléggé sok a melójuk ezzel az új rendszerrel,sokkal kevesebbet tudnak megcsinálni mint annó.Én is csak egy rokokom által tudtam időpontot szerezi "gyorsba"(.13e-be fájt,de ahogy szóltam,másnapra volt is időpont.
Eltudnád mondani mit néznek műszkin?
Én múlt héten voltam eredet- és műszaki vizsgán is.
Nagyon alapos az új rendszer(1 őra az eredetvizsga!),és a műszakin is nézik az "eredetet"(nem csak a műszaki állapotot!).
Én nem reszkíroznék meg egy lebukást,sokkal nagyobb a lebukás veszélye mint május1 előtt volt!
Sziasztok!
Nem ide kapcsolódik ssry csak Matska-nak üzenem h megvan a forgalmi vizsgám is Igaz szakadó esöben és 10 perc alat kész voltunk
Nemtudom a blokkot eredetiség vizsgás rokokn mondta hogy így szokták emgoldani. Akksisav rá azt kimarata véletlen. Adnak bele egy a-s számot. A vázat ha kicserélem nemtudom bennt hogy vennék észre, max annyi hogy a festés nem egyezik de azt meglehet oldani. Ha bevezetik az 50es vizsgát úgy is csinálok valamit. De szerintem nem lehetetlen egy vázcsere.
hihi :-) nekemk az 50-es mocim 130-at ment:)
kérdezz meg 100átlag autóst tudja-e hol kell hűtővizet tölteni az autójába, szerinte fele sem tudja
sőt szerintem azt se nagyon mennyi ccm-es
végletekig kell tetetni a hülyét.
itt a bizonyításon van a hangsúly, mert mint írtad senki sem hiszi el....
bizonyítani meg azt lehet, hogy jóhiszemű vásárló voltál és pont kifogtál egy extra bivaly 50est
nekem pl az indexbe kötött bele a helyi yard nem abba hogy 80ccm a gép
bár aszfalton ritkán megyek 30al többet
És szerinted ki az a hülye aki elhiszi, hogy egy 50-es motor 130-al tép? Ekkor már csak fel kellene tünni, hogy nem 50-es.... Mégha nem is tudtad....

Egyszer voltam egy tárgyalást megnézni és mobiltelefon előfizetésről volt szó. (8-10 éve volt ez mikor még nagy szám volt a mobil) A csávó váltig állította, hogy fogalma sem volt hogy ez előfizetéses meg hogy neki ezt senki nem mondta. Szerintetek elhitte a bíró? Költői kérdés....
Bár a szerintem a sok kókányolás helyett tényleg jobban jár ha leteszi az ember a jogsit és vesz egy rendszámosat és ha el akarod adni motort nem mondják azt, hogy mit akarsz ezzel az öszvérrel...
Figyelj én most szoptam végig kocsival ezt amotorszám projektet! Május 1-től LEHETETLEN akarattal motorkódosra megcsináltatni 1 kocsi/motort, addig ismerősnél volt csak lehetőség... Ha nem egyezik a motorszám a forgalmiban írottól, akkor főtt az egész, nem kap vizsgát és megb*szhat a rendőr (a régebbi esetekből tujuk, h amúgyis ) Ha kicsiszolod, eltűnteted a sem célravezető... Ugyanis röntgennel megnézik és becoptad... Mondom ez van máj.1. után jah a vázheggesztésnél is ugyanez a hrlyzet... Ha észreveszik valószínű lefoglalják a motort... Hiányzik az neked? pereskedés/egyebek? Az egyetlen látható utat abban látom, hogy veszel egy rendszámos, akár idomok + minden nélküli UGYANOLYAN BLOKKOS vázat mint a tied és átraksz zmindent a tiedről, de a blokkodat nem 1 in 1 hanem a blokknak is csak a belsejét és akkor ha más színű idomjaid vannak, mint a forgalmiban, akkor csak kérsz egy színcserét... ennyi... ha mákod van... Eredetvizsgán is átmegy, ha nincs akkor nem.. Ebben nemtudok segíteni...
na azért nem ugyanaz a szándékosság és megtévesztés...
ha veszel adásvételin egy xx50 tipusú gépet és semmi jel nem mutat arra hogy ez nem xx50 tipusú gép
pl még hamis xx50es adattáblája is van, fizeted a kötelezőt szabályosan közlekedsz ( nem 130al fotóznak le épp)
akkor ha büntetés lesz nagyságrendekkel kevesebb lesz mint ha veszel egy 125öst papirral és 50esnek használod
egy bíróság nem bizonyítja, hogy neked tudni kellett volna az előző esetben a henger űrtartalmat...
A jog nem ismerése nem jelenti azt, hogy nem kell betartanod. Ettől még nem változik semmi. Ennyi erővel vágd ki a bilétát és tedd rá a 125ösre. Lényeg, hogy ez sehogy sem legális hiába tetteted hülyének magad. Ez a nem tudtam duma elég gyenge egyébként....