"Egyébként meg oké, bizonyítsam be hogy nem lopott. Ott van az adásvételi, vettem, pénzért, amiért dolgoztam, tőle, tessék, minden személyes adata megvan. Az állam alapban azt feltételezi hogy lopott? Milyen jogon?
Jogász tanárom regélt róla pár órát, hogy máshol ha valakiről bebizonyosodik hogy bűnös, akkor elítélik. Itt meg azt kell bebizonyítani, hogy nem bűnös. Na mindegy ez már csak elmélkedés és személyes vélemény.
"
Ezt egy kicsit furcsán látod....
Ez eléggé zavaros, hogy "Az állam alapban azt feltételezi hogy lopott? Milyen jogon?"
Az állam feltételezi?
Az intézkedő rendőr..... ha neki valaminél fogva gyanúja támad akár a járművel, akár a papírjaival szemben..... nem azt mondja, hogy loptad!
Gyanú keletkezhet arra, hogy valami nincs rendben. Neked kell saját érdekedben -kellően- bizonyítanod, hogy 'tiszta' a gép.
Na most egy sima adásvételi smkp-nél ugye nem okirat, így könnyű vele visszaélni (persze, okirattal is )....amivel szemben gyanú ébred, akkor ki kell vizsgálni.
De hidd el, ha minden rendben és minden kétséget kizáró....akkor nem fogja a rendőr azt mondani, hogy lopott! Ez téveszme.
De ugye a legtöbb smkp-val közlekedő fiatal nem smkp kategóriába tartozó járművel közlekedik.
Tehát aki így jár... eleve egy csomó szabályt, előírást sért, biztosítást hamisít...stb......... és akkor ő van felháborodva, ha egy igazoltatásnál valaki kétségbe vonja a jármű eredetét például?
Először a saját háza körül kellene sokaknak körülnézni és utána belekezdeni a közhely szerű mondókákba.
A jogász tanárodhoz meg annyit, hogy sok minden változik folyamatosan.... és amiről te próbáltál beszélni..... az büntető ügyben, bűncselekménnyel kapcsolatban áll fenn.
És ha ezt Te tudod, megérted, felfogod, akkor nem tudsz mérlegelni, hogy megéri-e? Vagy ha bemegyek hozzád, és viszem a hónom alatt a számítógépedet, az miben más? Én azt mondom, nekem nem telik rá, ezért elviszem? Fel lennél háborodva rendesen....
jól lehúztak... gondolom nem vizsgaállomáson vizsgáztattad, hanem kihelyezett szervizben...ezért jócskán felszámoltak munkadíjat is
10e a kötelező egy évre? Nekem kevesebb az autóra....
Ha kevés, ha nem..... megint azt mondom, hogy nem kötelező..... aki nem tudja megengedni magának annak nem kell csinálnia.... nem pedig jogot formálnia magának a csalásra, hogy drága
én nem tudom te mijen vidéken élsz! nekem a müszki a apriliára régeben volt 20e ugy hogy tökéletes volt ! és még évente 10e a kötelező! nem igaz hogy ez kevés!
Hova vigyék lejjebb? A vizsga ha jól emlékszem 5000 forint alatt volt, 2 évente. 200-as robogómra fizetek 3000 forint teljesítményadót, meg 3500 biztosítást évente. És nyugodtan motorozom, ha kell felmegyek a O-ra, autópályára, félszemmel nem a motoros rendőröket kell nézni a hungárián, ha meg asszonnyal elugrok fagyizni, az sem gond. Ha ez valakinek nem ér meg 10000 forintot évente, az sunnyogjon, csaljon, hamisítson, és legyen faszagyerek, ha megbukik, és ne itt sírjon hogy mennyi lesz a bünti.
És nehogy úgy legyen, mint a szomszédom 75-ös roverjébe beleszaladt egy liberty-vel egy kisfickó, rendőrség, mentő, eléggé megsérült. Egyből kiderült, hogy 125-ös volt, a mabisz kicsengetett 5 kilót a roverre, és a kiscsávó havi 15-el fizeti....
Jogász tanárom regélt róla pár órát, hogy máshol ha valakiről bebizonyosodik hogy bűnös, akkor elítélik. Itt meg azt kell bebizonyítani, hogy nem bűnös. Na mindegy ez már csak elmélkedés és személyes vélemény.
"
Ezt egy kicsit furcsán látod....
Ez eléggé zavaros, hogy "Az állam alapban azt feltételezi hogy lopott? Milyen jogon?"
Az állam feltételezi?
Az intézkedő rendőr..... ha neki valaminél fogva gyanúja támad akár a járművel, akár a papírjaival szemben..... nem azt mondja, hogy loptad!
Gyanú keletkezhet arra, hogy valami nincs rendben. Neked kell saját érdekedben -kellően- bizonyítanod, hogy 'tiszta' a gép.
Na most egy sima adásvételi smkp-nél ugye nem okirat, így könnyű vele visszaélni (persze, okirattal is )....amivel szemben gyanú ébred, akkor ki kell vizsgálni.
De hidd el, ha minden rendben és minden kétséget kizáró....akkor nem fogja a rendőr azt mondani, hogy lopott! Ez téveszme.
De ugye a legtöbb smkp-val közlekedő fiatal nem smkp kategóriába tartozó járművel közlekedik.
Tehát aki így jár... eleve egy csomó szabályt, előírást sért, biztosítást hamisít...stb......... és akkor ő van felháborodva, ha egy igazoltatásnál valaki kétségbe vonja a jármű eredetét például?
Először a saját háza körül kellene sokaknak körülnézni és utána belekezdeni a közhely szerű mondókákba.
A jogász tanárodhoz meg annyit, hogy sok minden változik folyamatosan.... és amiről te próbáltál beszélni..... az büntető ügyben, bűncselekménnyel kapcsolatban áll fenn.