Hát kopmolyan összeszarom magam mit nem csinálnak még ezek a hülye parasztok ma jött egy levél az igazságügyi hivataltól valami környezetfelmérésre jönnek házhoz valaki tud erről valamit?
A sedégmotor legfeljebb 50 cm és sík úton önerejéből 40 km/h -nál gyorsabban haladni nem képes.
50 cm fölött rendszám köteles motorkerékpár!
Ha most erre a motorra 50-es biztit fizetsz, akkor ez a motor (alváz és motorszám) a biztosítók rendszerében 50 cm-esnek van nyilvántarta "örökre". Hacsak le nem vizsgáztatod a valós adatainak megfelelően. Viszont amikor kötnéd rá a 125-ös biztosítást, akkor valahol kibújhat a szög a zsákból, hogy ezzel az adatokkal most 50-es vagy 125-ös?
A levizsgáztatáshoz persze sok minden kell még! Mindenféle papírja a motornak. Ha kintről lett behozva akkor "97-nél fiatalabbnak kell lennie......stb.
Ja, és a végére..... Mindenképpen kell 125 cm -hez rendszám és forgalmi!
Ezt a kérdésed nem is igazán értem......olyan egyértelmű a válasz!
Sziasztok!
Én is 50-es adásvételivel járok a 125-ös powerszelepes yamahámmal , de szerencsére még nem fogott meg rendőr. És jogsim sincsen motorra egyenlőre, de tavasszal megcsinálom.
Viszont azt kérdezném, hogyha megcsinálom a jogsit, akkor tudom úgy használni a motort, hogy átírom az adásvételit 125-re? Mármint az érdekel, hogy szabályos-e, hogy csak adásvételi van 125-ös motorhoz, vagy mindenképpen kell rendszám meg forgalmi? Szóval hogy vannak ezek a szabályok?
Köszi a választ és segítséget!
üdv, rumos
Hali srácok! nekem is volt pár ilyen eseményem de végülis megúsztam mindet egész szépen. Eddig mitóval 2szer állítottak meg ,egyszer a régi mitómmal amikor még a jogsim nemvolt meg,akkor mentem mintha nem hallottam volna a szirénát,végül megálltam egyből az volt hogy ez nem 50es,meg hogy kpm lesz belőle,végülis megúsztam egy feljelentéssel,utánna vasárnap délután gurulgattam a főutcán és integetett a rendőr hogy álljak meg de mentem tovább,végülis utánnam nemjött csak szidott rendesen de az a legkevesebb.Az evo-val múltkor megállítottak de nemvolt semmi olyan hogy nem 50es meg ilyesmi csakhogy elsősegélycucc holvan.végül elengedett. de viszont volt haveromnak hogy kis 50es dióra rákérdezett hogy 50es e meghogy ő szokott e gyorsulgatni
robesszal meg lépten nyomon megállítottak meg jelentettek volna fel fele
Hát bakk ma is megvolt a kihalgatás és mit ad isten hát még újlenyomtatot meg szép kis fényképet is készítettek rólam hát nemigaz hogy mi a faszér kell ennyit szőrözni vele ! Nemajánlom senkinek hogy elkapják 125-el Elég rázós menet.
Azért arra figyelj oda, hogy ha a moci még nem volt forgalomba helyezve és nincs is regisztrálva, de már elmúlt 8 éves akkor azt már nem lehet forgalomba helyezni. Legalábbis hogyha külföldről lett behozva akkor biztos így van...
Amúgy tudtom szerint nem csak az előző tulaj használta 50ccm-es ként a motort hanem előtte is...biztosítást is 50ccm-re kötött és ott rohangált vele pesten...de mondjuk ezekszerint szerencséje volt:D
Tudtom szerint nem volt még forgalomba helyezve, hobby motor volt eddig...
Az hogy nincs már motoros szezon az igaz...most vittem téli pihenő helyére és eddig szerencsém volt, nem állított meg rendőr. A télen akarom építgetni kicsit helyre pofozni ami önmagában sok pénzbe fog kerülni de sztem megfogja szolgálni a rászánt pénzt. Ahogy lehet leteszem rá a jogsit...nem szeretem a rizikós dolgokat ilyen téren pl hatóság...:D de szeretném majd tavasszal amíg nincs jogsim használgatni kicsit, habár lehet elég lesz a rutin meg a forgalmin szerzett motorozás a vizsga időszak mellett..:S
Viszont lenne még egy kérdésem nem tudjátok véletlenül hogy a súlyadó az következő évben hogy fog alakulni és mennyi lesz?
hagyd ezt a kötök 50-esre biztit,(majd nemtudod megkötni 125-re-tudod a számok miatt kibukik a biztositonál...)müszakiztasd le járj rendszámosan ugy nem annyira feltünö(különben is már nincs motoros idö...)
Hát ha volt már forgalomba helyezve akkor még rizikóssabb 50-s ként használni,mert ha rendőr megállít és nem hiszi el ,hogy 50ccm-es akkor utánna tud nézni a váz vagy motorszám alapján a nyílvántartásokba és akkor bukta van...
Új tulajdonosa vagyok egy Gilera R1 típusú motornak, annak is a 125ccm-es változatának. Lenne pár kérdésem, mert nem csak motorozás de magyarázkodás terén is tapasztalatlan vagyok :)
B kategóriás jogsim van egyenlőre, A korlátozottat tavasszal fogom lerakni, mikor újra lehet. A motort igazából ezen a hétvégén használom csak és itt se sokat, viszont amikor még nem lehet jogsim mert várnom kell a eredményekre meg egyebek addig is motorozni szeretnék és hát ha a rendőr megállít, amire eddig nem volt még példa...hát őszitnén szólva nem tudom mit mondjak neki. Igazából elég ránézni a motorra és nehezen lehet elhinni hogy 50ccm, attól függetlenül hogy az 50ccm ugyanígy néz ki belőle.
A másik gondom viszont kicsit nagyobb ennél...a biztosítás. Szerintetek hogy kössem meg. Tavasztól lesz jogsim rá, de addig is használni akarom rendszám nélkül mint 50ccm mellesleg le is kell majd műszakiztatnom mert nincs vizsgáztatva... Várom a tanácsaitokat és előre is köszi:)
Hát ha nincs szerencséd, akkor a rend őrétől kapsz egy aranyos kis kpm beutalót, ahol igen nagy valószínűséggel kiderül az igazság, és akkor kapod a büntetést. Egyébként meg szerintem, ha nem flegmáskodsz, meg normálisan állsz a rendőrhöz, akkor ő se fog kötözködni... (saját tapasztalat)
Sziasztok!
Nekünk egy Robogó kereskedésünk van és nyár elején hozattam ,be egy Honda nsr-t ökörködni 125/50 es ,de a táblácskájába 49 ccm van beleütve azóta kapott egy 150ccm-es pollini hengert majd egy 200 ccm-es pollinit , de még mindíg rendszám nélkül rohangálunk vele egyszer lőttel le a rendőrök 140-el ,de hát bizonyítani nem tudják . Jó multkorában megfogott a rendőr , egy kisutcábol kanyarodtam ki . Kérdezte ,hogy hány ccm ,de csak a táblácskát mutattam ,hogy 50es. Igazábol nem foglalkoznak a motorral csak legyen biztosításod rajta .
Üdv: Vectra
Helo!
Most hogy állunk ezzel az 50es bemérés dologgal?
Van egy 80as Derbi Rabasám. ( a képen nem az van) Most akkor ezt cseréljem 50esre?
Nem tudja valaki a jelenlegi állást?
Köszi!
mondjuk én soha nem tartom be a 40-et csak ha rendőrt látok a múltkor ia lazán motorozok a simóval nyélgázzal látom jön mögöttem egy kocsi csak úgy indok nélkül odaléptem a féknek és az a hülye aksim nem volt még annyira lemerülve hogy ne világítson a féklámpám és egyből kék fény felvillant mögöttem nem megállítottak? de sebaj nem húztak meg csak ejnye-bejnyét kaptam
Azért az sem mindegy, hogy a rendőr mennyivel lő le...Mert ha mentél 120-val(igaz csak 45-el lehetne de még a robogó sem tartja be ) akkor még ráfoghatod, hogy tuning 50, de 140-nél már tsöppet gyanus az 50-es szöveg és azért a rendőr sem hülye!!!!
A sedégmotor legfeljebb 50 cm és sík úton önerejéből 40 km/h -nál gyorsabban haladni nem képes.
50 cm fölött rendszám köteles motorkerékpár!
Ha most erre a motorra 50-es biztit fizetsz, akkor ez a motor (alváz és motorszám) a biztosítók rendszerében 50 cm-esnek van nyilvántarta "örökre". Hacsak le nem vizsgáztatod a valós adatainak megfelelően. Viszont amikor kötnéd rá a 125-ös biztosítást, akkor valahol kibújhat a szög a zsákból, hogy ezzel az adatokkal most 50-es vagy 125-ös?
A levizsgáztatáshoz persze sok minden kell még! Mindenféle papírja a motornak. Ha kintről lett behozva akkor "97-nél fiatalabbnak kell lennie......stb.
Ja, és a végére..... Mindenképpen kell 125 cm -hez rendszám és forgalmi!
Ezt a kérdésed nem is igazán értem......olyan egyértelmű a válasz!
Én is 50-es adásvételivel járok a 125-ös powerszelepes yamahámmal , de szerencsére még nem fogott meg rendőr. És jogsim sincsen motorra egyenlőre, de tavasszal megcsinálom.
Viszont azt kérdezném, hogyha megcsinálom a jogsit, akkor tudom úgy használni a motort, hogy átírom az adásvételit 125-re? Mármint az érdekel, hogy szabályos-e, hogy csak adásvételi van 125-ös motorhoz, vagy mindenképpen kell rendszám meg forgalmi? Szóval hogy vannak ezek a szabályok?
Köszi a választ és segítséget!
üdv, rumos
robesszal meg lépten nyomon megállítottak meg jelentettek volna fel fele
eMM
Az hogy nincs már motoros szezon az igaz...most vittem téli pihenő helyére és eddig szerencsém volt, nem állított meg rendőr. A télen akarom építgetni kicsit helyre pofozni ami önmagában sok pénzbe fog kerülni de sztem megfogja szolgálni a rászánt pénzt. Ahogy lehet leteszem rá a jogsit...nem szeretem a rizikós dolgokat ilyen téren pl hatóság...:D de szeretném majd tavasszal amíg nincs jogsim használgatni kicsit, habár lehet elég lesz a rutin meg a forgalmin szerzett motorozás a vizsga időszak mellett..:S
Viszont lenne még egy kérdésem nem tudjátok véletlenül hogy a súlyadó az következő évben hogy fog alakulni és mennyi lesz?
Új tulajdonosa vagyok egy Gilera R1 típusú motornak, annak is a 125ccm-es változatának. Lenne pár kérdésem, mert nem csak motorozás de magyarázkodás terén is tapasztalatlan vagyok :)
B kategóriás jogsim van egyenlőre, A korlátozottat tavasszal fogom lerakni, mikor újra lehet. A motort igazából ezen a hétvégén használom csak és itt se sokat, viszont amikor még nem lehet jogsim mert várnom kell a eredményekre meg egyebek addig is motorozni szeretnék és hát ha a rendőr megállít, amire eddig nem volt még példa...hát őszitnén szólva nem tudom mit mondjak neki. Igazából elég ránézni a motorra és nehezen lehet elhinni hogy 50ccm, attól függetlenül hogy az 50ccm ugyanígy néz ki belőle.
A másik gondom viszont kicsit nagyobb ennél...a biztosítás. Szerintetek hogy kössem meg. Tavasztól lesz jogsim rá, de addig is használni akarom rendszám nélkül mint 50ccm mellesleg le is kell majd műszakiztatnom mert nincs vizsgáztatva... Várom a tanácsaitokat és előre is köszi:)
Nekünk egy Robogó kereskedésünk van és nyár elején hozattam ,be egy Honda nsr-t ökörködni 125/50 es ,de a táblácskájába 49 ccm van beleütve azóta kapott egy 150ccm-es pollini hengert majd egy 200 ccm-es pollinit , de még mindíg rendszám nélkül rohangálunk vele egyszer lőttel le a rendőrök 140-el ,de hát bizonyítani nem tudják . Jó multkorában megfogott a rendőr , egy kisutcábol kanyarodtam ki . Kérdezte ,hogy hány ccm ,de csak a táblácskát mutattam ,hogy 50es. Igazábol nem foglalkoznak a motorral csak legyen biztosításod rajta .
Üdv: Vectra
Most hogy állunk ezzel az 50es bemérés dologgal?
Van egy 80as Derbi Rabasám. ( a képen nem az van) Most akkor ezt cseréljem 50esre?
Nem tudja valaki a jelenlegi állást?
Köszi!
Valami új hír a változtatásokról???
Bakker megint mehetek kihallgatásra ez kb az 5-ik most azért idéztek be mert egyedi azonosító jel hamisításával gyanusítanak hát ez lol