Engem csak az nyugtalanít, hogy ha jól értelmeztem az előzményeket, akkor a 10 év felettieket el lehet majd dobni! Ez azért kicsit durva lenne! Az is lehet hogy nem jól értelmeztem!
Katana!
Ezt már én is hallottam valakitől, de olyan formában, hogy szavazás lesz erről, és ha elfogadják, csak akkor... Engem is nyugtalanít megjegyzem a dolog... Lehet ugyanattól hallottuk? :)
Nem egészen értem, kicsit értelmetlenre sikerült!
Most azt vettem ki belőle, hogy a 10 évesnél idősebb mocit pl. simokat nem lehet levizsgáztatni, és így akkor nem is használhatom! Magyarul el lehet dobni?
Erre gondoltál? Bár sztem ez egy nagy marhaság! Ebből botrány lenne! Nem lesz sztem itt semmi féle vizsgáztatás, ha lesz is úgyis meglesznek a kiskapuk mint mindig!
FIGYELEM! most szolt 1 srác hogy Január 01 töl minden 50 est lekell vizsgáztatni!! a 10 évnél idősebbeknek azt nem kell de még utcára se lehet használni! ezt üzente.... vélemény???? igaz e???
Szevasztok.Én egy Suzuki TS-R 125 boldog tulajdonosa vagyok.Lekopogom még nem keltettem fel a rendőrök érdeklődését ugyhogy nem állítottak meg.Igaz bütykös gumival járok de még igysem.Mondjuk nem nagyon járkálok vele a belvárosban inkább endurozgatni szoktam na meg pár karikát itt ott.Az nagyon jo dolog!Ajánlom mindenkinek(mármint az endurozást!).Hát ami meg a rendszámozást illeti nem tom mi lesz....szerintem semmi.... De majd egyszer kiderül...!Vagynem?
én ugy tom h nem rendszám lesz hanem csak egy ien azonosito genyó szal se műszaki vizsga meg forgalomba helyezés nem lesz de ezt nem most januártol vezetik be hanem majd 2008 körül ha jol tom
lehet hogy unatkoznak .... vagy valamihez téged kötnek ,akarnak kötni . pl feltörték az utca végii vegyesboltot vagy valami ...
és hát te pont arrafelé laksz éspont megfogtak ezzel a motor üggyel.
engeem 80 as dt vel fogtak meg a motoros rendőrök , de csak M jogsi volt ...
5 hónapra elvették a jogsit ,és a mocit is jól felírták egy papírra ,szóval legközelebb (ha lesz ilyen) lefoglalják
helló!csak akkor tiltanak el,ha még nem múltál el 18éves ha elmúltál akkor csak pénzbírság 50-100ezer forintig attól függ,hogy csak jogsid nincs vagy a motoron rendszám van-e.ha mind 2 akkor sok!Patrik
És, ha teszem azt nekem "B" van, akkor azt is bevonják? Ez az a kérdés ami igazán foglalkoztat, mert szándékomban áll venni egyet, amit javarészt csak terepen való bohóckodásra használnék!
Hy!egyszer volt egy éve akkor 5hónapra vették el a kismotor jogsim (még nem múltam el 18)aztán egy hete megint 5hónapra úgyhogy ezzel nem lehet játszani üdv:Patrik
Helló!tök mindegy,hogy a mocit honnan hozták be,mert saját tapasztalat van egy yamaha dt 125 r motorom svájcból hozták be,megfogtak a rendőrök kaptam meghívót a kpm-hez a "hülyegyerek" 10 perc alatt megállapította hogy 25-ös,ja és az a pláne,hogy át lett ütve az alvázszám 50-es dt-ére akkor is ugyan ez volt a szitu megnézte a gyerek a hengerfejet rá van írva,hogy 1-y!ebből megállapította,25-ös!!egyszerűen nem lehet kimagyarázni!!!!hát én így jártam!üdv:Walli Patrik
Van egy vizes 50-es Apriliám /70-es henger,tuning cső/Óra szerint megy 105-110-t de felfele csal.Multkorában a 70-es táblánál mentem ugy 80-al,elbambultam utánnam a rendőrautó 2 közeggel.
Lemeszeltek aszongya az egyik/udvariasan/:ő ugyan nem nyit vitát nem érdekli az adattábla illetve az adás-vételi szerződés 10 ezres csekk vagy KPM idéző.Nem nyitottam vitát!Azóta többször nézek a visszapillantó tükörbe.Aki ilyen tökfej mind én és beleszalad egy ilyenbe szerintem "kellő alázattal "meguszhatja.A mostani rendőrök már nem olyan hülyék amelyiket meg éredekli a motorozás is azt nehéz
megvezetni!Másként megy 70km-el az 50-es és a 125-ös!Szembetünő illetve"szembehalló a dolog!
enegem csak uyg állitott meg eddig a rendőr h 2személyt vittem és ugye akkor bünti de mivel tanulo vok nem büntetnek pénzbirságra csak feljelentés de sose kaptam pedig már 3szoor kaptak el multkor a sulim adatait is felvették a diákomról
sztem tuti h nem lesz rengeteg pénzbe kerülne az álamnka meg az ezer éve elveszet simo papirok után kutatni non sok a régi gép amit kp-ért vettek azoknak h nézel utána h nem lopott e meg sztem akkor az összes mocit amit bevisznek nemzetközi lekérdezés h nem lopott e meg lehet h akkro vizsgátatnák őket sztem nem csinálják meg ezt
Szevasztok!
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy ha van egy 125-ös mocim 50-es adásvételivel(mocit pár hete hozták be Olaszból) és ha biztosítást kötök rá utánnanéznek-e hogy a váz+motorszám mekkora mocihoz tartozik?Valaki aztmondta hogy kibukhat a biztosítónál a szám alapján.De ha külföldről lett behozva akkor Mo-n nincsenek is papírjai.Valaki segíthetne mert elég fontos lenne.Ja meg hallottam egy olyat hogy 2007-től rendszám lessz az 50-esekre is bár sztem ez nemigaz.Tud erről valaki?Köszi előre is!!
Fearless biztos azt nézik majd meg hogy kapartad szét az udvart az "50es" gépeddel :D Rendőrrel hogy viselkedtél hogy így baxogatnak? Engem még nem igazoltattak (kopp-kopp-kopp) de volt olyan hogy haverommal motoroztunk majd megálltunk beszélgetni kicsit arrébb és utánunkjöttek és mindenki személyijét elkérték, felirogatták az adatokat (motor nélküliekét is valszeg csak éjjel csinálják ezt) és megkérdezték kié a motor.. mondtuk hogy a mienk (persze rajta virított még a gyári rendszámtáblatartó is :D ) szinte rá sem néztek a zsaruk és már téptek is.. valszeg mert betartottuk a 40es táblát..
Ezt már én is hallottam valakitől, de olyan formában, hogy szavazás lesz erről, és ha elfogadják, csak akkor... Engem is nyugtalanít megjegyzem a dolog... Lehet ugyanattól hallottuk? :)
Most azt vettem ki belőle, hogy a 10 évesnél idősebb mocit pl. simokat nem lehet levizsgáztatni, és így akkor nem is használhatom! Magyarul el lehet dobni?
Erre gondoltál? Bár sztem ez egy nagy marhaság! Ebből botrány lenne! Nem lesz sztem itt semmi féle vizsgáztatás, ha lesz is úgyis meglesznek a kiskapuk mint mindig!
és hát te pont arrafelé laksz éspont megfogtak ezzel a motor üggyel.
5 hónapra elvették a jogsit ,és a mocit is jól felírták egy papírra ,szóval legközelebb (ha lesz ilyen) lefoglalják
Lemeszeltek aszongya az egyik/udvariasan/:ő ugyan nem nyit vitát nem érdekli az adattábla illetve az adás-vételi szerződés 10 ezres csekk vagy KPM idéző.Nem nyitottam vitát!Azóta többször nézek a visszapillantó tükörbe.Aki ilyen tökfej mind én és beleszalad egy ilyenbe szerintem "kellő alázattal "meguszhatja.A mostani rendőrök már nem olyan hülyék amelyiket meg éredekli a motorozás is azt nehéz
megvezetni!Másként megy 70km-el az 50-es és a 125-ös!Szembetünő illetve"szembehalló a dolog!
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy ha van egy 125-ös mocim 50-es adásvételivel(mocit pár hete hozták be Olaszból) és ha biztosítást kötök rá utánnanéznek-e hogy a váz+motorszám mekkora mocihoz tartozik?Valaki aztmondta hogy kibukhat a biztosítónál a szám alapján.De ha külföldről lett behozva akkor Mo-n nincsenek is papírjai.Valaki segíthetne mert elég fontos lenne.Ja meg hallottam egy olyat hogy 2007-től rendszám lessz az 50-esekre is bár sztem ez nemigaz.Tud erről valaki?Köszi előre is!!