Sziasztok!
Most szeretnék venni egy aprilia rs 125-ös (2009) mocit de 50 esként van használva. (van A1-es jogsim) Az lenne a kérdésem, hogy le lehet e vizsgáztatni valahogy 125 ösként?
Már a kérdés is hülyeség, amit a kiscsávó feltett. Lefordítva: Nem tudok maradni a picsámon amíg meglesz a jogsim és nagymotort akarok vezetni.
Kapott választ? Kapott. Egyszer állítja meg egy kekeckedő rendőr, vagy bajt nem csinál, akkor majd megtanulja mit jelent a felelősség. Vagy nem. De egy biztos, teljesen felesleges reagálni, ha már nem ért a szép szóból.
Písz...
szerintem hagyni kell a picsába ezeket a kis csírákat
eszük egyre kevesebb, önérzetük egyre nagyobb
majd ha belefutnak valami izmosabb gebaszba, akkor rájönnek
az idióta más kárából úgysem tanul
A türelem rózsát terem. Ne aggódj nekem 27 évesen lett nagymotor jogsim. Addig 50-70-es gépeket hajtottam. Várd meg szépen a jogsit, aztán vegyél egy normális motort amire nem kell rákölteni az életed és nem növöd ki legalább 2 évig és kész. Igaz ez idő és pénz. De mindennek eljön egyszer az ideje. Ha sürgeted szívsz, vagy az olcsó motorral, vagy jogsi nélkül a bírsággal. Nem ér ennyit. Manapság tényleg akkor is fogást találnak rajtad, ha szinte rendben minden hátha mégha adsz is okot. Nem beszélve 1 bünti és kijön a jogsi. Szerintem nem éri meg. Utána már életed végéig akkor motort vehetsz és vezethetsz amekkorát csak akarsz és a pénztárcád bír, de valahol tartsd azért a fokozatosság elvét.
Képzeld el, hogy mikor vettem a 125ös dr-t belealkudtam az árba, hogy elhozzák debrecenből makóra. Pedig az is 200 km. És van is jogsim. Dehát 200km-tert menni egy 125-s 4t-vel az szerintem brutál, vagy csak én vagyok öreg ehhez. 70-75-ös utazóval nem akartam hazarepülni. A srácnak meg eladó volt a motor. Szerintem az utolsó 3 évben csak én kínáltam érte pénzt. Próbáld meg te is hátha mákod lesz.
Próbarendszámhoz nem kell lennie műszakinak a járművön. Ez az egyik lényege, hogy olyan járműveket is lehessen mozgatni, aminek pl. nincs rendben az okmányai. Alkalmasnak kell lennie a közúti közlekedésre és kell a rendszámra érvényes kötelező biztosítás. Valamint az vezethet ilyen járművet, akinek jogában áll.
Csak nem fog sikerülni rendszámos motort vennem ezért nekem kell forgalomba helyeznem. Ki is néztem a legjobbat pont olyan amilyet keresek, viszont van egy kis bibi a motor Szombathelyen van én meg Budapesten. Ide kéne eljuttatni valahogy, hogy márciusban forgalomba helyezzem (akkor kapom kézhez a jogsit). Igen ám de csak a külföldi papírjai vannak meg. Megkérdeztem okmányirodát, így nem adnak ki ideiglenes útvonalengedélyt, próba rendszámot is csak akkor kapnék ha lenne rajta műszaki. Lenne aki felhozza, de így nem nagyon lehet, tréler meg fél vagonnyi pénzbe kerül
Ehhez vedd azt hozzá, hogy esetleg balesetet okozol, és csinálsz egy 8 milliós kárt, mit gondolsz, ki fogja kifizetni? Lusta vagy visszaolvasni? Más kárán tanul az okos !
nem
Most szeretnék venni egy aprilia rs 125-ös (2009) mocit de 50 esként van használva. (van A1-es jogsim) Az lenne a kérdésem, hogy le lehet e vizsgáztatni valahogy 125 ösként?
Már a kérdés is hülyeség, amit a kiscsávó feltett. Lefordítva: Nem tudok maradni a picsámon amíg meglesz a jogsim és nagymotort akarok vezetni.
Kapott választ? Kapott. Egyszer állítja meg egy kekeckedő rendőr, vagy bajt nem csinál, akkor majd megtanulja mit jelent a felelősség. Vagy nem. De egy biztos, teljesen felesleges reagálni, ha már nem ért a szép szóból.
Písz...
eszük egyre kevesebb, önérzetük egyre nagyobb
majd ha belefutnak valami izmosabb gebaszba, akkor rájönnek
az idióta más kárából úgysem tanul
Olvasd el
Csak nem fog sikerülni rendszámos motort vennem ezért nekem kell forgalomba helyeznem. Ki is néztem a legjobbat pont olyan amilyet keresek, viszont van egy kis bibi a motor Szombathelyen van én meg Budapesten. Ide kéne eljuttatni valahogy, hogy márciusban forgalomba helyezzem (akkor kapom kézhez a jogsit). Igen ám de csak a külföldi papírjai vannak meg. Megkérdeztem okmányirodát, így nem adnak ki ideiglenes útvonalengedélyt, próba rendszámot is csak akkor kapnék ha lenne rajta műszaki. Lenne aki felhozza, de így nem nagyon lehet, tréler meg fél vagonnyi pénzbe kerül
Egyéb ötlet?