Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

LOL
www.motorosok.hu/forum/viewtop...

"Most láttam az m1 hiradóján egy kis riportot a szigorított rendőrségi ellenőrzésekről. Mentek az M3as pályán Pestről kifelé a rendőrautóval és egy kis 125-ös sportmotor (rendszám nélkül) elhúzott mellettük. Rögtön fény fel és mentek utána. Gondolom lerázta őket a sorok között, de utánaküldtek két motorosrendőrt "menjetek utána, menjetek utána , mehet a kék!!!"
Kíváncsi vagyok elkapták-e a srácot."

Hát ilyen hibát nem kell rendszám nélkül elkövetni.
végülis akkor kábé az a lényeg hogy addig nincs baj amíg nincs baj...
Hello

Ez téleg így lesz ahogy leírtad. Mondjuk nem lenne hülyeség nekem nagyon is teccene. Nem lopnák annyira meg nyilván lenne tartva tök jó lenne. De szerintem is be fogják vezetni mert akkor ebből is pénz tudnak majd beszedni mert egyre több a robi és sehol nincsnek nyilvántartva. Irtad hogy két személy meg 60 km-el mehetsz akkor ahoz elég a kismotoros jogsi csak mást kell utána fizetni vagy akkor már kell hozzá más jogi is. Ezt részleteznéd egy kicsit ezke a kategóriákat ha egyáltalán mevezetik ezt magyarországon.
Haggyad már!
a rendör is ember, igy Ő is tévedhet
Aztmondta a rendőr pénzbírság nem lessz mert nemvok 18 akkor nemkapok!
nem Te fogod a csekket kapni, ha nem az Apád, az meg átutalja jattosok formájába
Csekket nemkapok mert 16 vok csak a jogsit viszik egy időre azt mondták is ! azt nem is sajnálom pár hónapot kibirok csak az hogy sokat kell várni ez basz fel és nemtom így meg se csinálni pedig jólenne már újra róni az utakat
boccsás meg de ezt beszoptad. a tehetetlen rendőrök meg fogják küldeni a jó kövér csekket ne félj, csak idő kell nekik, még megmelegszik a papír.Kismotor biztit már aznap meg kellett volna kötnöd, vagy nem motorozni még nincsen.Talán ha a rendőr is rendes elintézted volna arra. De ez totál káosz.Sajnos rád fognak verni sok mindent, főleg mert nem volt semmilyen bizitid,engedély nélküli motor használata,lehet az út és látási viszonyoknak megfelő vezetés,bizotsítás nélküli közlekeés, és még ha jogsid sincs 125re akkor....Tehát most várhatod a csekket, meg a vezetéstől való eltiltást tuti.Remélem nem lesz igazam de sajnos így érzem....
Hello mindenki!
2006 Július 30 án Megvettem első 125/50 es Honda Ns125F-em et és következő nap hétfőn este a városnak a főterén kijött elém egy részeg biciklis elkaptam a csávót és ki lettek hívva a rendőrök biztosításmég nem volt a motoron és az eggyik rendőr kiszúrta hogy a motorom biztos nem lehet 50-es mert volt mellette véletlenül egy Mbx80-as ésmikor összehasonlította a 2-őt rájött hogy nemlehet kismotor mert nagyobb a blokkja mikor a jegyzőkönyvet felvette akor megkérdezte mekkora és aztmondta jobb ha elmondom mert a kpm-esek ugyis bevizsgálják a mocit akkor kénytelen voltam megmondani hogy 25-ös és megkérdeztük ezután hogy milessz aztmondták a motorhoz nem lehet hozzányúlni míg a kpm nem nézi meg de ezóta eltelt több mint 3 hét és egy kurva cetlit nemkaptam a rendőrségtől hogy most mivan akkor! Szerintetek milessz megcsinálhatom a motort leszarják vagy várjak még vele? meg hogy nem volt még rajta bizti de csak 1 napos volt a motor
Ez világos de nem is ezt kérdeztem!
de az kiderül, hogy ha nem áll meg, hogy ki kötötte a biztositást, és ugy már könnyebb megtalálni a tulajt

szerintem
"nálunk is ilyen példa lesz, mert ésszerű!!!!".....kizárt, ha ésszerü nálunk nem alkalmazzák,kitalálnak valami igazán egyedi csak magyar rendszert(telen állati ökörséget )...
Hi zsolesz125!

"mi van,ha megkeresik az adás-vételi alapján az új tulajt"

Nové-Zamky-ban, vagy Sarajevóban? Legyen fantáziád!
Hi lecso!

S mit gondolsz hányszor fognak újabb és újabb póthatáridőt kijelölni az X százezer kis zümi vizsgáztatására? Merthogy az elsőre mindenki kb b...ni fog, meg aztán a műszaki állomásoknak a soros autó és nagymotor vizsgákat is meg kell csinálnia.
Hi Evenx!

Ahogy kiveszem Németben ez a kis rendszám (egyébként ilyesmit látni osztrákban is) tulajdonképp a matricát helyetsíti, de az nem derül ki, hogy a biztosító műszakilag is megvizsgálja-e a gépet?
evenx hja, erre azért még várhatunk
Mármint a 40. Vagy 45?
Tévedsz. Pl. a szgk. kategóriának nem feltétele az, hogy nem mehet 130-nál többet. De az smkp.-nak igen.
miért nem olvas mindenki vissza? annyiszor sokan hülyeséget tudnak kérdezni. A rendszámos dolog meg mint már regebben írtam így néz ki németországban:
amiből következik, nálunk is ilyen példa lesz, mert ésszerű!!!!
A rendszám kérdést illetően megoldódni látszik a kismotor téma. Mivel saját bőrömön tapasztaltam meg hogyan működik az 50ccm alatti kategória Németországban.
"Elmész a biztosítóhoz, és 50EURO ért kiváltasz a gépedre 1 rendszámot. Ez balesetbiztosítás és forgalmi redszám egyben. Picit kisebb mint egy normális tábla, de ugyanolyan anyagból van, és minden évben fehér alapon változik az írás színe. Tehát ezt kötelező kitenni a gépre. Magyarul a rendőr azonnal levágja, hogy ha pl piros írásos redszámod van , az még tavalyi, tehát azon nyomban lemeszel.Most a világoskék a menő itt...... Hja: itt mikor kötöd a biztit, kategorizálnod kell a géped: én pl a szimóra a legmagasabb kategóriát vettem: 60km/h val mehetek max, vihetek utast......
Ez magyarországon is már éppen aktuális lehetne igazán!!!!!!"
A transitos cucc meg nem újkeletű dolog, bár vidéken csak nagy razziáknál kerül elő. Szívesebben basztatják a kamionosokat.
Nekem ahoz nemkell aprilia szalon hogy megmondjam milyen típusú a saját motorom... csak a viszonyítás miatt mondtam. Megha leakarnák nyomozni. Ésha olaszban ez levolt vizsgáztatva kismotornak és a vámpípíron smkp van írva? akkor bekaphatják.
attól hogy megy mehet egy simson is hetvenet csak nem szabad annyival járni.
Hehe. Pontosan azért fogják bevezetni, mert sok van belőlük. Sok kis illeték jól jön a költségvetésnek. Vagy nem így működik?
hello én 25/50 ben utazok csak nekem 25 re is van jogsim eladnám ezt a motort e nagyon jó és eddig nem volt vele gondom renszámra vissza térve szerintem ha akarják se fogják bevezetni mert falukon mindenhol nagyon sok kismotor simson robogók járnak és egyszerüen lehetetlen ha még ellenörizni is akarják