Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

de amugy a rendszámozásal sem fog elérni semit!
ahogy van fekete müszaki ugyan ugy fog ez is zajlani a 125/50 kérdésnél! én sem fogom ledobni a tzr-t pedig az is 125/50 hanem választani fogom a kiskaput inkáb legyen 10 ezerel töbe akor is ocslbb mint hogy lepapirozam! ha lejebb vinák a átiratás és a motor müszaki árát sokkal töben csinálnák meg papirosra! az tuti hogy bevétel lenne az álamnak amugy!
Azt akarta mondani, hogy már feszegették a kérdést (nem csak 2 évvel ezelőtt, de már 2006-ban is volt róla szó). Az hogy eddig nem lett semmi belőle, az nem azért van, mert nem fogják/akarják bevezetni, hanem azért, mert a "legkisebb probléma" is sokkal súlyosabb ennél jelen pillanatban az országban. Viszont ha bevételt fog tőle valaki remélni azonnal be fogják vezetni. Emiatt ne aggódj...

Eredményekben gazdag boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!
Olcsó benzint, széles utat!

Maxüdv: Szeemee
Nem tudom mit akartál mondani, de ez egy 2 éves cikk, amiből nem lett semmi.
szia
ezt nem tugyák megvalósiteni ugysem már pár éve probálkoznak vele de nem fog meni! unokatesom most vett 1 robogot a nyáron és azon sincs rendszám pedig zsir ujonnan vete!
link

Na lehet okoskodni az 50-es papírokkal....
"De a kereskedő nem fog 50-es számlát adni 125-ös motorra" Személyes tapasztalat, hogy valóban nem fog 50-es számlát adni, de udvariasan rávilágítottak több helyen, hogy ha nem akarom plusz pénzért forgalomba helyezni a robogót,(Gilera Runner Fx 125) akkor köbcenti megjelölés nélküli, alváz, és motorszámmal ellátott számlát kaphatok.... Nem mondva ki, hogy használd ahogy akarod, de ha megbüntetnek akkor magadra vess.
írd a tényleges motornevet, így pl- Eladó eladja, Vevő megveszi a Yamaha DT típusú motorkerékpárt. És máris megkerülted.
A biztosítás nem gond, ha eladtad, lemondod, a kutya nem bolygatja. Az okirat-hamisítás elkövetéséhez kell, hogy fel is használd az iratot. Gond az új vevőnél lehet, ha ismét 50-es lesz a használati módja.
Szia
Úgy vettem a mocit hogy 50-es papírral(adásvételiben yamaha dt 50 néven).Akitől vettem kötött rá biztosítást,és ezután én is kötöttem.
De eladásnál nem akarom átverni a vevőt,de azt se akarom hogy megráncigáljanak a jardok.
Mi az, hogy 50-es papírokkal rendelkezik? Egy hamis adásvételi? Simán elmegy okirathamisításba, csalásba ha kötöttél rá biztosítást. 50-es motornak csak számlája van, amit lehet papírnak nevezni, de csak ha kereskedőtől veszed. De a kereskedő nem fog 50-es számlát adni 125-ös motorra, arról nem is beszélve, hogy reg-adó, áfa, vizsga kell, hogy hivatalosan használhasd.
A biztosító fizetés előtt ellenőrzi a különösen nagy károkat, utána már nem, ha nem bolygatja senki az ügyet.
Végiggondoltam már párszor,mindig arra jutottam hogy mindenhogy bukhatok.Pedig a mocit 300.000körül eltudnám passzolni ami nem kevés pénz de azt meg neméri meg hogy bukjak ,aztán még a jogsim is ugorhat. De mivel azt nem tudom hogy van-e elévülés olyan esetben hogy kiderül ez a turpisság,és hogy a biztosító ne perelhessen...ezt tudja valaki?
Semmiképp sem szerencsés ez sehogy hisz te is 50-esen vetted. Vizipisztolyként vetted a parabellumot. Ezt valahogy senki sehol sem hiszi el.
A motor megnevezése is fontos, de inkább a motor és alvázszám a fontos hisz ezek az egyedi azonosítók. Én így adnám el és bye.
Szia
Én is erre gondoltam,de attól fügétlenül ha elkapja a jard,és meglátja hogy 125-ös visszamenőleg beperelhetnek engem, vagy csinálhatnak velem valamit? Nem arra gondolok hogy mi van az adásvételin, hanem a balesetben még 50-es volt,és ez csak feltűnik a kékeknek...erre vagyok kíváncsi.
üdv.
Nem hinném, hogy eladható valami úgy, hogy nincs meghatározva/rögzítve a motor hengerűrtartalma.
Én a helyedbe tudod mit csinálnék? Úgy adnám el, hogy nem írnám be az adásvételibe a ccm-et. Ezzel takartatnám magamat. Utána, hogy az eladó az Ő példányába beleírja, hogy a motor típusa futong xcross 1500 legyen az ő gondja.
Azt nem írtad hozzá, hogy papíros, külföldi okmányos, vagy papír nélküli kellene.
Sziasztok
Elszeretném adni a 125ccm-es endurómat ami 50-es papírokkal rendelkezik(élő biztosítással). DE ez évben csináltam egy balesetet én hibámból,volt rendőr, mentő minden..(a motor nem sérült ) de a kocsi ami miattam tért le az útról igen.Nah a rendőr igencsak jó arc volt mivel "elhitte" hogy 50-es a gép így a biztosító fizette a kocsiban keletkezett károkat és a büntim is kevéske volt.
Kérdésem az hogy ha én ezt most eladom(két lehetőséget látok):
A., Eladom ahogy vettem 50-es papírokkal,ami annyi hogy az adásvételin 50-ként van feltüntetve...(élő biztosítással)
B.,Eladom mint 125ccm-is (bizti nélkül)
Ami miatt töröm a fejem,ha a kövi tulajt elkapja a jard és bukik az 50/125 papír akkor megüthetem a bokám? Megnézik a moci eddigi életét hogy okoztam vele balesetet, és nemigen volt szabályos a papírom,vagy ennek van valami elévülési ideje?
Eladás oka:
Leszeretném tenni az A-t és papíros motort vásárolni.
köszi
üdv. nemtommm
Sziasztok! Milyen 4T 125cm3 krosszmotort lehet venni max 250 ezer forintért? Előre is köszönöm a választ.
Te tudod mennyit szeretnél rá szánni. Sajnos abból a keretből ami neked van esetleg egy jó 50ccm-es.

Sima adásvételivel a büdös életben nem lesz rendszám erre figyelj. Illetve arra, hogy nagyon megemeli a költséget, ha nincs közvetlen adásvételid a külföldi tulajjal, hanem ezen tulajdonosi láncolat 3-4 személyen átmegy papírosan...
Conair : Csak most olvastam a válaszod.
Jó gépek, én is néztem őket, viszont ezek alapból 200.000+ Ft-ért vannak. Erre még rájön a forgalomba hozatal ami miatt egyből 280.000-290.000 Ft környékén áll meg a dolog. Sajna ennyi pénzem nincs rá. Illetve ennyi pénzt nem akarok robogóba ölni :D

Úgyhogy marad az olcsó, "talán" forgalomba hozható 150ccm-es robeszok. :D
nem lesz itt semmi rendszámozás...csomó országban nem rendszámoznak, itt se fognak...legalábbis egy jó darabig nem.
Ha már itt tartunk meg lehet azt valahogy oldani, hogy csak egy adásvételivel rendelkező 150ccm-es robogót forgalomba lehessen helyezni ? Ha jól tudom szükség van a külföldi forgalmira is.

Megmondom miért lenne fontos:
Tegyük fel 2013-ban bevezetik azt, hogy minden robogón legyen rendszám. Ha az én robogómnak csak adásvételije van, akkor azt én hogy a fenébe tudom majd forgalomba hozni? Ugyebár 50-esnek nem jelenthetem be, mert a műszakin egyből kiszűrik, hogy nem 50-es, viszont a papírjai nélkül meg ha akarnám se tudnám nagy robogóként rendszámoztatni.

Ergó 1-2 év múlva kidobhatjuk a papírok nélküli 125/150-es robogókat, amiket 50-eseként csak adásvételivel vettünk meg?
Nem értem miért vagytok lusták visszaolvasni vagy 200-at!
Már leírtam valahol előrébb: Ha veszek egy 9mm-es Parabellumot mint "vizipisztoly"-t mit gondolsz, büntetnének -e érte ha elkap a rendőr?!
Gondolkozz egy kicsit.
Azonkívül éjjel kettőkor háttal állva a hangról megmondom, 50-vagy 125-ös -e a járgány!
Egyébként is ha hosszútávra gondolkodsz szerintem nincs nagy árkülönbözet. 100 rongyért a neveden van. Fenntartása meg nem sok. 4800 műszaki/2 év, 3000 ft biztosítás/1 év + teljesítmény kb max 3000.
EGy majesty Egy fasza madison
Én inkább 250-eset vennék.