Igen, te jóhiszemű vásárló vagy, de átbasztak. A rendőr meg hogy megvédjen, kitalálja az erdetvizsgát a kisfosokra is. Azért, hogy neked jó legyen. Így majd védve leszel az ilyen átverésektől. Ja meg a körúti "tranzitban teljesítménymérés minden rendszámnélküli rececének"-hez mit szólsz?
nem tudta megmondani, hanyas évjárat, de azt igen, hogy pontosan milyen típus!! és hány köbös.erről ennyi
azt a rendőrt kevésbé sem érdekli, h hanyas évjárat
A násik meg az hogyha az Aprilia nemtudta megmondani anno az RS50emre alváz motorszám alapján hogy pontosan mikori is akkor nemondja senki hogy a fakabátok előkerítik. Akkor vancsak gáz meg rohangálás ha mondjuk kiló30al beledurrantasz egy trafiba. Akkor meg nyelezni kell vagy egy földes utat keresni mert ha ott megfognak az filmszakadás.
hát jah, mondjuk az a rendőr aki az én 25/50 TZRemet 50nek nézi annak van gond a fejével. Még nem csekkoltak le hála, de ha mégis szerintem elfoglyák kerülni a KPM re behívást meg a sok szarságot a papírmunka miatt. Van adásvételim 50ről motorszámmal alvázszámmal, én jóhiszeműen megvettem a motort. Ez nem olyan szerintem mint hogy ha nemismered a törvényt és elkövetsz valamit attól még törvénysértés. Jóhiszemű vásárló vagy. ésez így gazdáról gazdára aholis eccercsak 95nél eltűnik a vámpapír aztán jóéjszakát. De mondogatnak valami olyan trv módosítást hogy a kismotorokat lekell majd rendszámozni azviszont szopás lenne mer megnőne MOn az alkatrész piac
hányszor mondjuk el, nem fognak behívni az esetek 99,9%ában. Mert ha helyszínen nem is, de pár napon belül érkezni fog a telefon és levél, szép kövér csekkel neked címezve! Csupán az alváz és motorszám alapján.......
Hello,na még egy utsó kérdés ehhez a témához:mi van ha még idén 125/50be repkedek,és elkapnak,de mire behívnának bemérésre,tavasszal eladom.akk nem fizetek még több bírságot,h eladtam,meg...egyszerűen simán azt mondom,már nem az enyém és kész?mi van,ha megkeresik az adás-vételi alapján az új tulajt,bemérik,aztan csak még többet fizetek,nem?
add el, és vegyél újabbat, vagy rendszámosat!
Mert ha elkezded ezt a hacukát, 93 a reg adó, meg míg minden papír megvan 150EZER forint!! Inkább vegyél egy papírost helyette!könnyebb, és olcsóbb nem mellesleg!
Hello srácok,nekem is 125ös(mito) v,és most már nagyon nincs kedvem a rendőrök elöl gengszterkedni.az a baj,h 95ös,nem forgalomba helyezhető,mivel több,mint 10 éves(amúgy ez a határozat mióta van?),nem lehet vkit megkenni,h a forgalmiban mondjuk 97es legyen.ha igen kit és az mekkora tétel?
tamaska:
aszem még uj vagy itt,szal bele kell szokni aba,hogy mindenki mindent joban tud másnál.de ezé nehogy megsértődjön valaki.
meg nemtom ismereted e,volt itt egy mr2t nevü ember,ő asztott nagyon.meg az endurocross topicba meg wd40
belátom, itt mindenki kb 100* jobban ért a motorokhoz, mint én, szóval inkább meg sem szólalok, mert már kezdem szégyellni magam a sok nagytudású kolléga előtt:)
Vmelyik nap leintettek a rendőrök a 125ös SRemmel. Nincs semmilyen jogsim, se bizti a motoron, se forgalmi stb...
Bukó legalább volt rajtam. Közölték a következményeket(3an voltak), erere én elkezdtem lelkizni, és az lett a vége, hogy kiállított egy csekket 5000ről szemetelésért.
Aztán kérdete: Semmilyen papírod sincs?
erre én: Dehogyisnem! Van olasz adásvételim, meg forgalomból való kivonás...
a rendőr: Ne is folytatsd, mert biztos nem fizettél rá regadót, ismerem hogy működnek ezek, ez bizony vámmal való visszaélés és szabadságvesztés jár érte. Úgyhogy ezt meg se hallottam. :DDDDDDDD
Szerencsém volt, de ezek naon korrekt rendőrök voltak.
hát én a helyedben ha vmi hez nem értek akkor azt nem probálom elmagyarázni.
eleve a 2T ben 3 fajta vezérlési módszer létezik.
1: résvezérlés
2:membrán vezérlés
3: vezérlő tárcsa
a power szelep egyx szelep függetlenül attól hogy nem tengely irányú elmozdulást végez.
nem tom honan szedted azt a faszságot hogy a power szelep az egy membrán(na meg azt hogy a tudatlanok hivják igy)
egyes tipusoknál( aprilia af1) volt olyan megoldása a powernek hogy nem mechanikai uton nyitott ki, hanem egy membrán segitségével a kipuffogo gáz nyomás vezérelte.
ugyhogy mielőtt kioktatnál vkit kérdezösködj körbe vagy olvass utánna.
kössz
Amugy azér annyit én is értek a motorhoz, hogy csak 4üteműben van szívó és kipufogó szelep, de nem díszbeszédet mondtam, ugyhogy mi a facé ragozzam
azt a rendőrt kevésbé sem érdekli, h hanyas évjárat
Mert ha elkezded ezt a hacukát, 93 a reg adó, meg míg minden papír megvan 150EZER forint!! Inkább vegyél egy papírost helyette!könnyebb, és olcsóbb nem mellesleg!
Kérdezte, most mi lesz így velem? Azt mondtam, hogy hétfőn kezdeném a jogsit nagymotorra, és így az álmaim szertefoszlanak stb...
Amúgy télleg most kezdtem volna, de nem jött össze a huszas a kezdőrészletre.
aszem még uj vagy itt,szal bele kell szokni aba,hogy mindenki mindent joban tud másnál.de ezé nehogy megsértődjön valaki.
meg nemtom ismereted e,volt itt egy mr2t nevü ember,ő asztott nagyon.meg az endurocross topicba meg wd40
Bukó legalább volt rajtam. Közölték a következményeket(3an voltak), erere én elkezdtem lelkizni, és az lett a vége, hogy kiállított egy csekket 5000ről szemetelésért.
Aztán kérdete: Semmilyen papírod sincs?
erre én: Dehogyisnem! Van olasz adásvételim, meg forgalomból való kivonás...
a rendőr: Ne is folytatsd, mert biztos nem fizettél rá regadót, ismerem hogy működnek ezek, ez bizony vámmal való visszaélés és szabadságvesztés jár érte. Úgyhogy ezt meg se hallottam. :DDDDDDDD
Szerencsém volt, de ezek naon korrekt rendőrök voltak.
monnyuk a Powerhez nem igazán értek.
eleve a 2T ben 3 fajta vezérlési módszer létezik.
1: résvezérlés
2:membrán vezérlés
3: vezérlő tárcsa
a power szelep egyx szelep függetlenül attól hogy nem tengely irányú elmozdulást végez.
nem tom honan szedted azt a faszságot hogy a power szelep az egy membrán(na meg azt hogy a tudatlanok hivják igy)
egyes tipusoknál( aprilia af1) volt olyan megoldása a powernek hogy nem mechanikai uton nyitott ki, hanem egy membrán segitségével a kipuffogo gáz nyomás vezérelte.
ugyhogy mielőtt kioktatnál vkit kérdezösködj körbe vagy olvass utánna.
Amugy azér annyit én is értek a motorhoz, hogy csak 4üteműben van szívó és kipufogó szelep, de nem díszbeszédet mondtam, ugyhogy mi a facé ragozzam