Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha elkapnak, megdicsérnek és csokimikut is kapsz érte.....
érdekes lehet az a "vizsga állomás", ahol nem kell megjelenni?!
Már a múlt évben is mindent fotóztak, a vizsga közben. Idén a motort is , az alváz, és a motorszámot !
Senkit nem akarok védeni, de azt be kellene látni, hogy ameddíg személyautók úgy kapnak műszakit, hogy meg sem jelennek a "vizsgaállomáson" csak a rendszámot viszik be, addig a 125/50-nek nem hiszem, hogy nagy problémát fog okozni a rendszámoztatás. Így egyelőre ők nevethetnek. S mondom, pártatlan vagyok a témában, csak nem felejtem el, hogy milyen leleményes a magyar ember.
Úgy kiröhögném a sok 125-150/50 használókat
Pedig van!
Remélem minél hamarabb bevezetik ezt a rendszámoztatást , mindenki járjon avval amilyen jogosítványa is van. A Runnert meg bonthatod elfele alkatrésznek mert senkinek sem fog kellene papírok nélkül meg semmi nélkül max alkatrésznek.
Máshol már működik a rendszámozatás és igen jónak bizonyult, itt nálunk már láttam egy pár 50 es robogót rendszámmal!.

Csak vezetnék már be ezt a szabályt!
Ezt nem mondtam de olyanal még nem találkoztam aki értet volna hozzá szerencsére a motoros rendőröket meg sikerült ki kerülnöm
Azé mondom.............hülye ez mind.
Már állítotak meg rendőrök és nem volt gond .
milyen forgalmid van? az enyémben 6 hely van És egy motorkerékpár műszaki vizsga kevesebb mint 5000Ft.
Nyugodtan járjál vele.
Az életben nem lesz bajod belőle.
Sőt..............
Mikor gondoljátok azt hogy az 50 esre rendszám kell ?:)Mert én sehol nem találtam erről friss hírt :(
Remélem nem mert én 180 as Runnerel Járok és nem akarok rá rendszámot és semmi okmánya nincs.Remélem ebből semmi sem lesz
Szerintem ha azt gondolja valaki azért lesz 125/B hogy bárkinek megspóroljanak egy kis pénzt nagyot téved.
Mint ahogy a rendszámosítás sem a pénzről szól,de azt mindenki jogosan nehezményezi,hogy vesz egy 125öst és még ráköltheti a motor árát mire ráülhet,
Most járt le a forgalmim ,18000 volt a műszaki aztán meg közölték még 6600 mert betelt,persze mert eleve 3 hely van benne,
Na egy db papír,tudom foglalkoztak is velem kb 10 percet de azért mégis
Ha esetleg odáig jutna a dolog, hogy megszavazzák a B125-öt, és az 50-esek rendszámozását, valószínűleg váltanék 125-re.
DE: alapvetően szerintem nem gáz a jogosítvány ára, mert ott sem csak hasra ütés szerűen vannak megállapítva a díjak, hanem költségek alapján, hogy legyen némi nyereség az oktatást végzőnek.
Akinek nincs pénze jogosítványra, fogadja el, hogy csak kisebb motorral mehet. Én is ezt teszem, megvettem azt amire lehetőségem volt, és elégedett vagyok vele. Ha lesz pénzem nagyobbra, akkor váltok.

Szerintem nem a jogosítvány a sok, mert azért kapsz is valamit, hanem az átírás, illetékek, reg adó...

Ha szükséges lenne szívesen tennék rendszámot az 50-es enduromra, de akkor például lehessen vele utast szállítani, mert alkalmas rá.
Jelenleg egy 125-ös rendszámos, 8 lóerős robogó vihet utast, egy jóval nagyobb testű, 10 lóerős enduró pedig nem....
Volt nekem 50-es 4 ütemű robogóm, 4 lóerővel és KÉNYELMESEN tudta tartani az is az 50-60-as sebességet két személlyel.
attól függ, miféle regisztrációja lez a mopedeknek
Én is erre a hírre írtam hozzászólásomat ,bár páran mindjárt meg akartak lincselni
Szerintem nem arról van szó,hogy a most is tarthatatlan állapotot további engedményekkel tetőznék
Az 50 ccm M vizsga az valószínű ezután is az lesz,a 14 éves srácok helyesen ezt vezethetik,de csak ezt vezethessék büntetés nélkül .nem az 50-nek álcázott 125-öst ,ezért és a nyilván tartásért kell rendszám,a pénz lehúzástól eltekintve nagyon helyes.
De ha valami csoda folytán vezethető lesz B vel 125ccm,akkor valószínű az ezután is műszaki köteles motor lesz mint eddig is,csak annyi változik,hogy nyugati példára engedéllyel vezethető az A1 talán valami kiegészítéssel mint van is példa rá,egyszerű alkalmassági vizsga kresz vizsga nélkül,vagy B vel eltöltött X éves gyakorlat.
Én még a 40-es sebesség határt hallottam 50 re,ami részben jó volna,bár erre is lesz ellenérv 40 nél 60 nal mennek akkor 50 nél biztos 70 nel,ez így van ,de a szabályokat be kell tartani és tartatni,nem pedig akadályozni a forgalmat ok nélkül.
Egy motort általában nehéz megelőzni ugyan abba a sávba,minél több van belőlük annál jobban vissza fogják a forgalmat a 40 nel,és baleset veszélyes.
Tavaszig várhatnának, amíg eladom az 50-es SR-em. A nagyon(150) meg úgyis van már rendszám.
Sziasztok! Regota figyelem a hozzaszolasokat. Kb 3 napja megint azt harsogja a media,hogy egy nemzetkozi szervezet nyomasara magyarorszagon megis rendszamozva lesznek a segedmotorkerekparok. Ez mellett "B" kategoriaval vezethetoek lesznek a 125ccm-es robogok. Akkor most mi is van/lesz a 125/50-el? "B" kategoriaval meg van oldva, hogy 14eves fiatalok ne szaguldozzank legalisan. A robogok nyilvantartasa miatt szerintem szukseg volna mar egy ideje valamilyen lepesre. Viszont nemi kiskaput latok benne az "ugyes" robogosok szamara a 125/50 legalizalasara. Elnezest az ekezetekert,de nem magyar a gepem.
Már bocs de mért nem veszi valaki a fáradságot beírja a googléba
jogosítvánnyal vezethető kategória
Ilyet,hogy tehergépkocsinak bejelentve,inkább nem véleményezem de veszem a fáradságot átmásolom a gyengébbek kedvéért
B kategóriával vezethető
a-A 3500kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű
"GÉPKOCSI" melyben a vezető ülésen kívűl legfeljebb nyolc állandó ülőhely van
b-az a pont szerinti gépkocsiból és 750kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó (könnyű) pótkocsiból álló járműszerelvény, e járműszerelvény megengedett együttes össztömege legfeljebb 4250kg
c-az a pont szerinti gépkocsiból és 750kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (nehéz) pótkocsiból álló járműszerelvény,
feltéve ha a pótkocsi megengedett össztömege nem haladja meg a vontató jármű saját tömegét,e járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500kg
továbbá álati erővel hajtott
segédmotor
kertitraktor
de mit is várok mikor egyszer meg állított egy rendőr egy személygépkocsit vezettem ami tehergépkocsinak volt müszakiztatva ,megnézte a papírokat majd azt mondta szerencsém,hogy van C jogositványom
Lehülyézni nem akartam,de ,hogy 5-en ültünk a papír szerint kétszemélyes autóba az oké volt neki
na mindegy
ja...és ha teherautónak van bejegyezve
B-vel NEM haladhatja meg a 3500 kg ösztömeget
Hát talán mégse,valamiért nem sikerült
De "jogosítvánnyal vezethető kategóriák alatt simán elolvasható"
Remélem jól szúrom be
Aztán lehet vitatkozni
Elismerem ha nem jól tudnám
De most utána néztem
Nem jól számoltam?
Ez így van.
De jó példa mert a B kategóriánál is gondoltak arra ha valaki levizsgázott még nem zseni
Ezért 2 évig kezdő vezetőnek számit ami korlátozásokkal jár,
Pld-ul nem lehet pótkocsival közlekedni
"3500kg + 750kg össztömegü könnyű pótkocsi=4250kg"

Ez mekkora hülyeség ....