Tanulságként.
Ma kiszedtek előttem egy Piaggio X9-et, ami mint minden gyerek tudja, 250-es. A marha rendszám nélkül a Hungária közepén kielőzte a motoros rendőrt. Ő is gyalog megy ma haza.
én csak pár szót füznék beni esetéhez, a rendörség lefoglalta a gépet, ök be akarják (fogják is) bizonyitani hogy az adott jármü nem segédmotor, az biztos hogy az kapja vissza akitől lefoglalták, kivétel természetesen ha az eredeti forgalmi engedélyben szerplő tulaj jelentkezik érte, és ő is csak abban az esetben ha bejelentette hogy töle ellopták, ellenkező esetben mindenképpen az a személy kapja vissza akitöl lefoglalták, az viszont biztos hogy szabálysértés tényét is bizonyitani fogják, jelen esetben azt hogy az adott jármü nem segédmotor, ez sajnos évekbe is eltelhet, (az én esetemben anno kb 25 éve , szétracingolták a dt yamahámat összevissza törték ott bent a kaps-on, utolag belegondolva tehettem volna feljelentést de 3 év után örültem hogy visszakaptam) szoval évek mulva amikor visszakapod akkor tutira bontás, a birság az nem lessz olcsó ugyhogy szerintem beni már most elkezdhet gyüjteni a birságra, remélhetőleg ebböl tanulni fog, és mindenki aki sm-ként használ nagymotort,
Tegnap kimentem birkózni a széllel kicsit a város körül, kiszórakozva magam csurgok hazafelé, az egyik nagy egyenesben normálisan 90-100-as tempóban. Az út szélén megláttam két rendőrt, az egyik már mozdult is. Szépen megállítottak, köszöntek, elkérték a vezetői engedélyt, majd mikor az egyik végigmérte a motort, a forgalmit is. Nem hiszem, hogy kiszúrta ott, abból a szögből a rendszámot hátul, tehát "ránézésre". Miután minden rendben volt, megkérdeztem (ismertem őket), hogy mindenkit meg kell állítaniuk, vagy szúrópróba. Annyit mondott az egyik rendőr, hogy szúrópróba, engem meg azért, mert hangra nem tudta volna megmondani, hogy ez segédmotor, vagy nem, de sebességre mindenképpen. Kicsit szóba elegyedtünk, megkérdezte, milyen motor ez? ("Szép kis motor, ilyet még nem láttam.") Beszélgettünk kicsit, elmondtam, hogy tavaly még 125/50-ként akartam használni, annyit mondott, hogy ha berendeltek volna KPM-re, lett volna némi visítozás.
Tehát hangra nem, de sebességre, kinézetre már kiderülhet számukra is, hogy ez segédmotor, vagy nem. Nem tud megbüntetni a gyorshajtás miatt, de ha gyorsabban mész, az elárulja, hogy a gép nem 50-es.
ezzel a kérdésemmel arra akartam célozni, hogy ha van olyan ember itt, aki esetleg többet jár ide mint én, az talán emlékszik arra, hogy volt-e ilyen, és ha az égiek is úgy akarják, még azt is tudja, hogy melyik a hozzászólás száma, vagy melyik oldalon van...
Nem gondolod, hogy más fogja megkeresni helyetted.....
Nem feltétlenül azonos a végeredménye az ilyen eseteknek.... tehát nem lehet általánosítani és ugye a büntetési tételek is változnak és a szabályok is így a büntetés mértékei is.
Függ az előadó hozzáállásától, a körülményektől.... stb.
Hát kíváncsi leszek mi lesz a vége.
Van olyan hozzászólás ebben a topikban ami azt mondja el, hogy mi lett a következmény ilyesmiből kifolyólag?
Ha igen melyik az? :)
Senki nem mondja, hogy a rendőrség tulajdona.
De ha nem kideríthető valósan, akkor ott fog elrohadni a rendőrségi telephelyen.... mivel a tulajdonos válthatná csak ki.
Mellesleg megjegyzem, hogy nem szerezhet tulajdont egy sima adásvételivel olyan járművön, ami forgalmi engedélyre kötelezett és hatósági jelzésre.... Tehát az adásvétel is érvénytelen az adott járműre.
Azt is megemlíteném, hogy simán elvehetik -lefoglalják- a motor, mert a szabálysértés és/vagy bűncselekmény elkövetés eszköze lefoglalható.
Miért köpködne mindenki?
Csak szintén elmondjuk... azt, amit már oly sokszor MÉG A BAJ előtt is, hogy NE , mert NEM lesz jó vége!
De akik ezt csinálják úgy is okosabbak mindenkinél és velük úgy sem történik meg. Hát mégis.....
Szóval a sok óvva intés ellenére is így közlekedett.... hát egye meg amit főzött.... ha már nem fogadta meg mások tanácsát.
A többiekkel ellentétben én sajnálom ami történt Veled! Mindenki csak köpköd: hogy cöö mi itt megmondtuk a frankót... meg el kell viselni stb...pffff
Érthető, hogy meg vagy ijedve, mert a rendőrséggel lesz dolgod. De nem lesz itt 5 évre eltiltás meg a lóf@sz...meg 300ezer sem. meg zsanettozás sem(ez itt a menő), meg börtön sem.
Biztosítás nem volt a motorodon, az jelen esetben lehet, hogy jó pont, mivel nem hamisítottál okiratot. A motorodat meg nem vehetik el, mivel papír van róla, hogy a tiéd...a Te tulajdonod. Mit csinálnak vele, ha elveszik? Bezúzzák?
Szerintem kb 1 év jogsi eltiltás(ha van autós jogsid), plusz száz környékén pénz...lehet fellebbezni, meg stb és sok enyhítést is kaphatsz.
Az is érthető, hogy szeretsz motorozni és akartál egy komolyabb géppel is menni, hát sajnos most ez lett az eredménye, kicsit szerencsétlen helyzet.
Ezer meg egy más komolyabb dologgal is foglalkozhatnának ezek a nagyképű tudatlan senkik, minthogy az ötvenes motorakat basszák... szedjék ki a 7es béemvéből a cigányt és akasszák fel...mert biztos nincs jogsi, lopott az autó, csak ehhez meg kevesek mert tele van a gatyájuk
Ha a motort visszakapod, akkor bontsd el, a pénzből meg fizesd ki a bírságot. Ez a tanácsom, ha megvalósítható ez, akkor csináld ezt
Teljes mindegy minek vetted. Smkp 50ccm, max 45 km/h. A helyzeted jelenleg nem túl fényes, és sajnos védekezni se fogysz tudni a hatóság előtt. Itt szokták mondani: A jog nem ismeret nem mentesít a felelősségre vonás alól.
Fogjátok már hogy a hülyének tetetés nem segít.Kurvára senki nem fogja elhinni hogy 50-esnek hittétek.És törvényekben ninincs olyan kitétel hogy az eladó aszondta 50-es így már minden jó.
Az nem az eredete.... ugyanis egy nem smkp-hoz nem elég egy papírfecni, adásvételi.
Azzal nem igazolod a valódi eredetét, csak egy hamis adásvételt... mivel ez mkp így nem lehet sima adásvételi papírral tulajdonos váltani.
Ma kiszedtek előttem egy Piaggio X9-et, ami mint minden gyerek tudja, 250-es. A marha rendszám nélkül a Hungária közepén kielőzte a motoros rendőrt. Ő is gyalog megy ma haza.