Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Annyit mondott az okató ismerős, hogy ha elkezded, azzal mindenképp jól jársz.
1. Olcsóbb még idén a tanfolyam.
2. Ha be is vezetik és érvényesítik a folyamatban levőkre, akkor is van 2 éved, hogy letedd a jogsit.
Annyit mondott még, hogy brutális drágulás várható a benzinárak miatt.

Maxüdv: Szeemee
Ez lenne már a durva módositás. Hallottam róla énis már, de semmi konkrétat még nem. Ha tényleg igy lesz, akkor mikor jelentik be? És ha még a bejelentés előtt beiratkozok, akkor elvileg még az "idei" törvények vonatkoznának rám, igaz?
"Ennyi erővel lenne még mit szorítani a motorozni vágyókon"

Elviekben jövőre semmiképpen nem szerezhetsz egyből "A"-t, csak teljesítmény sorrendben (A1,A2,A korl.,A). Ez elég szorítás nem? Jelen árak szerint egy A1 mondjuk 80-90eFt (pontosat nem tudok), a különbözeti vizsgák pedig 40-50eFt-ok lesznek egyenként.

Mint mondtam: egyszerű koncepció = "KELL A ZSÉ"

Szia!

"Rosszul esett hogy elhúzott melletted" Félreértessz. Pontosan nem érdekel, amíg nem veszélyeztet, hogy mit csinál. Nem érzések kérdése. A szabály rá is vonatkozik, ha engem fingatnak trafival, akkor fingassák őt is. Kijött az útra, részt vett a forgalomban.

"a városban rengetegen ködlámpával közlekedtek és nem egy eszetlenül száguldott a sűrű ködben" No comment. Nem én voltam. Hidd el, sok autóst én sem engednék még a kocsija közelébe sem. Most gondold el ezeket 125-ös gépekkel, mindenféle képzés nélkül.

"Ezt ugye viccnek szántad? Bár annak is elég gyenge. Az autóknak is van rendszáma mégis lopják őket." Jogos, szeretnék feltenni egy kérdést: melyiket lopják el vajon hamarabb? Egy azonosítóval ellátott, nyilvántartásba vett kis értékű járművet, vagy ugyanezt, ami sehol sincs nyilvántartva? Máshogy is megkérdezem: ha ellopják, vajon van-e rá esély, hogy valaha megkerüljön? Melyik esetben nagyobb rá az esély? Milyen színű a postás Pista bácsi kutyáját megetető ősz nénike fiának a lányának a szeme?

"Nem csak robogó létezik ami 50-l többet megy és nincs rendszáma." És ha a robiknak lesz rendszáma és kap egy 30eFt-os csekket utána figyelni fog, ha nem, megint fizet. Figyi! Mint autóst, mint motorost engem trafizhatnak (hidd el: nálunk NAPONTA kint vannak a g*cik mostanában), de a rendszám nélküli robogók azok az UFÓ-k. Elgázol valakit felpattan, elhagyja a helyszínt, akkor mi is van?
Elektromos bringával kapcsolatban pedig hidd el, előbb-utóbb fingatni fogják őket is.

"Erről meg az a véleményem hogy előbb leszek kampósbottal járó öregember "
Egy nagyon egyszerű koncepción alapul az amiért meg fogják lépni: KELL A ZSÉ!

ÉS nem akartam senkinek sem megbántani a kis mákvirág lelkét!

Az egyetértés egy kissé kevés ehhez úgy vélem. Ennyi erővel lenne még mit szorítani a motorozni vágyókon. Lehet egy idő után lefagy az arcotokról a kaján vigyor.
Végre valaki egyet ért velem!

És már látom a rend éber őreit, ahogy lekapcsolják a rendszám nélküli gépeket kaján vigyorral az arcukon, és a "Jogosítvány, forgalmi engedély?" szlogennel. Ez tetszik
Várjuk minél hamarabb
A riportban az ember 200.000-600.000 segédmotorról beszélt. Azért kíváncsi lennék a kivitelezésre!
Szia!
Rosszul esett hogy elhúzott melletted, nekem a mai sűrű ködben rosszabbul esett hogy a városban rengetegen ködlámpával közlekedtek és nem egy eszetlenül száguldott a sűrű ködben. Mind autósok voltak.
"Kedves robogósok! Ez a ti érdekeiteket is szolgálja! Nem fogják lopkodni a gépeiteket, mert ha nyilvántartásba van véve a gép, akkor az aki ellopja, ugyan mihez kezd vele? Max bontani tudja."
Ezt ugye viccnek szántad? Bár annak is elég gyenge. Az autóknak is van rendszáma mégis lopják őket. Nem csak robogó létezik ami 50-l többet megy és nincs rendszáma.
"A B kontra 125-ről egy oktatótól azt az infót kaptam közel 1 hónapja, hogy senki nem tud semmit, de ha be is vezetik, külön vizsgás lesz, mint Ausztriában. Saccra 45-50 eFt-lesz a tanfolyam + a vizsga."
Erről meg az a véleményem hogy előbb leszek kampósbottal járó öregember mint ebben az országban ezt meglépik.
Elég komoly a vizsga (az állomások IT-s háttere, a felszerelés, a technikai háttér), elég szigorú a vizsgaállomások ellenőrzése, tehát ez valamikor 6-7 évvel ezelőtt lehetett, valamelyik garázstuning műhelyben, akik időközben már pont emiatt a szigorúság miatt megszűntek.
Megyek az egyik városban vagy 3-4 hete szépen komótosan 50-nel rendszámossal, elhúz mellettem egy simsonos 70 körül. Hozzáteszem, nem ez volt az első és tudom nem is az utolsó eset.

Ezek után úgy gondolom, hogy vezessék be!

Kedves robogósok! Ez a ti érdekeiteket is szolgálja! Nem fogják lopkodni a gépeiteket, mert ha nyilvántartásba van véve a gép, akkor az aki ellopja, ugyan mihez kezd vele? Max bontani tudja.

Na igen, az 50ccm nyilvántartásba vételét még el is tudom képzelni adásvételi és egyszeri forgalombahelyezés alapján, de a 125/50-nek sajna itt lesz vége. Vagyis akkor nem, ha normálisan üzembehelyezi az ember az eredeti külföldi okmányaival. Na igen és mondjuk jogsit is csinál rá...

A B kontra 125-ről egy oktatótól azt az infót kaptam közel 1 hónapja, hogy senki nem tud semmit, de ha be is vezetik, külön vizsgás lesz, mint Ausztriában. Saccra 45-50 eFt-lesz a tanfolyam + a vizsga.

És már látom a rend éber őreit, ahogy lekapcsolják a rendszám nélküli gépeket kaján vigyorral az arcukon, és a "Jogosítvány, forgalmi engedély?" szlogennel.

Ahol én voltam vizsga állomáson a kocsikat elég durván szemügyre vették, még a motorral is egy csomót kellett foglalkozni. Szóval igen... Meg ha van esze az embernek, akkor tényleg biztonságos autóval közlekedik, nem egy hulladékkal, amin fék sincs...
Be is fogják! S pont másnap fog elbukni!
Nana....
Az eurót is be akarták vezetni és hol tart....
Pedig bevezetik. Mostanság elég gyakran hallani ezekről a dolgokról. Bevezetik, mert így még több bőrt lehet lehúzni a parasztról.....
Képzeld voltam, s nap mint nap járok is.... Szerinted azon a sok hulladék autón azért van műszaki, mert megfeleltek a vizsgasoron? Elég naívak vagytok...
"A robogóra is rendszámot szereltetne".Az nem azt jelenti ezt be is vezetik sok mindent akartak már ne ilyen csekélységgel törődjenek hogy 125/vagy 50 es robogóval megy valaki
Most olyan jól esett!
Ne légy GONOSZ!
Hát akkor derül ki ha tényleg be vezetik.Ha rendszámosításra is biztos lesz meg oldás.És ha már 1x rendszámot kapna teljesen meg oldódna a probléma.
Ekkora mesét, Andersen forog a sírjába... Voltál mostanában vizsgaállomáson?