Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

biztosan nem olyan a kipufogó meg a levegőszűrő, de a blokk kinézete sem. Meg a hangjáról is hallani.
esetleg typhoon?
Kinyai leányvállalata az apple-nek.
mi az a typhone? a piaggio már telefont is gyárt?
olvass vissza 3-4 oldalt és gondold át, hogy valóban akarsz-e olyat
sziasztok! most akarok venne egy yamaha dt 125 ös motort csak 50 es papírokkal akarom használni! olyat kerestem amibe bele van ütve h 50 ccm de ilyen sajnos nem sok volt! hogy lehetne beleütni?
Holnap meek pestre megvenni:D:D
Lehet, hogy nem, de ha balesetet okoz és bevizsgálják.... vagy csak szimplán bevizsgálják.... akkor a lentebb felsorolt bajok érhetik. Szerintem nem éri meg.
Olyan jármű kategória nincs, hogy mopedautó.
Tehát a meglévő kategóriákba kell valahogy besorolni. Az smkp-ba semmiképp nem fér bele. Ennyi.

Szerintem -és a rendőrség szerint sem- és a szabályok szerint sem sorolható az smkp kategóriába a mopedautó, Magyarországon. Ennyi
1k ismerősöm most vett piaggio typhone-t . ugyan akkora mint az 50, kipuf is meg légszűrő is. Rendőr nem baszogatja vele szerintetek ha megállítja?
Ez nem másolás de bemásolhatom.
"Nemzeti kategória. Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belsőégésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb, és saját tömege legfeljebb 350 kg." És egyébként tényleg 4 Kw-os,hiszen ez egy kiskapu autó. Különben ez nem smkp jogsi, hanem M kategóriás jogosítvány. És lehet 16 éves kor után lovaskocsit is hajtani, az meg végképp nem segédmotoros kerékpár.

Különben erdőszélén faluvégén ki nézi? Szerintem még rendszám nélküli gixert is lehetne a faluban vezetni, mert rendőrt csak a főút mentén látni.
lehet, hogy nem smkp, de viszont MOPEDAUTÓ amire érvényes az smkp jogsi. Ennyi nem? Ha a törvény engedi, ki nem szarja e hány kW a mopedautó...szerintem
Nem is jól másoltad ide az smkp meghatározását, másrészt meg te még gondolat sem voltál mikor én és még sokan tanultuk, hogy mi minősül smkp-nak.
A mopedautó sosem az, mert 4 KW-ot meghaladja a benne lévő motor teljesítménye. Másrészt smkp-val személy nem szállítható, itt is bukott a mopedautód..... és még több helyen.
Nem kéne erőltetni ezt, hogy az smkp...... mert nem.

Aki meg nem vak és látott már motort, abban az esetben senki nem fog smkp-nak nézni már egy 125 ccm-es motorkerékpárt sem.
Itt legtöbbször értelmes emberek vannak akinek meg nem és lefoglalták azt kiutáljuk rövid idő múlva.Úgyhogy csak törvénytisztelő emberek vannak jelen.
fbeni91 azt mondta az övét lefoglalták...
Szerintem nem hengerűrtartalmat mérnek, hanem végsebességet és teljesítményt. Esetleg ha megvan még az alvázszám lekérik a gyártótól a gyári adatokat. Szép is lenne ha kapnál egy papírt... otthon bevágnál egy gagyi kínai blokkot és lehet nagyszájúskodni, meg rágalmazással fenyegetőzni...
Olyan 2-3 vagy 4 kerekű, 50 köbcentis belső égésű szikragyújtásos VAGY 4Kw teljesítményű egyéb motor hajt, 45km/h meg nem haladó tervezési sebességű és 350kg-ot meg nem haladó önsúlyú jármű tekinthető smkp-nak. Ez áll a törvényben bátyja, ha nem hiszed járj utána. Különben nem ez a lényeg, egy Smartot senki sem fog mopedautónak nézni, ellenben a 125ös gépekkel, nem véletlenül van annyi hamis 50es.
Van itt olyan akit már küldtek kpm-re? am hogy van ez ha a rendőr azt mondja hogy ez nem 50 es akkor elkobozzák a motort, vagy kijönnek azonnal helyszínre a kpm-esek? vagy kapok egy papírt h el kel mennem kpm-re? vayg ez hogy megy?
A bírság sem lesz kicsi, abban is biztos vagyok.
Csak sajnos hiábavaló.... ezek okosabbak mindenkinél.
Szép megfogalmazás!
1. Jogosítvány nélküli vezetés. (nincs rá kategóriád)
2. Biztosítás nélküli vezetés. (ha van is 50cm3-re, érvénytelen)
3. Rendszám nélküli vezetés. (rendszámköteles jármű)
4. Műszaki vizsga nélküli vezetés. (amúgy műszaki vizsga köteles jármű)
5. Okirathamisítás. (adásvételid nem a valós adatokat tartalmazza)
6. Hatóság félrevezetése (no comment, tudtad, hogy susnyásban jársz)
Örülj annak, hogy nem okoztál balesetet és nem volt nagy kár és nem úgy derült ki. -Mert akkor az adósok börtönében még a műanyaglakat is rád rohad az tuti.
Ott rontottam el hogy a közben a helyszínre kiérkező rendőröknek nem kértem a közreműködését. Nem hozzánk jöttek. Szerencsére nem került sokba a koccanás.
Én is jártam így, csak előttem be is kanyarodott .... aztán mikor említettem neki, hogy ez nem így működik.
Jobb szélre húzódik és balra indexszel... majd bekanyarodik.... és mi van a mögötte jövőkkel? Nem kellene elengedni, megvárni őket?
Erre nyugodtam, hogy ő indexszelt... nem láttam? Ja mondom eleve megtéveszt, hogy jobbra húzódik és balra index.... meg ugye az index az egy SZÁNDÉK jelzés! Nem jogosít elsőbbségre....
Hát csak mondta a magáét..... én azzal zártam, hogy majd ha valaki oldalba vágja, akkor ezt a mesét mondja majd el a rendőrnek is, meglátjuk mennyire hiszi el.
Ennél csak nemrég történt koccanásos balesetem volt szebb, balra irányjelez az előttem haladó autó, behúzódik a felezővonalhoz, majd amikor el szeretnék menni mellette jobbról váratlanul jobbra kanyarodik mert a kinézett helyen nem volt parkolási lehetősége. Következmény, csatttt. Tükröt használni, minek.
Túlságosan burkoltan fogalmaztam!

Nyíltan: A mai fiatalság full idióta (tisztelet annak a 0,0000000000001%-nak). Egyszerűen funkcionálisan hülyék, mert még egy egyszerű fórum hozzászólást se tudnak értelmezni. Ez csak és kizárólag az oktatási színvonalra vezethető vissza, mert már nálunk is brutálisan hülye kellett legyél hogy érettséginél 3masnál rosszabb jegyet szerezz...