Huhh..............nem ezt látom..................az emberek iszonyat mennyisége egy hétvégén 5-6 élelmiszeres multit jár végig kocsival hogy "spóroljon" a bevásárláson.Ami nettó faszság mert simán fogy evvel kb fél egy tank benzin.Gyakorlatilag ez minden tétel vásárlásánál legyen az a csempétől a szobafenyőig áll.Túráznak így az emberek.És mivel az utóbbi 5-8 évben gyakorlatilag mindenki relatíve olcsón jutott legalább egy swifthez nem igen mond le róla csak a benzinár miatt.
Egy megszerzett egzisztenciát nemigen ad fel valaki.Inkább ügyeskedik,jön a kókányolás,szervízek elodázása,megoldjuk józsi bácsival okosban,pult alóli alkatrésszel stb de autózni autózik feszt.
én az elvről beszélek
rendszám és törzskönyv után semmi extra lehúzás
így is nyerne az állam egy csomó pénzt mert a tizenpárból 5 tuti haszon, aztán mennyi rendszám nélküli szar mozog az utakon
pl romániában a lovaskocsikon is van azonosító.........
"Mondom nem műszaki vizsgás, forgalmis dolog kellene!
Hanem int sok szomszédos országban a biztosító adja ki rá az azonosító táblácskát." Az egy dolog hogy mi lenne jó, az meg egy másik hogy mit fognak bevezetni. Egyenlőre külföldről csak a hülyeséget vettük át.
Az odáig rendben. Értem hogy miért kellene a rendszám. Csak ha ezt is "jó magyar" módra fogják az okosok kigondolni (márpedig úgy lesz), akkor kevés motor lesz az utakon.
Én egyébként azért járok robogóval, mert praktikus, keveset fogyaszt és minimális a fenntartási költsége. Namost, a benzinár emelkedik, a jogsi ára szintén, a bírságok szintén. Sokan azért járnak ezekkel a "szakadt" kis gépekkel, mert erre telik. Ha kitalálják ezt a rendszámos pénzlehúzást (ami garantálom hogy nem 10.000,- lesz egy évre), akkor mi értelme a robogónak? Ha bevezetik a pénzlehúzást, én tuti megszabadulok a géptől.
na mindegy úgysem érted
majd amikor egy köcsög futár kimegy eléd, te meg emiatt lekoccolsz egy oszlopot aztán ellóg a csávó a jelöletlen gépével te meg fizeted majd a javítást akkor rájössz
"Nem "forgalmi köteles"-ség lenne, műszaki vizsgával, hanem azonosító "rendszám" Ez szerintem egybe tartozik. Ha nem viszed vizsgára, akkor nem érvényes a műszaki...
okmányiroda, befizetni egy összeget, aztán van rendszám&törzskönyv
előtte átnyálazni a nyilvántartást nem lopott-e a cucc
utakon meg ellenőrzések kopott gumi világítás fékek tököm tudja
tizenpár pénzt szerintem mindenkinek megérne
A rendszámnak lenne értelme, de a hozzá kapcsolódó pénzlehúzás már nem tetszik. Miért vigyek én egy 50 ccm-es robogót évente, vagy 2 évente műszaki vizsgára, miért fizessek átírási költséget, miért fizessem az eredetvizsgálat költségeit, új forgalmit, stb. Én megvagyok ezek nélkül is....
Nagyon le vagyunk még maradva külföldhöz képest....
Amit át is vettünk, az nem az, ami kint van.... azt átkonvertálják magyarra és itt a baj.