Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze...............de ott ételmes a szabályozás.Nincs pl 3 féle sebességkategőria.Mindenki megy 55-el és kész.Nincs olyan baromság hogy teherautóval 90 helyett csak 70-el lehet menni hogy juszt is mindenki 110-el előzzön veszélyessé téve ezt mindenkinek.
nem egy....sok
Na jó ma ment előttem egy kocsi.Két sáv,bazi széles utca............sávonként legalább 4 méter.Emberünk balra indexel vadul miközben a jobb szélre simul.
És áll,vár.............én is hogy mi a f...t akarhat.Közben a sok marha simán meg el mellettünk mintha mi sem történne.Emberünk vadul integet hogy menjek el mellette.Még mindíg balra indexelve.
Megelégelem és óvatosan elmegyek mellette.
Egy legalább 70 éves meszes csigolyás vén fószer ezt tök természetes eljárásnak vélte.Még neki nem tetszett.Majd mikor elmentem mellette bekanyarodott balra.
Szép estét! Én a "rendszám felszerelés hátlappal kifelé" akadtam ki! Ennyire hülye nem lehet senki, hogy mást, például a rendőrt ennyire hülyének nézzen! Vagy esetleg egy 10 éves gyerek írogat ide?!
Ha a KRESZ oktatásra gondoltál, akkor igaz.....

Amúgy érdekes kint. Pár tábla és szabály van minden más egyebet kiírnak táblára, hogy még a jeleken se kellejen gondolkodni csak olvasni.
De egyébként meg teljesen normálisan közlekednek.... ott nem rohan, siet állandóan mindenki, mint itthon.
szerintem pont, hogy nem vagyunk amerikai oktatás szintjén -bár ott is eltérő államonként-
Amerikai iskolákban szinte csak Amerikával foglalkoznak, az a lényeg a sajátjuk... a világ többi része meg le van tojva... annyira nem tanulják...minek
Az a legnagyobb baj hogy miután leteszi a vizsgát, saját magának alkot KRESZ-t. Forgalommal szemben parkolás, irányjelzés szinte teljes mellőzése, sorolhatnám.
Tiszta Amerika lettünk.... oktatás színvonalán mindenképp.... kíváncsi vagyok, mi lesz pár év múlva?
Amíg saját bőrén nem fogja érezni nem fogja megérteni.Akkor meg köpködni fog mindenkire.
A gond hogy ez az elterjedt viselkedési kultúra ma itthon.
Nem megpróbáljuk a szabályokat csak naggyából betartani.
Hanem úgy próbáljuk értelmezni hogy nekünk jó legyen.
Teljesen mindegy hány ccm!
Egyik sem smkp, ez a lényeg....ha nem vetted volna észre!

Egyébként meg a moped autó sem smkp.
Mert hogyan is kezdődik? Legfeljebb 50 ccm-es belső égésű motor hajt.... már itt megbukott a moped autó.

Szóval a különbség még egyszer, hogy értsd:

smkp vs. mkp
a mérete gané, nem a minősége
Azért nem mindegyik gané!A franciák pl KUBUTA dizelt épitenek a mopedautókba.Az a kis dizel több évet ketyeg el mint ahány éves vagy TE!
A mopedautóban egy 300 köbcentis kis gané motor van, a smartban pedig 800 köbcentis. Azért az nem 75 köbcenti különbség.
Rokonom, mind2 :)
kötve hiszem :)
De mondjuk.. lehet h ők tudták rosszul.. mert nem mai rendőrök
Hát jól átvert.... lehet direkt.
Hmmm hát igen.. azértis irtam, hogy lehet hülyeség... :)
Mellesleg tényleg rendőr mondta. :)
Rendőröktől biztosan nem hallhattál ilyet.
Hallhattál már ilyet....mert sokféle hülye magyarázat kering.
DE, meg fognak mosolyogni érte a rendőrségen..... ha ki nem is nevetnek.
Ezt a hülye dumát már régóta nem hiszi el senki és szerintem soha nem is hitte!

Régebben írtam egy hasonló példát, ahogy ha veszek rendszám nélkül egy smartot..... aztán ha gond van azt mondom én azt hittem smkp kategóriás (az más, hogy nem) kisautó.....

Olcsó hülye dumák ezek..... de attól még úgy megbüntetnek, mint a huzat!
De viszont.. nem tudom, hogy van e ilyen, rendőrbácsiktól hallottam, hogyha tegyük fel nekem van egy 1250/50 es Nsr-em van egy adásvételim.... és oda van írva, típusnak, hogy NSR ccm-nek hogy 49ccm, és engem berendelnek kpm re... kiderül hogy ez nem 50 es... nem úgy van hogy azt basszák meg akitől vettem ? Mivel én nem vagyok motor szerelő, a szomszéd utcába jártam a motorral... nekem az eladó azt mondta, hogy ez 50-es és 40-et megy.... én elhittem neki ( tehát analfabéta vagyok a motorokhoz). és az adásvételiben meg az van hogy 49 ccm....
Lehet hülyeség.. de hallottam már ilyet.
Sík úton, önerejéből.
a rendelet legfeljebbet ír, tehát a max. sebessége.
véleményem szerint maximum ennyit tud, többet nem
(gondolom fojtva )
A 45km/h tervezési sebesség az utazót jelenti, vagy a belét is kipörgetést?
igaz, rosszul írtam, tehát amit kiemeltek ránézésre is 250-es volt, de tusé, nem tudtam, hogy van 125 is belőle
A felnőttek azt is tudják, hogy 125-től 500 köbcentiig volt kapható