Azaz 50ccm-től nemlehet nagyobb,4kw-tól nemlehet erősebb és max 45km/h-val lehet vele menni.....Akkor mégis hogy menjen az ember egy enduroval?4kw az kb 5le az mégis hány ccm lenne 30?Kétlem hogy akár egy 80asért is szólnának ennyi erővel kise menjek vele útra mert sehogy se lehet?
Ide figyelj gyerek! Nem a köbcentivel van a baj! Olvasd el a KRESZ - könyv segédmotoros kerékpár meghatározását! Ha láttál már kresz könyvet! És olvasni is tudsz!
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy vannak a 80ccm-es gépek legyen mondjuk egy dt.Ezt általában mindenki 50esnek használja,rendszámosan szerintem nem is létezik de ezért szerintem senkinek nem is szóltak még.....A 80as és 125ös dt között külsőre és belsőre kb semmi különbség nincs,akár egy 80asra is rakok nagyobb hengert stb és máris majdnem 125ös.Ha egy 80assal megállítanak akkor mivan?Azzal mitlehet csinálni?
Attól hogy nincs jogsim meg forgalmim szeretek motorozni. Megállok a zebránál, lakott területen nem vergődök, megadom az elsőbbséget a nagyobb járműveknek (mert egy motorral sokkal könnyebben lehet manőverezni, megállni-elindulni), autóval is nagyon toleráns vagyok a kétkereküekkel. Nem úgy mint a sok nagyképű köcsög anyucik kedvence hogy nem ismeri a munkát még messziről sem és felvágnak az 1-2 milliós új mocijukkal hogy ők az istenek.
Ésszel menni még papírokkal is nehéz.Van elég veszélyhelyzet a nélkül is hogy azon aggódnék mikor ugrik elém valaki sárga mellényben.Ha meg ugrik és kikerülöm pláne felejtős az ésszel menés.
Akkor már jön az ész nélküli kapkodás aminek általában egy csomagtartóban megállás a vége.
Vagy árokparton fejet fogva.
most lehet erről vitázni, úgyis kimegy motorozni, mert szeret és olyan környéken lakik ahol ezt meg lehet/tudja csinálni. Amúgy millióan így motoroznak, akár 125/50 akár rendszám nélküli cross v. speed. Rengetegen vannak és lesznek is. Sokan beszopták már és be is fogják még nagyon sokan. A saját példámat tudom hozni, amivel amellé állok fél lábbal, hogy lehet 125/50-ezni, meg nagyrobogózni, az pedig az, hogy CSAK ÉSSZEL. Mert igenis ez az amit sokan nem említenek itt meg. Az aki ésszel motorozik papír nélkül, az még mindig jobb mint aki papírral veszélyezteti mások testi épségét. Erről ez a véleményem. Hány olyan volt már hogy 21 lett a gyerek, apa vett egy busát és egyből halál+totálkár stb.
Te kamikáze vagy, de senki sem fog hősként ünnepelni. A kamikázék tudod hogy végzik. Persze átvitt értelemben. Az adatlapodon feltüntetett életkor miatt azt hinném, hogy komolyabb vagy. 15-16-éves gyerekek írnak ilyesmiket és még azok sem.
"de leszopattam őket mivelhogy ment a gép és volt helyismeret nameg a sportszelet nem biri a szar földutat :):):) villoghattak mögöttem a csicskák:P :D"
Ezek csicskák, ha meg akarnak szopatni meg fognak.
No sok sikert. Téged úgysem lehet befolyásolni, csak nehogy elbaszd az egész életed, mert olyan okos vagy.
Neked üldözési mániád van.
Senki nem kényszerít semmire!
Motorozni nem kötelező! Ha pedig teszed, mert akarsz, akkor vannak feltételei. Ezeket elfogadod azzal, hogy részt veszel a közúti forgalomban.
Mellesleg a te gondolkodásmódod miatt van sokaknak nem jó véleményük a motorosokról. Mivel tudjuk, hogy 1 bármit elkövető motoros révén ki van kiáltva az egész motoros társadalom olyannak!
Gondolkodj ezen, hogy te sok sok ember negatív megítélését kockáztatod a magatartásoddal.
Nemrég vettem egy 50ccm-es motort(Generic Trigger 50)A megvétel után vettem észre hogy az adásvételi szerződés alsó sorában a következő mondat áll: "A motorkerékpár zárt pályás verseny motorkerékpár, forgalomba nem helyezhető!" Számít ez valamit? Mire számíthatok egy esetleges igazoltatás során?Ha büntetésre akkor mekkora lehet ennek az összege?Csak az adásvételim van hozzá semmi más papírom.Ha valaki tud erre vonatkozóan valami jogszabályt vagy bármit azt nagyon megköszönném!
Szaladtam én már bele ennél sokkalta nagyobb bajba hogy el se birod képzelni sajnos, de van ez így. akkor is itt az az igazság hogy a saját hibámból fogok tanulni.
Szép napot!
Én igyekszem! mert szeretek nyugodtan aludni! De fogod te még bánni az akaratosságodat , mint a kutya amelyik kilencet kölykezik. Majd ez jusson eszedbe.
Olyan vagy mint a hályogkovács! Nem tudod felfogni mit csinálsz! Fogalmad sincs mibe szaladhatsz bele! Mert előbb utóbb bele szaladsz olyan bajba, hogy összeszarod magadat! Mert addig úgysem térsz észhez!
Akkor biztos. De mindenkinek magánügye. Amúgy az egész országot vághatnák a kóterba, (mert ugye itt mindenki betart minden törvényt és szabályt) nekem ezt ne magyarázza meg senki mert nem ismerek olyan embert aki mindent betart,de szerintem senki sem ismer olyat.
üdv
Egy olyan kérdésem lenne hogy vannak a 80ccm-es gépek legyen mondjuk egy dt.Ezt általában mindenki 50esnek használja,rendszámosan szerintem nem is létezik de ezért szerintem senkinek nem is szóltak még.....A 80as és 125ös dt között külsőre és belsőre kb semmi különbség nincs,akár egy 80asra is rakok nagyobb hengert stb és máris majdnem 125ös.Ha egy 80assal megállítanak akkor mivan?Azzal mitlehet csinálni?
Az 1-2 milliós motor ...hát éppen csak új tud lenni valami túltárolt fajtából.
A legtöbb motor 2-3+ millió között kezdődik
hanem pont arra sok veszélyforrásra amit említesz
Akkor már jön az ész nélküli kapkodás aminek általában egy csomagtartóban megállás a vége.
Vagy árokparton fejet fogva.
Üdv mindenkinek!
"de leszopattam őket mivelhogy ment a gép és volt helyismeret nameg a sportszelet nem biri a szar földutat :):):) villoghattak mögöttem a csicskák:P :D"
Ezek csicskák, ha meg akarnak szopatni meg fognak.
No sok sikert. Téged úgysem lehet befolyásolni, csak nehogy elbaszd az egész életed, mert olyan okos vagy.
Neked üldözési mániád van.
Senki nem kényszerít semmire!
Motorozni nem kötelező! Ha pedig teszed, mert akarsz, akkor vannak feltételei. Ezeket elfogadod azzal, hogy részt veszel a közúti forgalomban.
Mellesleg a te gondolkodásmódod miatt van sokaknak nem jó véleményük a motorosokról. Mivel tudjuk, hogy 1 bármit elkövető motoros révén ki van kiáltva az egész motoros társadalom olyannak!
Gondolkodj ezen, hogy te sok sok ember negatív megítélését kockáztatod a magatartásoddal.
Már csak a következetesség miatt.
Nehogy már a gonosz állam kivegye a pénzt a zsebedből.
Nemrég vettem egy 50ccm-es motort(Generic Trigger 50)A megvétel után vettem észre hogy az adásvételi szerződés alsó sorában a következő mondat áll: "A motorkerékpár zárt pályás verseny motorkerékpár, forgalomba nem helyezhető!" Számít ez valamit? Mire számíthatok egy esetleges igazoltatás során?Ha büntetésre akkor mekkora lehet ennek az összege?Csak az adásvételim van hozzá semmi más papírom.Ha valaki tud erre vonatkozóan valami jogszabályt vagy bármit azt nagyon megköszönném!
Szép napot!
Olyan vagy mint a hályogkovács! Nem tudod felfogni mit csinálsz! Fogalmad sincs mibe szaladhatsz bele! Mert előbb utóbb bele szaladsz olyan bajba, hogy összeszarod magadat! Mert addig úgysem térsz észhez!
üdv