Nem azt mondta, hogy szétkapja , csak azt írja bele, hogy később nehogy bajba legyen miatta, ezzel védené le magát, hogy alkatrészként adta el Látom olvastad a tegnapi kötekedésemet látom vetted a lapot
Szerintem mindenképp a valós köbcentit írd az adásvételibe. Aztán ha ő úgy akarja használni 50-ként akkor ő majd ír egy ismerősével egy adásvételit amin 50-es van.
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy rendszám nélküli 125-ös motorom (csak adás-vételi van). A fórumot olvasván úgy döntöttem nem járok tovább vele, nem éri meg ez a hercehurca, így inkább eladom. A kérdésem az hogy mit írjak az adás-vételibe, hogy ne kelljen később rendőrségre vagy bíróságra járnom, ha a vevő a mocival "bűncselekménybe" keveredik. Arra gondoltam hogy a valós köbcentit mindenképp beleírom, esetleg még azt hogy alkatrésznek adtam el. Várom tanácsotokat, hogy mit írjak és mit ne írjak az adás-vételibe.
Köszönöm előre is!
A motorkerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek. Igaz, én nem fórumban néztem utána, hanem a KRESZ idevágó részében (1. számú függelék III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak. a.) pont utáni értelmező rész.)
Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek....
Értelmező rész: A rendeletnek, a vezetőre vonatkozó részét kiterjesztően kell értelmezni. Nem csak a kerékpárt vagy segédmotoros kerékpárt toló személyt nem kell vezetőnek tekinteni, hanem a motorkerékpárt vagy esetleg a gépkocsi toló személyt sem.
Forrás:
-KRESZ A közúti közlekedés szabályai és értelmezésük
-Dr. Fülöp Ágnes, Dr. Major Róbert: A KRESZ értelmezése a joggyakorlatban (57.oldal 5.4.4. Egyes járműveket toló személyek)
Józan ésszel: Ha nagymotort tolsz, legyen nálad bukósisak! Hogy amikor esetleg felülsz rá legyen mit felvenned! Azt a kretén "törvényhozót" aki ezt ilyen állat módra írta felakasztani! De legalább 38 fokos hőségben egy 400 kilós motort tolatni vele pár kilométeren keresztül becsatolt sisakban! Garantálom , hogy más véleményen lenne!
Sziasztok! Olyan már velem is történt, hogy a szervízből hazafelé tolva, vagy 2-3 rendőrautó is elment mellettem. De az igaz, hogy ez a jobbik eset, és ezért kérdeztem, hogyha már odajönnének mégis mit kérnek el az embertől. (Tegyük fel egy Suzuki Rm 125-öt tol ki pályára, semmilyen papírral, se jogsival, csak adás-vételivel.) Mert én ugyan ezt a kérdést feltettem egy (ha jól tudom) Motoros rendőrnek, és bemásolom a választ:
Szia!
A motorkerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek. Bukósisak ezért is nem kell. Ha acrosspálya zárt akkor ott használhatsz akár mekkora motort. Adás-vételi kell hozzá amin bizonyítod, hogy megvetted. Arra vigyázz nehogy lopottat vegyél. Érdemes megvételkor a helyi kapitányságon ezt leellenőriztetni.
Ha van még kérdésed írj nyugodtan.
Üdv: Pohánka Tamás
Akkor kérdeztem a crossmotort, hogy 0 papírral mire számíthatok:
Szia!
Nyugodtan vállad be, a KRESZ nem vonatkozik a zárt pályára. Azt viszont tudd ki, hogy a pálya használatához mi kell pontosan. Általában kérik a vezetői engedélyt nagyobb pályákon.
Nem élcelődésből írtam, hanem tényleg érdekel hogy egyáltalán állítottak meg valakit, miközben tolta a motorját? Az autót most ne keverjük ide. Most az is lényegtelen hogy segédmotor vagy rendszámos motor. Az meg nem baj ha beszélgetünk róla, mert így több tapasztalatot, információt lehet összeszedni.
Te tudsz valamit....
Alkohol.... azt igyál!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy rendszám nélküli 125-ös motorom (csak adás-vételi van). A fórumot olvasván úgy döntöttem nem járok tovább vele, nem éri meg ez a hercehurca, így inkább eladom. A kérdésem az hogy mit írjak az adás-vételibe, hogy ne kelljen később rendőrségre vagy bíróságra járnom, ha a vevő a mocival "bűncselekménybe" keveredik. Arra gondoltam hogy a valós köbcentit mindenképp beleírom, esetleg még azt hogy alkatrésznek adtam el. Várom tanácsotokat, hogy mit írjak és mit ne írjak az adás-vételibe.
Köszönöm előre is!
De. Nem linkelek konkurenciát, ez így ahogy van csak másold ki, googleba be ahogy van, felülről kb a 4. hsz, jó hosszú lesz:
TTné 2010-07-20 09:05:30
Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek....
Értelmező rész: A rendeletnek, a vezetőre vonatkozó részét kiterjesztően kell értelmezni. Nem csak a kerékpárt vagy segédmotoros kerékpárt toló személyt nem kell vezetőnek tekinteni, hanem a motorkerékpárt vagy esetleg a gépkocsi toló személyt sem.
Forrás:
-KRESZ A közúti közlekedés szabályai és értelmezésük
-Dr. Fülöp Ágnes, Dr. Major Róbert: A KRESZ értelmezése a joggyakorlatban (57.oldal 5.4.4. Egyes járműveket toló személyek)
Szia!
A motorkerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek. Bukósisak ezért is nem kell. Ha acrosspálya zárt akkor ott használhatsz akár mekkora motort. Adás-vételi kell hozzá amin bizonyítod, hogy megvetted. Arra vigyázz nehogy lopottat vegyél. Érdemes megvételkor a helyi kapitányságon ezt leellenőriztetni.
Ha van még kérdésed írj nyugodtan.
Akkor kérdeztem a crossmotort, hogy 0 papírral mire számíthatok:
Szia!
Nyugodtan vállad be, a KRESZ nem vonatkozik a zárt pályára. Azt viszont tudd ki, hogy a pálya használatához mi kell pontosan. Általában kérik a vezetői engedélyt nagyobb pályákon.