Ha megvan az A korlátlanod, akko rmiért szarakodnál 125/50 -essel?
Nem arról van szó, hogy engedély nélkül vezetsz abban az esetben hanem, hogy amit vezetsz!
Azt nevezhetik okirathamisítástól ki tudja még minek.
Ha leveszel pl. egy személykocsiról rendszámot, akkor lassú járműként nem vehetsz részt vele a forgalomban mégha van is B jogsid akkor sem!
A 300ezer hogy jött össze ?!?!?!?!
Ilyet még senkitől sem hallottam... azért kérdezd már meg a részleteket, please!!
Mi van akkor, ha már megvan a korlátlan jogsim is és úgy derül ki a dolog?! /úgy vezetek 125/50-est/
Az nem lehet nagyon veszélyes, sztem max egy tűrhető bírság, értitek...nem vezettem engedély nélül...
Nem nevezném magam hozzáértő személynek. A saját véleményem mondom el.
Szerintem egyántalán nem jó buli a 125/50 -es "segédmotorozás".
A matricás trükk már régi, nem mindig jön be.
Persze, mindenkit csalogat a jobb, gyorsabb motor és mégis segédmotoros a jogsi, biztosítás.
De, mint ahogy te is írtad igen nagy benne a kockázat! És az még csak az igazoltatásnál derült ki!
Ha belekerülsz vele egy balesetbe, akkor tuti rosszabbul lehet belőle kijönni!
Ha mindezek kockázatát felvállalod, akkor vedd meg, de ha utána valami gáz is lesz valamikor is csakis magad okolhatod mert te döntöttél így!
Vidéken biztos kevésbé "veszélyes" ilyen motorral motorozni, mint városban.
De szerintem nem sokkal többe kerül egy hasonló rendszámos gép is, amivel minden alkalommal nyugodtan mehetsz ki az utcára!
Én ezt gondolom erről.
A motor amit venni szeretnék egy 1998-as évjáratú 125/50 -es Cagiva Raptor (naked bike)
- olasz alkatrészpapir és smkp adás-vételi -
soha nem volt M.o.-n forgalomba helyezve.
A motoron rs50 matricák vannak. Mit tudok tenni a rendőrök ellen 1 ilyen motorral, milyen óvintézkedéseket lehet tenni a békés motorozgatás érdekében, biztosan leírtátok már de légyszives egy hozzáértő személy írja le.
Azért parázok 1 kicsit mert egy ismerősömet megigazoltatták egy 125/50-es Gilerra runner robogóval
Beolvasták az alvázszámát vagy a motorszámát és lebukott vele. A motort elvették és kapott egy 300ezer forintos csekket is, szóval a félelmem nem alaptalan.
A VÁLASZT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM: Domino
Olyanról nem hallottam. Bár itt a fórumon sok hülyeség elhangzik. Pl.: 125ccm-ig kismotor lesz.
Most sincs kis motor, csak segédmotor. De ez úgy hülyeség ahogy van.
A gyanús motorokat eddig is behívhatták a KPM-hez és ezután is be fogják. Főleg ha szemmel láthatóan úgy közlekedik vele az ember, hogy simán látszik az, hogy nem 50-es segédmotor....
A biztosítok részéről is lehetett haléani olyasmit, hog yminden segédmotor is kap valami rendszámot (mint pl. Ausztiában is van), ez talán nem rendes rendszám lesz, hanem valami olyanra gondolhattak, amit a biztosító ad. Így nem lehet csak úgy eltűnni a robogókkal sem, mert lesz leolvasható "rendszám" rajtuk.
Ez mondjuk logikus lépés.
A "minden rendszám nélkülit bevizsgálunk" szerintem nem fog bekövetkezni.....
Szerintem!
Ami a motorosokat érinti az talán ez lesz. Persze, ez is csak az újdonsült motorosokat érinti majd, ha bevezetik.
Számos újdonságok várnak a vezetőkre
Az irányelv hatályba lépését követően a tagállamoknak 4+2 év alkalmazási idő áll rendelkezésükre. A nagyobb teljesítményű (35 kilowatt feletti) motorkerékpárokra jogosítványt szerezni csak 24 éves kortól lehet majd és a kisebb motorkerékpár vezetésének két éves tapasztalata is szükséges lesz hozzá.
Ugyancsak újdonság, hogy a négykerekű motorkerékpárok vezetését csak B kategóriás jogosítvánnyal engedélyezik majd.
Kell hozzá a törzskönyv, a forgalmi, adás-vételi szerződés illetve rengeteg utánajárás, hogy ki volt az aki "elfelejtette" átiratni, illetve elkezdte 50-esnek használni, továbbá az át nem iratás miatti bírságok megfizetése, illetve legalább két átírás kifizetése (mert az illető úgysem fog beszállni a költséegkbe).
Járrtunk már így sajna... Nem éri meg, hidd el!
Pacsi
Ha egy 125/50-es moci volt már forgalomba helyezve,de nincsen hozzá más csak egy adásvételi azt lehet ismét forgalomba helyeznI??Milyen úton módon???
Elvilegh jövőhéten jön a határozat és igazából csak akkor tom meg hogy mennyi ideig veszik el pénzbírsággal meg az van hogy aztmondta a rendőr hogy amiért nem rendelkezek önálló keresettel ezért nem lessz pénzbírság!
Túladtam a 125/50es gépemen, most kaparhatok megint, hogy legyen jogsira meg rendszámosra...
Szal rem, hogy jan 1-tól nem lesz kismotor a 125ös, mert akkor hülyét kapok...
Ha megvan az A korlátlanod, akko rmiért szarakodnál 125/50 -essel?
Nem arról van szó, hogy engedély nélkül vezetsz abban az esetben hanem, hogy amit vezetsz!
Azt nevezhetik okirathamisítástól ki tudja még minek.
Ha leveszel pl. egy személykocsiról rendszámot, akkor lassú járműként nem vehetsz részt vele a forgalomban mégha van is B jogsid akkor sem!