Ha mondjuk lekapcsol a zsaru h a motorom nem 50 akkor mennyire basz meg? H se rendszám,se jogsi amire kellene,meg biztosítás csalásra? 1K haverom kérdezte mert neki ez van éppen...
Én is azt mondom, hogy motorozni nem kötelező.... ha meg akarsz, akkor azt úgy...ahogy engedik, ahogy szabad. Ha minden rendben van, akkor is akármiért is megb...hatnak, de ha te elősegíted ezt...akkor eleve rosszul indulsz.
Mellesleg nem elhanyagolható az sem, hogy mivel nem rendelkezel a járműre érvényes jogosítvánnyal, hiába van rajta kötelező biztosítás.... valószínű, hogy ezzel az indokkal már ki is húzta magát a biztosító a fizetési kötelezettség alól...ha valami gebaszt csinálsz. Kell az nekem, hogy behajtsák a házon, kocsin..mittudomén min?
Ez is igaz, vannak jó ajánlatok, de mindig számolj rá 100k-t kb... Én most rohadt nagy dilemmában vagyok... Tegyem vagy ne tegyem... nekem is a tököm kint van, mert komolyan nézegetem A1-t, de felesleges kibasznom 65.000 Ft-ot, mert nyáron már mehetek A korlátozottra, aztán rá 2 év (mert ugye rutin...), már A korlátlan, mekkora lehúzás már bazdmeg. És akkor jó veszek motort, rendben... tegyük fel 350k, akkor legyen egy A1-em, mert ugye "böcsületes" polgár vagyok... de várjunk! Ez a motor ideiglenesen ki van vonva a forgalomból + külföldről van behozatva, ójaj... mitévő legyek, kb simán összejön vagy 150-200k ezzel a sok szarakodással, kb megbaszhatják... mert így a lófasznak is elmegy a kedve, hogy legálisan motorozzon!
Elképesztő....már kezdem azt hinni, nem is azért mennek az emberek 125/50-el mert vagány, meg nincs jogsi, hanem mert egyszerűen nem találsz emberi árban rendszámos robogót Kibaszott egy impontens kormány ez....ragaszkodnak ahhoz a kurva regadóhoz ami a motoroknál legalább 40 ezernél kezdődik így egy külföldi motor forgalomba helyezése minimum 100k, de igaz ez kocsira is csak nagyobb tételben.
Annyira gyökerek, hogy nem fogják fel, ha eltörölnék ezt a szarságot, a többi befizetett illeték (átírás, eredetiségvizsgálat forgalmi kiállítása, spec. műszaki) pénzből nagyobbb bevételük lenne mint így, mert talán a több ezer forgalmi nélkül 125,150,250 /50 motoroknak legalább a felét ha nem többet forgalomba akarnának helyezni...így meg semmi bevételük nincs belőle idióták...autóknál ugyanez, erőltetik a magyar piacot ami telítve van ócska szarokkal ,de nem baj, inkább azok furikázzanak, semmint a megkímélt külföldi vasak...aztán lehet pofázni a szmogriadó miatt....barmok...
Nem találok egy normális rendszámos 250-es robogót értelmes pénzért...van vagy 4 db összesen amit találtam és akkor abból szűrd ki ami szar...
Sziasztok! Szerintem a nem megfelelő jogsi nélküli motorozás és a 125/50 használata is bűncselekménynek minősül! Én is most akarom eladni az enyémet,mert most volt egy ügyem és 2 év próbaidőt kaptam érte! Úgyhogy nem kockáztatok!
Én sem próbálnék be lóvét adni neki. Inkább őszinteség a hülyének nézlek duma helyett. Inkább azt, hogy nem lehetne máshogy megoldani? Helyszíni bírság vagy valahogy? Aztán ha valahogy mellett dönt akkor nem jelent fel vesztegetésért. Bár én sem csinálnám, vagy motorozunk vagy fosunk.
A régi időkben még elnézték/elnézték(pár nyakas,szelep-pipa elvesz . .)De mostanság drága mulatság a jogsi nélküliség..Én is csak azért csináltam (B-C mellé)mert tele lett a tököm a menekülés/figyelgetéssel...
Persze: Egy 250-es motorral megfogtak a rendőrök B,C-s jogsival (úgy, hogy 2 hetem volt a forgalmi vizsgáig!). Feljelentett alapból. Az határozat először 80e + 6 hó TELJES eltiltás minden kategóriától. Fellebbezés, mivel nem volt előzményem semmi előtte így csökkentették 40e + 4 hó TELJES eltiltásra! Megéri?
Mondjuk én is éveket mentem jogsi nélkül, hasonló mentalitással mint te, majd mondom megcsinálom a jogsit. Ma már ilyen idős fejjel nem csinálnám semmi pénzért. És ez 4 éve volt! a büntetési tételek azóta csak fentebb mentek.
Sokan nem merik már (ilyen kis összeg (1 deák) miatt) kockáztatni az állásukat...... mert aztán meg bemész utána a rendőrségre és felnyomod..... nem hiányzik az neki. Ahhoz többet kell adj, hogy elgondolkozzon rajta....
De ugye nem minden rendőr lesz, ha lesz ilyen....és sokszor 20-30-40-50 ezer.... már nem gazdaságos.
Inkább vizsga és nyugiban motorozás!
Plusz ott van még a "Biztosúr, korrupálok egy deákigazolványt a zsebébe" szöveg, és akkor eldöntheti, hogy otthon tovább éhezik (nem hinném, hogy olyan jól keres...), vagy pedig kibaszik velem, és ezt is hozzáírja a büntetéshez :D
Van tapasztalat, 40 ezer + 4 hó eltiltás az űrhajótól a kerekesszékig mindentől! És ez a büntetés majdnem alja. Az átlag 100 körül meg 1 év. Ha neked ér ennyit
Ez azért nem úgy van, hogy meggyőződ és akkor nem követtél el hibát és elenged....
Nincs érvényes kategóriád, 100+ egyéb bünti, eltiltás...stb.
Hiányzik ez neked?
Főleg a mostani helyzetben, amikor büntetniük kell, mert kell a pénz!
Ennyi erővel mondhatnám én is azt, hogy én nem vagyok gyilkos csak gyorsan mentem...ugyan engedjen már el....
Mellesleg nem elhanyagolható az sem, hogy mivel nem rendelkezel a járműre érvényes jogosítvánnyal, hiába van rajta kötelező biztosítás.... valószínű, hogy ezzel az indokkal már ki is húzta magát a biztosító a fizetési kötelezettség alól...ha valami gebaszt csinálsz. Kell az nekem, hogy behajtsák a házon, kocsin..mittudomén min?
Annyira gyökerek, hogy nem fogják fel, ha eltörölnék ezt a szarságot, a többi befizetett illeték (átírás, eredetiségvizsgálat forgalmi kiállítása, spec. műszaki) pénzből nagyobbb bevételük lenne mint így, mert talán a több ezer forgalmi nélkül 125,150,250 /50 motoroknak legalább a felét ha nem többet forgalomba akarnának helyezni...így meg semmi bevételük nincs belőle idióták...autóknál ugyanez, erőltetik a magyar piacot ami telítve van ócska szarokkal ,de nem baj, inkább azok furikázzanak, semmint a megkímélt külföldi vasak...aztán lehet pofázni a szmogriadó miatt....barmok...
Nem találok egy normális rendszámos 250-es robogót értelmes pénzért...van vagy 4 db összesen amit találtam és akkor abból szűrd ki ami szar...
Mondjuk én is éveket mentem jogsi nélkül, hasonló mentalitással mint te, majd mondom megcsinálom a jogsit. Ma már ilyen idős fejjel nem csinálnám semmi pénzért. És ez 4 éve volt! a büntetési tételek azóta csak fentebb mentek.
De ugye nem minden rendőr lesz, ha lesz ilyen....és sokszor 20-30-40-50 ezer.... már nem gazdaságos.
Inkább vizsga és nyugiban motorozás!
Köszönöm!
Pici türelem.... a para nélküli motorozásért.
Amúgy nem hiányzik, de valamit valamiért elv, nem?
Nincs érvényes kategóriád, 100+ egyéb bünti, eltiltás...stb.
Hiányzik ez neked?
Főleg a mostani helyzetben, amikor büntetniük kell, mert kell a pénz!
Ennyi erővel mondhatnám én is azt, hogy én nem vagyok gyilkos csak gyorsan mentem...ugyan engedjen már el....